reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Cześć kobietki [emoji8] u mnie deszczowo, ciemno.. nie lubię takiej pogody ! Tak cieżko mi się wstawało, że walczyłam sama z sobą, żeby w końcu syna obudzić i zaprowadzić do przedszkola. On też dziś spał w najlepsze bo coś kiepska noc była.. co chwile płakał przez sen, a o 2 wolał że jest głodny [emoji849]
My jak co roku mamy dzisiaj imprezę w gronie rodziny i przyjaciół. Mąż z kuzynek organizują w restauracji. Rezerwujemy salę, jest muzyka, tańce itd. Szkoda, że dzisiaj dane mi będzie tylko siedzieć [emoji53] ale chociaż porozmawiam z kuzynkami itd bo dawno się nie widziałyśmy [emoji6]
@caltha, ciężki orzech do zgryzienia.. ale czy taka wiedza coś zmieni? Ja bym się bała tego badania..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W przypadku choroby bardzo dużo zmienia. Można się przygotować psychicznie, logistycznie, merytorycznie, znaleźć lekarzy, formy leczenia itd żeby pomóc od razu, czasem można już w brzuchu. Pytanie czy są w stanie tak dokładnie w tym badaniu sprawdzić w naszym przypadku. Nie będą szukać na ślepo, bo wiadomo co może wyjść. Tylko standardowo wykrywa się ogólną zmianę i nie bada dokładnie czy tam coś jest nie tak.
No nic. We wtorek idę rano do mojego genetyka, może pomoże podjąć decyzję

reklama
@caltha nie zazdroszcze decyzji :(
my z mezem bardzo teoretycznie rozmawialismy o tym [on jest mega optymista i ciezko sie z nim rozmawia o czarnych scenariuszach, on ma takie podejscie, ze jak wierzysz ze bedzie dobrze to bedzie ;) ja jestem bardziej realistka i przekonuje go, ze jesli nasze dziecko jest chore to niestety nie optymizmu mu trzeba tylko konkretnych dzialan i wole sie przygotowac potencjalnie na kazda opcje..] i z tego co ja sie naczytalam na razie to raczej gdyby byly wskazania to decydowalibysmy sie na te drogie nieinwazyjne testy.
no ale wlasnie - to tak teoretycznie, badanie mamy 6 listopada, wyniki pappa beda pozniej i dopiero wtedy bedziemy musieli decydowac [oby nie]...

Ja mam usg genetyczne we wtorek jeżeli będą wskazania zrobię test pappa. Ale mam nadzieję że te badania nie będą potrzebne i że na usg wszystko pięknie wyjdzie

@caltha nie zazdroszcze decyzji :(
my z mezem bardzo teoretycznie rozmawialismy o tym [on jest mega optymista i ciezko sie z nim rozmawia o czarnych scenariuszach, on ma takie podejscie, ze jak wierzysz ze bedzie dobrze to bedzie ;) ja jestem bardziej realistka i przekonuje go, ze jesli nasze dziecko jest chore to niestety nie optymizmu mu trzeba tylko konkretnych dzialan i wole sie przygotowac potencjalnie na kazda opcje..] i z tego co ja sie naczytalam na razie to raczej gdyby byly wskazania to decydowalibysmy sie na te drogie nieinwazyjne testy.
no ale wlasnie - to tak teoretycznie, badanie mamy 6 listopada, wyniki pappa beda pozniej i dopiero wtedy bedziemy musieli decydowac [oby nie]...
Te drogie nieinwazyjne to niestety też tylko prawdopodobieństwo i w naszym przypadku nic nie daje, bo nie wykryją tej zmiany już nie wspominając o jakiejś szczegółowej informacji na jej temat.

Moj gin ma podobne zdanie na temat testow z krwi jak ty..... tylko prawdopodobienstwo ktore nic nie wnosi. Tzn malo wnosi. Oby genetyk pomogl podjac decyzjr.

@caltha ciężka decyzja.. ale wierze ze kompetentny genetyk pomoze w jej podjęciu. Ja czekam jeszcE do przyszłego tyg. na ostateczne wyniki z nadań prenatalnych..

Hej, ja wczoraj byłam na usg prenatalnym. Wszystko w normie i nawet dr zasugerowała że wysokie prawdopodobieństwo, że będzie dziewczynka. Ale ż falbankami i tiulem wytrzymam się do polowkowego.
Tatuś nieco rozczarowany bo nastawial się na drugiego chłopca.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje :D Zobaczysz, będzie jeszcze córeczka tatusia hihi :D

reklama
@caltha ja miałam amnio w poprzedniej ciąży, ale wiedziałam, że jest źle, tylko nie wiedziałam z czym mamy do czynienia... słyszałam, że po takich historiach w kolejnych ciążach podobno jest zalecane też robienie amnio - nie wiem czy też będę musiała, na razie jestem przed prenatalnymi - na pewno sprawdź kto robi to badanie w Twoim mieście, czy jest to dobry specjalista, mi je robił jeden z lepszych lekarzy w 3mieście...
za dużo nie ma chyba co czytać, złe historie są zawsze bardziej nagłaśniane, ja wychodzę z założenia, że jak są podstawy do takich badań to lepiej wiedzieć co w trawie piszczy i się móc przygotować - psychicznie, fizycznie, poszukać pomocy, odpowiednich lekarzy, czy nawet podjąć ciężkie decyzje, bo opieka nad chorym dzieckiem determinuje później Twoje całe życie, plus życie Twojej rodziny...

Do góry