reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Gosika, dalej czerwona krew? Kurcze, u nas jak jedziesz do szpitala z plamieniami to klada min na 3 doby.na oddzial na obserwacje. Jak 3 doby nic sie nie dzieje, badania ok to puszczaja do domu. Dobrze ze dzis masz wizyte. Oby bylo ok.
A wczoraj usg.ci robili?

Ja tez uwazam ze luteina nie zaszkodzi. Zreszta druga cirke mam tylko dzieki temu ze bylam obstawiona lekami. Niektire kontrowersyjne no np bralam estrofem....ale bez lekow dwa transfery sie.nie utrzymay. Dla mnie to wystarczajacy argumemt zeby brac co.lekarz zleci. Poza tym luteina dziala tez uspokajajaco, a to tez wazne dla kobiety w ciazy. Masz swiadomosc ze cos robisz I wierzysz ze bedzie ok.

U mnie jak była krew to leżałam prawie 5 dni mimo ze po dniu ustapiły krwawienia...

bl9ce6ydcoz8yhcb.png

34bwyx8d10x9fm03.png

Ja jestem po 4 stratach, o których wiem, ale też wiem jakie u mnie są przyczyny. Mało tego jedna z nich byłaby tylko pogłębiana przez branie luteiny, więc gdybym ją dostała bez badań, bo to taki standard to by się mogło i dla mnie źle skończyć.
@tysia123 Ty jesteś wzdłuż i wszerz przebadana, skoro piszesz o transferach. "Zwykła" kobieta w ciąży nie jest, ma zrobione podstawy.

Ja jak pojechalam z krwawieniem do szpitala w pierwszej ciazy w 6 tyg to dostalam recepte na luteine i zostalam odeslana po usg do domu. Nikt mnie na oddzial nie chcial brac... a luteine bralam do 17 tyg. Potrzebnie czy nie, nie dyskutuje. Nie studiowalam medycyny;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Gosika, dalej czerwona krew? Kurcze, u nas jak jedziesz do szpitala z plamieniami to klada min na 3 doby.na oddzial na obserwacje. Jak 3 doby nic sie nie dzieje, badania ok to puszczaja do domu. Dobrze ze dzis masz wizyte. Oby bylo ok.
A wczoraj usg.ci robili?
Tak robiła USG i powiedziała, że wszystko jest ok. Nie wiem już co myśleć

3jgxskjosc311c31.png

Pewnie u nas lekarze przesadzaja z luteina ale z tą białaczka to bzdur naopowiadala. Ja muszę brać bo akurat mam niedobór progesteronu- miałam bardzo małe ciałko żółte i już zaczynałam plamienie w 4 tc więc pewnie bym poronila bez tego a tak plamienie się skonczylo.

reklama
Bardzo możliwe, ze lekarze zbyt często zapisują luteinę i inne leki, ale to ich praca i maja napewno większe doświadczenie niż my. Wiec nie ma co się nakręcać... na pewno zapisują je by pomoc a nie zaszkodzić.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry