reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

A byłaś diagnozowana pod kątem APS, trombofilii wrodzonej? Bo w poronieniach nawykowych się stosuje ale raczej niską dawkę. Chyba że masz trombofilię lub APS i Ci parametry lecą- białko C i S lub gdy bardzo wzrasta waga. Nie znam przypadków, by lekarz zwiększał ot tak bez badań, bo to nierozsądne jest.
A tabletek nie ma. Acard rozrzedza krew, ale ma inne działanie niż heparyna.
Przy zmianie dawki heparyny jeszcze się robi anty-Xa
Nie przypominam sobie żebym miała takie badania. W szpitalu też powiedzieli, że po poronieniu jest wskazane robić te zastrzyki. Waga mi na pewno wzrosła bo przecież nic nie robię tylko leże i jem :) ale u gina pryw. nie ma wagi, może w poniedziałek u tego z funduszu się zwaze bo w domu też nie mam wagi :) eh na wizycie zawsze zapomnę o coś spytać, dopiero jak wrócę do domu to układam sobie wszystko w głowie i wychodzą niejasności. Chyba będę sobie zapisywała pytania na kartce żeby nie zapominać. Nie wiem co to będzie jak brzuch urośnie i się napnie, gdzie wtedy zastrzyk robić, w rękę sama nie dam rady a boję się zlecić to mężowi, nie ufam mu ;p w udo nie wiem czy się zdecyduje.

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Nie przypominam sobie żebym miała takie badania. W szpitalu też powiedzieli, że po poronieniu jest wskazane robić te zastrzyki. Waga mi na pewno wzrosła bo przecież nic nie robię tylko leże i jem :) ale u gina pryw. nie ma wagi, może w poniedziałek u tego z funduszu się zwaze bo w domu też nie mam wagi :) eh na wizycie zawsze zapomnę o coś spytać, dopiero jak wrócę do domu to układam sobie wszystko w głowie i wychodzą niejasności. Chyba będę sobie zapisywała pytania na kartce żeby nie zapominać. Nie wiem co to będzie jak brzuch urośnie i się napnie, gdzie wtedy zastrzyk robić, w rękę sama nie dam rady a boję się zlecić to mężowi, nie ufam mu ;p w udo nie wiem czy się zdecyduje.

3jgxskjosc311c31.png
Pamiętaj spytać, czemu masz dawkę zwiększoną zwłaszcza że nie masz konkretnych wskazań poza poronieniami a one mogą wynikać z tysięcy rzeczy i niekoniecznie z przyczyn, dla jakich podaje się heparynę- dlatego dziwne, że bez badań i wskazań zwiększył dawkę.

Dziewczyny a ktory wiek ciazy jest wiarygodniejszy?
Z ostatniej miesiaczki czy z usg? Mam tydzien roznicy i slyszalam ze z usg jest wiarygodniejszy

Gosia dzisiaj nie robil mi usg ostanie mialam w 12tc i wtedy mi juz powiedzial ze jest tydzien starsze. Dzisiaj od OM skonczylam 15tc ale on mi powiedzial ze to 16tc i widze ze tego sie trzyma

Ja trzymam się terminu om bo miałam zawsze regularne cykle. Syn według usg miał się urodzić 7 sierpnia a według om 12.08 i dokładnie 12.08 pojawił się na świecie [emoji6] teraz om przypada mi na 3.05 a według usg 1.05 lub nawet ostatnio 29.04 ale ja trzymam się terminu om [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry