reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
0Olcia i MB91 chyba nie ma na to zlotej rady :( mi zaparcia same minely a wzdecia ehhh. Zauwazylam ze jak mam dobry dzien i nie mam mdlosci to sa mniejsze. Czytalam ze ruch, probiotyki o ile lekarz zaleci, herbatka miętowa no i espumisan. Ale nie wiem jak mozna dawkowac w ciazy. Ja biore 2 tabletki jak jest bardzo zle. Ale najlepiej byloby dla mnie przyjmowac go kilka razy dziennie :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@caltha i to i to niestety [emoji29]
@MegiKM mi właśnie lekarz nie kazał espumisanu bo stwierdził, że później będzie jeszcze gorzej.
I tak od tygodni męczę się z tematem - już kupiłam nawet jakieś specjalne jogurty, herbatki, owoce tonami wcinam i nic [emoji849]

Jak fajnie, że niektóre z Was już czują „trzepotanie” [emoji7] Ja muszę jeszcze poczekać z 4/5 tygodni - aż się doczekać nie mogę [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja juz wszystkiego próbuje.. kefir zagryzam ogórkiem kiszonym na to suszone śliwki, jabłko i nic. ProbowAlam evaq czopki, glicerynowa ale teraz jeszcze zmiana tych witamin moze pomoze? Zastanawiałam sie nad tym femibion2

Ja juz wszystkiego próbuje.. kefir zagryzam ogórkiem kiszonym na to suszone śliwki, jabłko i nic. ProbowAlam evaq czopki, glicerynowa ale teraz jeszcze zmiana tych witamin moze pomoze? Zastanawiałam sie nad tym femibion2
Nie biorę żadnych witamin i mam ten sam problem, możesz spróbować zmienić Wit., ale to chyba po prostu przypadłość kobiet w ciąży :-( w jedzonku siła ;-)

Ja biorę probiotyk (jak pytałam gin czy mogę to zdziwiła się że w ogóle pytam - według niej to probiotyki można bez problemu) bo mam chyba nadwrażliwe jelito (raz w te raz wewte, w zeszłej ciąży miałam epizod 2 miesięcy biegunki a potem z kolei zaparcie). W tej zaczęły mi się problemy 2 dni po dodatnim teście i zaczęłam łykać probiotyk i naprawdę pomaga.

reklama
Ja biorę probiotyk (jak pytałam gin czy mogę to zdziwiła się że w ogóle pytam - według niej to probiotyki można bez problemu) bo mam chyba nadwrażliwe jelito (raz w te raz wewte, w zeszłej ciąży miałam epizod 2 miesięcy biegunki a potem z kolei zaparcie). W tej zaczęły mi się problemy 2 dni po dodatnim teście i zaczęłam łykać probiotyk i naprawdę pomaga.
Trzeba będzie spróbować, jaki używasz?

Do góry