reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

A byłaś diagnozowana pod kątem APS, trombofilii wrodzonej? Bo w poronieniach nawykowych się stosuje ale raczej niską dawkę. Chyba że masz trombofilię lub APS i Ci parametry lecą- białko C i S lub gdy bardzo wzrasta waga. Nie znam przypadków, by lekarz zwiększał ot tak bez badań, bo to nierozsądne jest.
A tabletek nie ma. Acard rozrzedza krew, ale ma inne działanie niż heparyna.
Przy zmianie dawki heparyny jeszcze się robi anty-Xa
Nie przypominam sobie żebym miała takie badania. W szpitalu też powiedzieli, że po poronieniu jest wskazane robić te zastrzyki. Waga mi na pewno wzrosła bo przecież nic nie robię tylko leże i jem :) ale u gina pryw. nie ma wagi, może w poniedziałek u tego z funduszu się zwaze bo w domu też nie mam wagi :) eh na wizycie zawsze zapomnę o coś spytać, dopiero jak wrócę do domu to układam sobie wszystko w głowie i wychodzą niejasności. Chyba będę sobie zapisywała pytania na kartce żeby nie zapominać. Nie wiem co to będzie jak brzuch urośnie i się napnie, gdzie wtedy zastrzyk robić, w rękę sama nie dam rady a boję się zlecić to mężowi, nie ufam mu ;p w udo nie wiem czy się zdecyduje.

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Nie przypominam sobie żebym miała takie badania. W szpitalu też powiedzieli, że po poronieniu jest wskazane robić te zastrzyki. Waga mi na pewno wzrosła bo przecież nic nie robię tylko leże i jem :) ale u gina pryw. nie ma wagi, może w poniedziałek u tego z funduszu się zwaze bo w domu też nie mam wagi :) eh na wizycie zawsze zapomnę o coś spytać, dopiero jak wrócę do domu to układam sobie wszystko w głowie i wychodzą niejasności. Chyba będę sobie zapisywała pytania na kartce żeby nie zapominać. Nie wiem co to będzie jak brzuch urośnie i się napnie, gdzie wtedy zastrzyk robić, w rękę sama nie dam rady a boję się zlecić to mężowi, nie ufam mu ;p w udo nie wiem czy się zdecyduje.

3jgxskjosc311c31.png
Pamiętaj spytać, czemu masz dawkę zwiększoną zwłaszcza że nie masz konkretnych wskazań poza poronieniami a one mogą wynikać z tysięcy rzeczy i niekoniecznie z przyczyn, dla jakich podaje się heparynę- dlatego dziwne, że bez badań i wskazań zwiększył dawkę.

Dziewczyny a ktory wiek ciazy jest wiarygodniejszy?
Z ostatniej miesiaczki czy z usg? Mam tydzien roznicy i slyszalam ze z usg jest wiarygodniejszy

Gosia dzisiaj nie robil mi usg ostanie mialam w 12tc i wtedy mi juz powiedzial ze jest tydzien starsze. Dzisiaj od OM skonczylam 15tc ale on mi powiedzial ze to 16tc i widze ze tego sie trzyma

Ja trzymam się terminu om bo miałam zawsze regularne cykle. Syn według usg miał się urodzić 7 sierpnia a według om 12.08 i dokładnie 12.08 pojawił się na świecie [emoji6] teraz om przypada mi na 3.05 a według usg 1.05 lub nawet ostatnio 29.04 ale ja trzymam się terminu om [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry