reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja też jestem ciekawa jak to będzie i kiedy poczuje pierwsze ruchy dzidziusia[emoji3] Już się doczekać nie mogę.
Pytanie jak odróżnić je od ruchów w jelitach ... bo ja niestety walczę z problemami gastrycznymi praktycznie od początku ciąży [emoji29] Jestem opuchnięta i nie wiem już jak sobie z tym radzić.
Może macie jakieś sprawdzone sposoby (śliwki, jogurty nie pomagają).

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja też jestem ciekawa jak to będzie i kiedy poczuje pierwsze ruchy dzidziusia[emoji3] Już się doczekać nie mogę.
Pytanie jak odróżnić je od ruchów w jelitach ... bo ja niestety walczę z problemami gastrycznymi praktycznie od początku ciąży [emoji29] Jestem opuchnięta i nie wiem już jak sobie z tym radzić.

Wzdęcia czy zaparcia?

Mam to samo!!!:(

Dobry wieczór :)

W 14 tygodniu macica jest jeden palec nad spojeniem łonowym (nas kreską), w 16 tygodniu dwa palce nad i tak też umiejscowione jest dziecko :) Pierwsze ruchy to takie charakterystyczne trzepotanie skrzydeł motyla. Być może w kolejnych ciążach nieco szybciej idzie do góry (palce złączone, położone poziomo).

Średnio ruchy czuć w 20 tygodniu + -

Ja czułam po kolei w 18 tygodniu, drugą w 16, teraz jeszcze nie, ale mogę spodziewać się w listopadzie już (wg lekarza).

@Gosika88 Ty serio chcesz w doopę dostać. Odwróć głowę, zamknij oczy, jeszcze się w życiu nasprzątasz.
Ale chodzi ci o dno macicy? Bo dno macicy jest wtedy 1 palec nad spojeniem lonowym.

Ja takie trzepotanie czuje ale tylko czasem i dotkne brzucha w tym miejscu to juz nic nie czuje takie cos mam pomiedzy pepkiem a spojeniem lonowym i w tym miejscu mam duze jajo strusie:)

Ja takie trzepotanie czuje ale tylko czasem i dotkne brzucha w tym miejscu to juz nic nie czuje takie cos mam pomiedzy pepkiem a spojeniem lonowym i w tym miejscu mam duze jajo strusie:)
Mam coś podobnego

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Do góry