reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Czesc dziewczyny:p mi brzuszek widac ale nie rosnie az tak szybko:) widac ze cos się dzieje w brzuszku ale nie mam co porównywać:) ale mi sie dziewczyny kręci w glowie:\ nie moge wstać z lozka bo mam wrazenie jak bym wypila cos:\

reklama
Czesc dziewczyny:p mi brzuszek widac ale nie rosnie az tak szybko:) widac ze cos się dzieje w brzuszku ale nie mam co porównywać:) ale mi sie dziewczyny kręci w glowie:\ nie moge wstać z lozka bo mam wrazenie jak bym wypila cos:\
Ja sie dzis czuje kiepsko od samego rana a po pobraniu krwi to juz wogole slabo mi bylo mialam takie cosnienie krwi ze babki ledwo cos wydusily ze mnie nie mowiac ze za pierwszym razem nie trafila w żyle ja mam zawsze przygody

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie dzis czuje kiepsko od samego rana a po pobraniu krwi to juz wogole slabo mi bylo mialam takie cosnienie krwi ze babki ledwo cos wydusily ze mnie nie mowiac ze za pierwszym razem nie trafila w żyle ja mam zawsze przygody

A jadlas juz cos??ja dzis tez nie za dobrze sie czuje, ppogoda brzydka od w dni caly dzien jezdzilam z chorym psem. Dzis juz nie mam sily na nic a tu dom posprzątać trzeba ugotowac:\ ehhh a strasznie kreci mi sie w glowie a nigdy nie mialam zawrotow glowy..

A jadlas juz cos??ja dzis tez nie za dobrze sie czuje, ppogoda brzydka od w dni caly dzien jezdzilam z chorym psem. Dzis juz nie mam sily na nic a tu dom posprzątać trzeba ugotowac:\ ehhh a strasznie kreci mi sie w glowie a nigdy nie mialam zawrotow glowy..
Jadlam wzielam ze soba banana zeby od razu zjesc po badaniu i w domu zjadlam sniadanie jak wrucilam

A mi się właśnie przypomniało, że dziś śniła mi się moja dzidzka ( płeć nieokreślona). Płakała bardzo a jak ja tylko wzięłam na ręce to się uspokoila, magia
emoji14.png

3jgxskjosc311c31.png

Mi się w tej ciąży od początku śnią chłopcy noworodki. Ale... ponieważ mam sny skrajnie głupie lub koszmarne, to ci chłopcy są w moich snach masakrowani... głodzeni, potrącani przez samochód i nigdy nie są moimi dziećmi. Pierwsze trzy noce z rzędu mam spokój dopiero.

@nknatalia współczuję, ze wszystkiego najgorzej znoszę wymioty. Oby Ci przeszły koło 12 tygodnia (mi mdłości nie minęły a jutro zaczynam 15 tydzień :dry:). Niemniej najgorsza jest rozłąka z rodziną. Trzymaj się. Już niedługo.

@LilithGoth32 jedno co mnie w tej apce uderzyło (ogólnie fajna) to nieścisłości w opisie. Wg medycyny płód czuje ból od 6 miesiąca ciąży a w apce podali, że już. I tak sobie myślę, że takie apki można potraktować jako zabawę, niekoniecznie wiarygodne źródło informacji :blink:

@caltha nie potrafię Ci doradzić bo sama sobie nie umiem. Czekam na wynik PAPPA, powinien być lada dzień. Nie mogę wykluczyć jeszcze konieczności amniopunkcji. Dlatego od kilku dni zgłębiam temat. Już wiem, że amniopunkcja wykrywa zaledwie niewielki ułamek chorób a nie wszystkie, jak sobie wyobrażałam. Wiem, że przy złym usg oraz przy dużym ryzyku wystąpienia chorób we wszystkich trzech wartościach w teście PAPPA amniopunkcję zrobić trzeba, ryzyko anomalii jest wtedy ogromne. Wiem też, że usg daje maksymalnie 80% pewności co do zdrowia dziecka ale nadal tylko w obrębie niewielkiej grupy chorób (nie chcę skłamać ale o ile dobrze pamiętam amnio ogarnia 100 chorób na 140 000, dysproporcja wychodziła ogromna). Znalazłam też w sieci bardzo dużo przypadków chorych dzieci, mimo doskonałych wyników usg i pappa, czasem nawet dobrej amniopunkcji. Także tych z ZD. Postawiłam na szalę dwie sprawy, czy z dwojga złego wolę urodzić chore dziecko czy stracić zdrowe po amniopunkcji. Z czym trudniej będzie mi żyć.
U Ciebie szukacie konkretnej rzeczy a nie wszystkiego po omacku. Jesteście obciążeni. Już jedno chore dzieciątko macie. Chyba podjęłabym ryzyko, zrobiła amnio i poddała się losowi. Myślę, że rozmowa z genetykiem dużo wyjaśni :tak: Jesteś mądrą kobietą, będziesz wiedziała co jest dla Was najlepsze.

Dzień dobry.
@caltha bardzo trudny temat. Masz już sprawdzonego genetyka ?
Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze

Byłam dzisiaj po zwolnienie i przy okazji lekarz niż robił usg szybkie przez brzuch. Pierwsze w tej ciąży. Podejrzałam maleństwo jak fika. Wzrost 6,2 cm, przepływy i serduszko Ok.
Mam pozwolenie na spacery i basen.
Gimnastyka odpada

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry.
@caltha bardzo trudny temat. Masz już sprawdzonego genetyka ?
Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze

Byłam dzisiaj po zwolnienie i przy okazji lekarz niż robił usg szybkie przez brzuch. Pierwsze w tej ciąży. Podejrzałam maleństwo jak fika. Wzrost 6,2 cm, przepływy i serduszko Ok.
Mam pozwolenie na spacery i basen.
Gimnastyka odpada

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Cudownie, że wszystko dobrze.
Tak mam jednego z lepszych, no i zna nas od prawie 2 lat.

Do góry