reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Orientuje się ktoś, jak jest z kosiniakowym. Czy jak nie pracuję, to żeby dostać muszę być zarejestrowana jako bezrobotna czy nie? Bo mi się umowa skończyła 31.08. już wiedziałam, że w ciąży jestem, to nie szłam się rejestrować.
Z tego co czytałam to nie trzeba być zarejestrowanym, mam nadzieję że nic się nie zmieniło

reklama
Witam dawno mnie nie było ale czasu brak na forum

Mdłości powoli przechodzą jutro mam wizytę pewnie będę musiała robić krzywą cukrową bo cukier mam podwyższony pisze że norma do 99 a ja mam 112

za wysoki. Norma dla ciężarówek to 90 dla reszty 99

Hej dziewczyny,na mazowszu dzis piekne slonce i cieplo.Jak ja dzis zazdroszcze tym co nie musza chodzic do pracy :) zasypaim na siedzaco w metrze [emoji14]

Dobrze ze słonko swieci. W Gdyni tez pięknie.

Dzień dobry tak w ogóle.
Gosia trzymam kciuki, współczuje stresu, dawaj nam znać

Nie poszłam na badania. Byłam tak głodna ze nie dałam rady.

Chwale się [emoji13]po raz pierwszy cukier na czczo w normie 89.
Zjadłam spora garść orzechów około północy i w końcu cukier w normie na czczo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczynki dziękuję za wsparcie. Wróciłam już ze szpitala, z dzidziakiem jest wszystko ok. Może te krwawienie było z nadżerki. Jutro jadę do gina to może to dokładnie sprawdzić o ile się da. Dostałam reprymendę za luteinę i clexane. Luteina może powodować u dziecka białaczkę... I generalnie nie powinno się jej stosować bo tak naprawdę nie ma żadnego wpływu na utrzymanie ciąży. Jeśli z ciążą jest coś nie tak to i tak się poroni a luteina w niczym nie pomoże. Tak powiedziała babeczka w szpitalu.

3jgxskjosc311c31.png

Nie wiem, ja w sumie go nawet nie włożyłam tylko przyłożyłam do warg . Dziś mam wizytę na fundusz , ale ten gin nie robi USG. Zobaczymy co powie. Ta krew nadal jest. Żywo czerwona :(

3jgxskjosc311c31.png

Mam nadzieję, że wszystko się potwierdzi, że jest ok. I że gin będzie w stanie ustalić co jest powodem krwawienia faktycznie...

Hej:)To zycze wymarzonej córeczki!:) Moj fasolek tez podróżnik, swoje pierwsze wakacje spędził na Krecie:)
Ja moją fasolkę, a raczej oliwkę przywiozłam z naszego miesiąca miodowego na Rodos :)

Dziewczyny, kojarzycie jak to jest z tarczycą?
TSH wyszło mi 1,37, cieszyłam się, że w normie, ale potem naczytałam się [tak, wiem, że internet w ciąży to zło], że często TSH wychodzi ok, ale powinno się nawet wtedy zbadać FT3 i FT4 dla pewności.
Tu widzę, że dużo tarczycowych [ja nigdy nie miałam z nią kłopotów, albo może inaczej - nie badałam jej, bo nie miałam podstaw] i zastanawiam się czy robić to więcej badań czy przesadzam? ;)

TSH wyszło mi 1,37, cieszyłam się, że w normie, ale potem naczytałam się [tak, wiem, że internet w ciąży to zło], że często TSH wychodzi ok, ale powinno się nawet wtedy zbadać FT3 i FT4 dla pewności.
Tu widzę, że dużo tarczycowych [ja nigdy nie miałam z nią kłopotów, albo może inaczej - nie badałam jej, bo nie miałam podstaw] i zastanawiam się czy robić to więcej badań czy przesadzam? ;)
W pierwszym trymestrze TSH lubi być fałszowane przez bhcg. Jeśli nigdy nie robiłaś, to warto zrobić całą tarczycę- TSH, ft 3 i 4, antyTPO i antyTG

Potwierdzam - endokrynolodzy twierdzą że tsh jest w ciąży nie miarodajne - trzeba przynajmniej t4 lub ft4 zrobić. Ginekolodzy twierdzą że tsh wystarcza także zawsze mam dyskusję

Ja tez mam tsh 1,35 i nie będę sie na siłę doszukiwać, że coś może być nie tak.. jeżeli ginekolog zaleci dodatkowe badania to zrobię [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dib1uxeqd.png

Dziewczynki dziękuję za wsparcie. Wróciłam już ze szpitala, z dzidziakiem jest wszystko ok. Może te krwawienie było z nadżerki. Jutro jadę do gina to może to dokładnie sprawdzić o ile się da. Dostałam reprymendę za luteinę i clexane. Luteina może powodować u dziecka białaczkę... I generalnie nie powinno się jej stosować bo tak naprawdę nie ma żadnego wpływu na utrzymanie ciąży. Jeśli z ciążą jest coś nie tak to i tak się poroni a luteina w niczym nie pomoże. Tak powiedziała babeczka w szpitalu.

3jgxskjosc311c31.png
Bardzo się cieszę, że z Wami ok :)

Ale z luteiną to dziwne rzeczy...Przecież prawie każda kobieta to bierze...

reklama
Do góry