reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja biorę probiotyk (jak pytałam gin czy mogę to zdziwiła się że w ogóle pytam - według niej to probiotyki można bez problemu) bo mam chyba nadwrażliwe jelito (raz w te raz wewte, w zeszłej ciąży miałam epizod 2 miesięcy biegunki a potem z kolei zaparcie). W tej zaczęły mi się problemy 2 dni po dodatnim teście i zaczęłam łykać probiotyk i naprawdę pomaga.

nie wpladlam na pomysl z probiotykiem- jestem ciekawa czy lekarz polecil jakis konkretny?
Mi w miare pomaga siemie lniane - pije wywar a potem zjadam ziarenka :)

nie moge spac.... :( czytam o cukrzycy w ciazy, robie sie powoli ekspertem w teorii bo moje wyniki nadal na granicy mimo diety
umowilam sie do naturopaty - ziololecznictwo i pokrewne - moze pomoze :) ? wizyta za 2 tyg, za tydzien diablo i pewnie insulina

mysle o poniedzialku i badaniu prenatalnym

Kazdy pyta o plec czy wiadomo- mi to kompletnie obojętne i wolalbym pytanie jak sie czuje i czy wszytsko OK z dzieckiem :)

Ktoras tez nie spi???

Ja nie spie bo mloda ciagle sie kreci I budzi. Do tego wieje I pada.

Lepiej insuline brac I jesc w miare normalnie niz miec A wysokir cukry. Wiem co mowie. Ja dostalam insuline w poprzedniej ciazy zeby wiecej jesc bo nabdiecie cukry trzymalam ale chudlam. Dziecko na szczescie ladnie roslo. Insulina to nic strasznego. Wiele osob sie jej boi ze uzalezni.organizm I cukrYca sie nie cofnie. U mnie sie cofnela. Zobaczymy czy wroci. Mierzylam tez w ciazy kilka razy cukier I bylo ok. Musze wrocic do pomiarow zeby zareagiwac w razie czego w odpowiednirj chwili.

Ranne ptaszki [emoji4]
Ja na nogach od 5.30. Orkan Grzegorz u nas szaleje. Wieje i pada ze szok. Ja juz sama w domku bo mój właśnie do pracy jechał i zabrał najmłodsza do babci bo się na mnie obraziła ze jej się karze uczyć.
I jechała do babci gdzie babcia ma dziś dosyć roboty i nie jest jej to na rękę.

A mnie po 6 obudziło wycie i walenie w szybę- u nas też Grzegorz szaleje. Już chociaż wiem, czemu mnie wczoraj tak głowa bolała.

Dzien dobry:)
U mnie to samo pogoda tragiczna tylko przespac caly dzien. Mi sie przedtem tak slabo robilo ze masakra nie moglam stac na nogach mierzylam cisnienie i wyszlo 84/47 zrobilam troche mocniejsza kawe i juz lepiej. Teraz dostaje takie omdlenia

Dzien dobry,
Szczesliwa, mega niskie cisnienie:( ja tydz temu mialam 77/50... jedyne co jest pocieszajace, to ze w ciazy niskie cisnienie jest dobre [emoji849]

Na zatwardzenia nadal polecam len mielony. I jeszcze duzo blonnika np otreby. Na mnie przeczyszczajaco dziala weganskie leczo doprawione na ostro;) a tak to moge kefir zagryzc jablkiem i popic sokiem z kiszonej kapusty i nic. Plus trzeba unikac zatwardzajacego jedzenia:( w moim przypadku glownie ryzu, ktory uwielbiam.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja przespałam całą sobotę i mam zamiar wstać zaraz z łóżka coś ugotować dobrego na obiado-kolacje jak mój wróci bo właśnie ten weekend spędza z synem.
Spróbuje te probiotyki - może mi pomogą chociaż trochę [emoji3]

Orkan szaleje równo - w trójmieście sztormy ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry