reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja zjadlam obiad:) posprzatalam i czekam na narzeczonego bo pojechal mi po biala czekolade:) mmm:)
Zimno nie chce sie człowiekowi nic.. Pytanie do kobiet ktore maja juz dziecko:) w ktorym tygodniu czulyscie ruchy dziecka?:)
Gdzieś 16-18tc. Moja była bardzo ruchliwa, zwłaszcza w nocy, do tego stopnia że mąż czuł na swoich plecach wyraźnie, jak leżeliśmy na łyżeczkę. Może też dlatego, że miała bardzo dużo miejsca aż do samego końca

reklama
Ruchy w okolicach 17 tc. Mniej wiecej. Nie pamietam dokladnie. Na poczatku czuctylko jak polozylam sie na plasko. A potem kolo 20 tc juz w kazdej pozycji.

Gosika powinnas od nas kopa w dupe dostac za to sprawa e. Olej to. Wiem ze trudno ale tez mialam zakaz robienia czegokolwiek I wiem co to znaczy. Posprzatac zdazysz. Dziwcko teraz najwazniejsze.

Ja posprzatalam lazienke I leze. Nie dam rady dzis nic wiecej igarnac a plany byly ambitne.

Ruchy w okolicach 17 tc. Mniej wiecej. Nie pamietam dokladnie. Na poczatku czuctylko jak polozylam sie na plasko. A potem kolo 20 tc juz w kazdej pozycji.

Gosika powinnas od nas kopa w dupe dostac za to sprawa e. Olej to. Wiem ze trudno ale tez mialam zakaz robienia czegokolwiek I wiem co to znaczy. Posprzatac zdazysz. Dziwcko teraz najwazniejsze.

Ja posprzatalam lazienke I leze. Nie dam rady dzis nic wiecej igarnac a plany byly ambitne.
Wiem ale jak wchodzę do jakiegoś pomieszczenia i widzę syf to mnie od razu nosi. Ale chyba dostałam nauczkę i będę się powstrzymywać . Najwyżej zarośniemy brudem :)

3jgxskjosc311c31.png

Wiem ale jak wchodzę do jakiegoś pomieszczenia i widzę syf to mnie od razu nosi. Ale chyba dostałam nauczkę i będę się powstrzymywać . Najwyżej zarośniemy brudem :)

3jgxskjosc311c31.png
No normalnie przez kolano i pasem ją [emoji48]
Zakaz sprzątania masz. Wiem ze łatwo się mówi jak widać bałagan ale niestety musisz...

Ja dziś kursowałam z teściowa po sklepach i nie patrzy na to ze mam swoje plany i chciałabym z moim trochę czasu spędzić tylko od razu wszystko to co ona chce musze z nią załatwić. Dobrze ze obiad miałam przygotowany i przyjechalam zła jak osa i do tego głodna jak wilk. Ale teraz już najedzona jestem i szczęśliwa dzięki temu [emoji4] zjadłam półtorej kotleta z piersi i cala salaterki mizerii [emoji7]

Ja wlasnie tez pozno i to bardzo.. I zastanawiam się czy w tej ciazy bede czuc troche wczesniej:) uwielbialam jak maly mnie kopal :) najlepsza rzecz na świecie:)
https://www.babyboom.pl/forum/members/klaslaw1987 musisz odpoczywac:) jak będzie dobrze wrocisz do sprzatania, ale teraz lepiej odpoczywaj niech maz Ci pomaga troche..szkoda ryzykowac, ale wiem ze latwo sie mowi gdy widzi sie balagan a ktos lubi porządek:)

Podobno w kolejnych ciazach czuje sie szybciej...
Ja nie wiem jak odroznie ruchy dziecka od ruchow w jelitach, bo po ciazy czuje ruchu w jelitach tak samo jak ruchy na poczatku;) wczesniej tak nie mialam

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dobry wieczór :)

W 14 tygodniu macica jest jeden palec nad spojeniem łonowym (nas kreską), w 16 tygodniu dwa palce nad i tak też umiejscowione jest dziecko :) Pierwsze ruchy to takie charakterystyczne trzepotanie skrzydeł motyla. Być może w kolejnych ciążach nieco szybciej idzie do góry (palce złączone, położone poziomo).

Średnio ruchy czuć w 20 tygodniu + -

Ja czułam po kolei w 18 tygodniu, drugą w 16, teraz jeszcze nie, ale mogę spodziewać się w listopadzie już (wg lekarza).

@Gosika88 Ty serio chcesz w doopę dostać. Odwróć głowę, zamknij oczy, jeszcze się w życiu nasprzątasz.

reklama
Hej dziewczyny:)
Ja biore Omegamed Optima DHA i nie mam problemu z polykaniem bardzo lubie te witaminy ale zastanawiam sie teraz nad kupnem Prenatalu Duo. A dzisiaj to mialam akcje przestraszylam sie szczura w piwnicy tak piszczalam ze masakra i tesciowa jak zwykle z glupimi przesadami ze nie moge sie przestraszyc w ciazy masakrao_O
Prenatal duo jest ok tylko ma bardzo duzo żelaza, ja wlasnie z tego powodu bede go zmieniała.

Do góry