reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Właśnie stąd moje zmartwienie bo jestem obecnie na wyjeździe i dopiero za miesiąc będę w Polsce a co za tym idzie u lekarz tez. Jedyne co w tym wypadku mogę to próbować wciskać w siebie jedzenie bogate w witaminy. Brałam tez falvit ale mój organizm totalnie go odrzucił. Po każdej tabletce biegunka wiec na razie jedynie kwas foliowy.
Moze jakis probiotyk by Ci pomogl? I tak staraj sie jesc malo i czesto:)

reklama
Witaj basia89 :) Ja 27.10 to był piątek miałam usg prenatalne i lekarz nia widział żadnego krwiaka, dlatego w szoku byłam że w niedzielę w nocy zaczęłam krwawic i jak pojechałam na IP znalezli mi krwiaka 22 mm czy ten lekarz mogł go nie widzieć przecież oglądał dokładnie dzidzie:(

Ja miałam dokładnie taką samą sytuację ! 17.10 we wtorek byłam u mojej ginekolog i wszystko w jak najlepszym porządku, a 23.10 miałam prenatalne i lekarz pyta czy ja krwawiłam bądź plamiłam bo mam krwiaka 25mmx0,8mm ja zrobiłam wielkie oczy i powiedziałam, że nic o nim nie wiem! [emoji33] stwierdził tylko, że jest pod łożyskiem i może dlatego nie plamię. Dzień po prenatalnych poleciałam do mojej ginekolog i stwierdziła, że faktycznie jest.. dała luteinę i kazała się oszczędzać.. powiedziała, że albo się wchłonie albo będzie się oczyszczał i wtedy mam jechać do szpitala.. na chwile obecną nie miałam krwawień itp ale jestem w stresie cały czas.. wizyta za tydzień we wtorek i mam ogromną nadzieję, że krwiak się nie powiększa [emoji853]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dpe8kin74.png

@LilithGoth32 i Inka out, jest niewskazana dla cukrzyków, tylko od czasu do czasu jak jest ustabilizowany cukier. To praktycznie same węglowodany.

@Gosika88 a boli zastrzyk czy piecze po zrobieniu? Ja brałam clexane i piekło strasznie, potem fraxyparynę (ona ma inny rodzaj heparyny) nic nie piekło, ale zastrzyki zaczęły boleć. Teraz neoparin zastrzyki bolą i piecze po (to ta sama forma heparyny co w clexane).
Zauważyłam że zastrzyk boli chyba od zrostów- ciężko się czasem wbić. Jak robię całkiem z boku nie boli, ale po piecze mnie jak clexane

Ja miałam dokładnie taką samą sytuację ! 17.10 we wtorek byłam u mojej ginekolog i wszystko w jak najlepszym porządku, a 23.10 miałam prenatalne i lekarz pyta czy ja krwawiłam bądź plamiłam bo mam krwiaka 25mmx0,8mm ja zrobiłam wielkie oczy i powiedziałam, że nic o nim nie wiem! [emoji33] stwierdził tylko, że jest pod łożyskiem i może dlatego nie plamię. Dzień po prenatalnych poleciałam do mojej ginekolog i stwierdziła, że faktycznie jest.. dała luteinę i kazała się oszczędzać.. powiedziała, że albo się wchłonie albo będzie się oczyszczał i wtedy mam jechać do szpitala.. na chwile obecną nie miałam krwawień itp ale jestem w stresie cały czas.. wizyta za tydzień we wtorek i mam ogromną nadzieję, że krwiak się nie powiększa [emoji853]

3jgxyx8dpe8kin74.png
Będzie wszystko dobrze

@LilithGoth32 i Inka out, jest niewskazana dla cukrzyków, tylko od czasu do czasu jak jest ustabilizowany cukier. To praktycznie same węglowodany.

@Gosika88 a boli zastrzyk czy piecze po zrobieniu? Ja brałam clexane i piekło strasznie, potem fraxyparynę (ona ma inny rodzaj heparyny) nic nie piekło, ale zastrzyki zaczęły boleć. Teraz neoparin zastrzyki bolą i piecze po (to ta sama forma heparyny co w clexane).
Zauważyłam że zastrzyk boli chyba od zrostów- ciężko się czasem wbić. Jak robię całkiem z boku nie boli, ale po piecze mnie jak clexane
Piecze po zrobieniu i podczas wstrzykiwania, clexane mnie nie bolał, może czasem ale bardzo delikatnie

3jgxskjosc311c31.png

3jgxyx8dpe8kin74.png
Ja krwawiłam tydzień, ale na IP Pani doktor mnie poinformowała że tak odrazu wszystko nie przejdzie ze jeszcze troszkę pokrwawie żebym nie jechała na drugi dzień czy trzeci, że dalej krwawie i przy tym krwawieniu wyleciał mi taki skrzep no i po tym już tylko delikatnie plamiłam no i teraz jest juz ok wizyte mam 13 u gina zobaczymy czy krwiaka juz nie ma.

Ja krwawiłam tydzień, ale na IP Pani doktor mnie poinformowała że tak odrazu wszystko nie przejdzie ze jeszcze troszkę pokrwawie żebym nie jechała na drugi dzień czy trzeci, że dalej krwawie i przy tym krwawieniu wyleciał mi taki skrzep no i po tym już tylko delikatnie plamiłam no i teraz jest juz ok wizyte mam 13 u gina zobaczymy czy krwiaka juz nie ma.Basia89 Nie martw się napewno będzie dobrze i twój krwiak sie wchłonie.Ja często nosiłam mojego 2.5 letniego synka, i lekarz kategorycznie mi zabroniła gdybym wiedziała ,że tak bedzie starałabym sie go i nie brać na ręce

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry