reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja zjadlam obiad:) posprzatalam i czekam na narzeczonego bo pojechal mi po biala czekolade:) mmm:)
Zimno nie chce sie człowiekowi nic.. Pytanie do kobiet ktore maja juz dziecko:) w ktorym tygodniu czulyscie ruchy dziecka?:)
Gdzieś 16-18tc. Moja była bardzo ruchliwa, zwłaszcza w nocy, do tego stopnia że mąż czuł na swoich plecach wyraźnie, jak leżeliśmy na łyżeczkę. Może też dlatego, że miała bardzo dużo miejsca aż do samego końca

reklama
Ruchy w okolicach 17 tc. Mniej wiecej. Nie pamietam dokladnie. Na poczatku czuctylko jak polozylam sie na plasko. A potem kolo 20 tc juz w kazdej pozycji.

Gosika powinnas od nas kopa w dupe dostac za to sprawa e. Olej to. Wiem ze trudno ale tez mialam zakaz robienia czegokolwiek I wiem co to znaczy. Posprzatac zdazysz. Dziwcko teraz najwazniejsze.

Ja posprzatalam lazienke I leze. Nie dam rady dzis nic wiecej igarnac a plany byly ambitne.

Ruchy w okolicach 17 tc. Mniej wiecej. Nie pamietam dokladnie. Na poczatku czuctylko jak polozylam sie na plasko. A potem kolo 20 tc juz w kazdej pozycji.

Gosika powinnas od nas kopa w dupe dostac za to sprawa e. Olej to. Wiem ze trudno ale tez mialam zakaz robienia czegokolwiek I wiem co to znaczy. Posprzatac zdazysz. Dziwcko teraz najwazniejsze.

Ja posprzatalam lazienke I leze. Nie dam rady dzis nic wiecej igarnac a plany byly ambitne.
Wiem ale jak wchodzę do jakiegoś pomieszczenia i widzę syf to mnie od razu nosi. Ale chyba dostałam nauczkę i będę się powstrzymywać . Najwyżej zarośniemy brudem :)

3jgxskjosc311c31.png

Wiem ale jak wchodzę do jakiegoś pomieszczenia i widzę syf to mnie od razu nosi. Ale chyba dostałam nauczkę i będę się powstrzymywać . Najwyżej zarośniemy brudem :)

3jgxskjosc311c31.png
No normalnie przez kolano i pasem ją [emoji48]
Zakaz sprzątania masz. Wiem ze łatwo się mówi jak widać bałagan ale niestety musisz...

Ja dziś kursowałam z teściowa po sklepach i nie patrzy na to ze mam swoje plany i chciałabym z moim trochę czasu spędzić tylko od razu wszystko to co ona chce musze z nią załatwić. Dobrze ze obiad miałam przygotowany i przyjechalam zła jak osa i do tego głodna jak wilk. Ale teraz już najedzona jestem i szczęśliwa dzięki temu [emoji4] zjadłam półtorej kotleta z piersi i cala salaterki mizerii [emoji7]

Ja wlasnie tez pozno i to bardzo.. I zastanawiam się czy w tej ciazy bede czuc troche wczesniej:) uwielbialam jak maly mnie kopal :) najlepsza rzecz na świecie:)
https://www.babyboom.pl/forum/members/klaslaw1987 musisz odpoczywac:) jak będzie dobrze wrocisz do sprzatania, ale teraz lepiej odpoczywaj niech maz Ci pomaga troche..szkoda ryzykowac, ale wiem ze latwo sie mowi gdy widzi sie balagan a ktos lubi porządek:)

Podobno w kolejnych ciazach czuje sie szybciej...
Ja nie wiem jak odroznie ruchy dziecka od ruchow w jelitach, bo po ciazy czuje ruchu w jelitach tak samo jak ruchy na poczatku;) wczesniej tak nie mialam

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dobry wieczór :)

W 14 tygodniu macica jest jeden palec nad spojeniem łonowym (nas kreską), w 16 tygodniu dwa palce nad i tak też umiejscowione jest dziecko :) Pierwsze ruchy to takie charakterystyczne trzepotanie skrzydeł motyla. Być może w kolejnych ciążach nieco szybciej idzie do góry (palce złączone, położone poziomo).

Średnio ruchy czuć w 20 tygodniu + -

Ja czułam po kolei w 18 tygodniu, drugą w 16, teraz jeszcze nie, ale mogę spodziewać się w listopadzie już (wg lekarza).

@Gosika88 Ty serio chcesz w doopę dostać. Odwróć głowę, zamknij oczy, jeszcze się w życiu nasprzątasz.

reklama
Hej dziewczyny:)
Ja biore Omegamed Optima DHA i nie mam problemu z polykaniem bardzo lubie te witaminy ale zastanawiam sie teraz nad kupnem Prenatalu Duo. A dzisiaj to mialam akcje przestraszylam sie szczura w piwnicy tak piszczalam ze masakra i tesciowa jak zwykle z glupimi przesadami ze nie moge sie przestraszyc w ciazy masakrao_O
Prenatal duo jest ok tylko ma bardzo duzo żelaza, ja wlasnie z tego powodu bede go zmieniała.

Do góry