reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

1510071059-834c1d0d4f2dcbaf-aaaaaa.jpeg

Tak wygląda kolacja dla kobiet z cukrzyca ciążowa.

No tak szpitalne jedzenie...az czasem odechciewa się jesc.. Ja jak zobaczylam jak w szwecji daja w szpitalach jesc po porodzie to omg! Rocznica nawet daja kieliszek czerwonego wina.. I matka ma pokoj sama i mogla tam spac np maz czy syn serio.. Ehh

reklama
Dziewczyny pomóżcie, co sądzicie
Witam, jestem w 12tc. Bardzo mało jem gdyż apetyt i możliwość wciśnięcia w siebie jedzenia jest u mnie praktycznie zerowe, mam bóle głowy i często robi mi się słabo ale tylko wtedy gdy np jadę z mężem do sklepu i podczas chodzenia po sklepie jakbym robiła jakiś ogromny wysiłek ( robi mi się słabo i wali mi serce). Do tego mój żołądek jest jakby na wiecznym kacu jakby w ogóle nie funkcjonował. Ostatnim czasem także strasznie chce mi się pic zwłaszcza nocą. Któraś z was miała podobne objawy? Jest się czym stresować czy to normalne, chce zaznaczyć że to pierwsza ciaza.

1510071059-834c1d0d4f2dcbaf-aaaaaa.jpeg

Tak wygląda kolacja dla kobiet z cukrzyca ciążowa.

Dla mnie do wyrzucenia zolty ser, maslo, papryka. Chleb nie wyglada na prawdziwy razowy. Mleko laciate ma mase weglowidanow, zerknij na etykiete. Satlata czyms polana? Jak sama oliwa to ok, ale jak sos to pytanie co w nim jest. Ja sie nie dziwie ze cukier wysoki.

Witam, jestem w 12tc. Bardzo mało jem gdyż apetyt i możliwość wciśnięcia w siebie jedzenia jest u mnie praktycznie zerowe, mam bóle głowy i często robi mi się słabo ale tylko wtedy gdy np jadę z mężem do sklepu i podczas chodzenia po sklepie jakbym robiła jakiś ogromny wysiłek ( robi mi się słabo i wali mi serce). Do tego mój żołądek jest jakby na wiecznym kacu jakby w ogóle nie funkcjonował. Ostatnim czasem także strasznie chce mi się pic zwłaszcza nocą. Któraś z was miała podobne objawy? Jest się czym stresować czy to normalne, chce zaznaczyć że to pierwsza ciaza.
Ja mialam tak przez 4 tyg.. Moim zdaniem jestes osłabiona tym ze nie jesz a jak zjesz to zwymiotujesz to... Ale powinnas starac sie cos zjesc moze zupe czy cos..? A slabo np robi mi się dosc często jak wstaje rano czy cos.. Ale powinnas pogadac ze swoim gin.. Kazda kobieta inaczej przechodzi coaze i ma inne objawy ale kazdy jakis niepokojacy lepiej skonsultować z lekarzem:) ale spokojnie nie ma co sie denerwowac:)

Dziękuje za odpowiedź, osobiście ktos mnie totalnie wystraszył ze mogę mieć anemię i szukam porady bo aż bzikuję
No wiesz jak czlowiek nie je nie dostarcza witamin sobie wiec mozna wpasc w anemie.to nie znaczy ze tez musisz mieć.. Moze po prostu jestes oslabiona bo nie jesz... A mialas badanie morfologi juz?

Dziękuje za odpowiedź, osobiście ktos mnie totalnie wystraszył ze mogę mieć anemię i szukam porady bo aż bzikuję
Zrób morfologię krwi i cukier zbadaj. Od niejedzenia łatwo o niedobory, w tym anemię. I anemia i niski cukier powodują zawroty głowy itp. Skonsultuj z ginekologiem lub rodzinnym. Może szpital i kroplówki, jeśli wyniki będą kiepskie

To sa objawy zwiazane z ciaza, a zwlaszcza pierwszym trymestrem:)
Jesli nie jesz, to nic dziwnego ze jestes oslabiona. Staraj sie jesc male porcje co 3h i duzo pij, zeby sie nie odwodnic. Dobrze, zeby to byly wartosciowe posilki. Jesli robi Ci sie slabo etc kontroluj tez regularnie cisnienie. Na bole glowy mozesz brac paracetalmol. Ja tez mam ten problem i poki co pomagaja mi spacery, ale gin radzila jak cos brac tabletke szybciej niz pozniej, jako ze paracetamol to nie jest silny lek.
Co do anemii... na to odpowie morfologia.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

reklama
Lilith, co masz do picia w kubku?
Kawę Inkę bez cukru.

Co do mleka łaciatego dodaje je sobie do kawy Inki inaczej nie przełknę.
Sałata polana olejem tylko totalnie bez smaku, ser nie zawiera cukru tak samo jak surowe warzywa... Chleb no tutaj to racja razowy to raczej nie jest ale innego nie dają a jeść trzeba niestety.

Do góry