reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jestem na forum właściwie od 2007 roku bo z tego roku jest moja pierwsza Córeczka, druga z 2011 a teraz szykuje się trzecia [emoji23] po dłuższej nieobecności zapomniałam wszystkie hasła i zarejestrowalam się na nowo [emoji3]
Ciąża od początku z problemami... najpierw mówili że poza macica się rozwija, potem prenatalne i ZD a dziś odebrałam telefon po poniedziałkowej amniopunkcji ze mamy zdrową dziewczynkę [emoji16]
To chyba najlepsza wiadomość jakiej mogłam się spodziewać [emoji5]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem na forum właściwie od 2007 roku bo z tego roku jest moja pierwsza Córeczka, druga z 2011 a teraz szykuje się trzecia [emoji23] po dłuższej nieobecności zapomniałam wszystkie hasła i zarejestrowalam się na nowo [emoji3]
Ciąża od początku z problemami... najpierw mówili że poza macica się rozwija, potem prenatalne i ZD a dziś odebrałam telefon po poniedziałkowej amniopunkcji ze mamy zdrową dziewczynkę [emoji16]

Dobrze, że koniec końców jest wszystko w porządku :)

Witaj :) ja termin na 4.05. 22.11 mam mieć amniopunkcję. Szybko Ci zrobili. Napiszesz jak to z Twojej perspektywy wyglądało?

Witaj :) ja termin na 4.05. 22.11 mam mieć amniopunkcję. Szybko Ci zrobili. Napiszesz jak to z Twojej perspektywy wyglądało?
Więcej strachu niż to warte. Samo pobranie nic nie boli. Czujesz tylko wklucie jak przy pobraniu krwi. Potem przez godzinę pod obserwacja czy się nic nie dzieje. Przed badaniem pomiary czy serduszko ok, po tej odczekanej godzinie tez aby sprawdzić czy maleństwo źle nie zareagowalo i do domku. Mi kazali leżeć przez 3 dni, brać nospe i magnez z b6, ogólnie się oszczędzać i obserwować. Jak narazie jest wszystko w porządku, nic się nie działo

Ja sprawdzam z tej tabeli
1510219786-b145c755d0839419-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dpe8kin74.png

Mi tutaj wychodzi, ze Zosia powinna byc chlopcem;)
Zreszta szczerze powiem... ze jest mi to zupelnie obojetne i chyba jako jedna z nielicznych nie jestem az tak ciekawa co bedzie;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Więcej strachu niż to warte. Samo pobranie nic nie boli. Czujesz tylko wklucie jak przy pobraniu krwi. Potem przez godzinę pod obserwacja czy się nic nie dzieje. Przed badaniem pomiary czy serduszko ok, po tej odczekanej godzinie tez aby sprawdzić czy maleństwo źle nie zareagowalo i do domku. Mi kazali leżeć przez 3 dni, brać nospe i magnez z b6, ogólnie się oszczędzać i obserwować. Jak narazie jest wszystko w porządku, nic się nie działo

Dziękuję :) byłaś na czczo?

Mi tutaj wychodzi, ze Zosia powinna byc chlopcem;)
Zreszta szczerze powiem... ze jest mi to zupelnie obojetne i chyba jako jedna z nielicznych nie jestem az tak ciekawa co bedzie;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png
Ja też czekam że spokojem, co los da. Do porodu to nie, bo chcę porządki zrobić, a nie wiem co z rzeczami po córce. Pewnie gdzieś za miesiąc będę wiedzieć

Ja też czekam że spokojem, co los da. Do porodu to nie, bo chcę porządki zrobić, a nie wiem co z rzeczami po córce. Pewnie gdzieś za miesiąc będę wiedzieć

Ja zakladam, ze sie na polowkowym dowiem. Tez chce wiedziec na jakims etapie ze wzgledow praktycznych;) ale zupelnie nie spieszy mi sie. Wczoraj nawet zapomnialam zapytac lekarza, czy jest szansa na sprawdzenie, a dosc dlugo rozmawialismy... tylko o ‘powazniejszych’ rzeczach niz co jest miedzy nogami [emoji23]

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Hej dziewczyny, źle ostatnio sypiam, nie mogę zasnąć a jak żadne to ciągle się budzę. Chyba przejmuje się tym, że ruchy młodego są słabe albo w ogóle nie wyczuwalne. Czasem coś zabulgocze ale nie mam pewności, że to on . Wiem, że na tym etapie ruchy mogą wychuc kobiety szczupłe albo w kolejnych ciążach, no ja do szczupłych to raczej nie należę zwłaszcza, że brzuch wywaliło mi praktycznie od razu. Nie wiem co o tym myśleć.

3jgxskjosc311c31.png

Ja jestem bardzo szczupła. Waze mniej niz 50 kg jutro zaczynam 15 tydzień. Dwoch ginekologow powiedzialo ze mam wyjatkowo ruchliwe dziecko. Nie zaleznie od tego czy usg bylo robione rano czy wieczorem. A ja ruchow nie czuje :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem zdania, że jednak córeczka jest bardziej przywiązana do mamy. Syn tylko do pewnego okresu, później każdą wolną chwilę spędza ze swoją kobietą. Wydaje mi się że córka bardziej pamięta o mamie niż syn :) nie dziwię się, w końcu to mężczyzna :)

Do góry