reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja jestem zdania, że jednak córeczka jest bardziej przywiązana do mamy. Syn tylko do pewnego okresu, później każdą wolną chwilę spędza ze swoją kobietą. Wydaje mi się że córka bardziej pamięta o mamie niż syn :) nie dziwię się, w końcu to mężczyzna :)
U mojego męża-on bardziej dba o dom rodzinny i mamę niż siostra, która ma 3h do domu i na Wielkanoc nie przyjedzie, bo szkoda czasu, a my jedziemy 8h.
Myślę, że to zależne od charakteru człowieka i relacji z rodzicem

Z tego co widzę mi się Chiński sprawdził przy córce a przy synku nie. A teraz się sprawdzi bo nie wiem czy poczęcie było koniec sierpnia czy początek września:-p więc można sobie interpretować jak się chce:elvis:. I tak jest szansa 50% a tym razem to całkowicie mi wszystko jedno.

Na pewno zależy od człowieka, chociaż jak obserwuję całą moją rodzinę, bliższą czy dalszą, to jednak córka bardziej opiekuje się mamą. Na pewno duży wpływ na zachowanie ma charakter dziecka, wychowanie i relacje.

U mnie wszędzie i u męża to synowie i to nie maminsynkowie. Normalne relacje syn-mama i jednak to oni bardziej niż córki. Może jakaś zmiana pokoleniowa

Używacie czegoś na rozstępy? Po czytaniu Link do: Sroka o.... jak na razie jestem za oliwką lub balsamem z hipp. Może macie jakichś ulubieńców?
Ja nic, dla mnie to genetyka- jak ktoś ma mieć, to będzie miał. Ja nie miałam. Ale ja też nie umiem i nie lubię- nie używam ani balsamu, ani kremu do twarzy czy rąk. Za to mąż tak hehe

reklama
Katherine, uzywalam babydream w zeszlej ciazy. Balsam sie ciezko wchlania, a oliwka ma soje w skladzie...
Oliwki hipp uzywam takiej zwyklej dla dzieci czasami, ale zima dla mnie jest za malo tresciwa. Czy masz na mysli jakas specjalna ciazowa? To nie znam.
Uzywalam tez produktow palmersa, ale na dluzsza mete nie moge z tym zapachem;) lubilam balsam z ziaja. Mialam bio oil i oliwke z belly button. Lubilam je;) a najbardziej mi pasowal olejek z Nacomi. Teraz mam krem na rozstepy z momme, bo byl jedyny na ktorym nie bylo napisane, ze jest od drugiego trymestru.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Do góry