reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja odpoczywam sobie po wczorajszym wyjeździe - jutro znów jadę.
Po południu jadę do wice-dyrektora powiedzieć o ciąży - wiem że wcześnie i wcale mi się to nie podoba ale teraz jest moment jeszcze korygowania planów na rok i potem będzie trudniej coś poustawiać.

Ja się na prenatalne raczej nie wybieram choć lekarka mi proponuje skierowanie na NFZ (w sumie nie wiem czemu ale nieistotne) - wystarczy mi dokładniejsze USG z pomiarem więc jeśli powie że takie zrobi to się nie wybieram.

@tysia123 po prostu godzinę od rozpoczęcia posiłku jest najwyższy wyrzut cukru, można to łatwo sprawdzić mierząc sobie te dwa razy w ramach testu. W każdym razie, w np. moim przypadku to bardzo istotne i każde opóźnienienie zmniejsza mi poziom cukru.

Mi wyszła glukoza na czczo 86, myślicie, że to ok? niby zakres referencyjny jest 70-99, ale zdaje się, że dla kobiet w ciąży inaczej się na to patrzy? :eek:
to wszystko dla mnie czarna magia, ja w ogóle nie choruję praktycznie, mam 33 lata a NIGDY nie byłam na L4, a teraz nagle po lekarzach latam i krew sprawdzam milion x jak emerytki :laugh2:

@wjolek ja ide do dr. golonko w swissmedzie
@nknatalia ja ide dzis na usg to tzn pierwszego trymestru gdzie badaja przeziernosc karkowa itd Alr ide ze wzgledu na zeszla ciaze ktora byla pusta. Gin mowil ze on i tak bedzie robil Ale lepiej isc do osoby ktora sie na tym zna dokladniej.

Hej dziewczyny powiem wam tak u nas w Irlandii wszyscy mają usg genetyczne plus tego samego dnia testy z krwi pappa, zespół Downa,Edwardsa,Patau, zawsze podają jakie jest ryzyko wieku i ryzyko jakie wyszlo w badaniu ale jeżeli u was musicie płacić tyle kasy to ja bym zrobiła same usg przyziernosci jeżeli wyjdzie ok to ja bym już tych z krwi nie robiła ale to już każdego indywidualny wybór ;-) ;)

reklama
Mi wyszła glukoza na czczo 86, myślicie, że to ok? niby zakres referencyjny jest 70-99, ale zdaje się, że dla kobiet w ciąży inaczej się na to patrzy? :eek:
to wszystko dla mnie czarna magia, ja w ogóle nie choruję praktycznie, mam 33 lata a NIGDY nie byłam na L4, a teraz nagle po lekarzach latam i krew sprawdzam milion x jak emerytki :laugh2:
Ja też mam 86 na czczo i gin powiedział że ok

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry