reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Kawę Inkę bez cukru.

Co do mleka łaciatego dodaje je sobie do kawy Inki inaczej nie przełknę.
Sałata polana olejem tylko totalnie bez smaku, ser nie zawiera cukru tak samo jak surowe warzywa... Chleb no tutaj to racja razowy to raczej nie jest ale innego nie dają a jeść trzeba niestety.

Może niech ktoś kupi prawdziwy razowy, nawet ktoś kto odwiedza współspaczkę jeśli do Ciebie nikt nie przychodzi.
Co do sera to bym pewna nie była z tym cukrem, bo cukier jest teraz i w wędlinach niestety

reklama
No akurat ser i wędliny nie zawierają cukrów zapewniała mnie o tym ostatnio dietetyczka która pracuje tutaj w szpitalu chyba powinnam jej zaufać [emoji14]

Jeszcze jakoś godzinka i będzie obchód mam nadzieję że wkoncu ktoś mnie tutaj zbada i powie skąd te krwawienie dzisiejsze.

Właśnie stąd moje zmartwienie bo jestem obecnie na wyjeździe i dopiero za miesiąc będę w Polsce a co za tym idzie u lekarz tez. Jedyne co w tym wypadku mogę to próbować wciskać w siebie jedzenie bogate w witaminy. Brałam tez falvit ale mój organizm totalnie go odrzucił. Po każdej tabletce biegunka wiec na razie jedynie kwas foliowy.

Chodzi o zawartosc weglowodanow a nie cukru. Mleko max 0,5%tluszczu I max 4-5g weglowodanow. Ser tez ma czesti duuuzo weglowodanow. Skoro jest problem z cukrem trzeba znalezc przyczyne. Moze ktos przywiezie ci prawdziwy chleb razowy.

Chodzi o zawartosc weglowodanow a nie cukru. Mleko max 0,5%tluszczu I max 4-5g weglowodanow. Ser tez ma czesti duuuzo weglowodanow. Skoro jest problem z cukrem trzeba znalezc przyczyne. Moze ktos przywiezie ci prawdziwy chleb razowy.
Chleb dzisiaj dostarczy mi mąż jak wróci z pracy... Niestety musiał na chwilę obecną zrezygnować z wyjazdów do Niemiec co mnie nawet cieszy... Bo codziennie dostarcza mi do szpitala dużo warzyw, a dzisiaj przypomnę mu i chlebie dla cukrzykow

Właśnie stąd moje zmartwienie bo jestem obecnie na wyjeździe i dopiero za miesiąc będę w Polsce a co za tym idzie u lekarz tez. Jedyne co w tym wypadku mogę to próbować wciskać w siebie jedzenie bogate w witaminy. Brałam tez falvit ale mój organizm totalnie go odrzucił. Po każdej tabletce biegunka wiec na razie jedynie kwas foliowy.

Wedliny kupcze, zwlaszcza te tansze tez maja mase weglowodanow. Ja to wszystko pisze z wlasnego doswiadczenia bo na poczatku tez czest cukier wysoki mialam pomimo insuliny. Ale jak sprawdzilam po czym tak rosnie to potem juz bylo latwo. Niekoniecznie musisz wyrzucuc wszystko co napisalam cjodzilo mi o wdkazanie kierunkow gdzuw szukac. Ja nie moglam np pomidorow choc teoreyycznie sa ok I dietetyczka pozwolila.

Zacznij od tego chleba i zobacz jak bez niego cukier. Jak nadal będzie kiepsko to sprawdzaj po kolei inne produkty.

Pomidor robił masakra cukier dziewczynie, która leżała z moją córką.

reklama
Nie wiem czy ten neoparin jest bardziej bolesny od clexane czy zwiększona dawka daje takie odczucie, ale od kiedy biorę neoparin każdy zastrzyk jest bolesny :(

3jgxskjosc311c31.png

Do góry