reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Mi wyszła glukoza na czczo 86, myślicie, że to ok? niby zakres referencyjny jest 70-99, ale zdaje się, że dla kobiet w ciąży inaczej się na to patrzy? :eek:
to wszystko dla mnie czarna magia, ja w ogóle nie choruję praktycznie, mam 33 lata a NIGDY nie byłam na L4, a teraz nagle po lekarzach latam i krew sprawdzam milion x jak emerytki :laugh2:
Prawidłowo glikemia na czczo powinna mieścić się w przedziale 60-95 mg/dl (3,3-5,3 mmol/l). Jeśli wynik jest wyższy niż 126 mg/dl (powyżej 7,0 mmol/l), to ponownie oznaczamy glikemię na czczo i jeżeli wynik się powtórzył, rozpoznajemy u pacjentki cukrzycę ciążową. W przypadku, gdy wartości glikemii na czczo mieszczą się w przedziale 95-125 mg/dl (5,3-6,9 mmol/l) konieczne jest wykonanie u pacjentki badania diagnostycznego, czyli testu doustnego obciążenia 75 g glukozy (OGTT). Polega on na wypiciu na czczo 75 g glukozy, a następnie oznaczeniu u pacjentki glikemii po 120 min.

reklama
Mi wyszła glukoza na czczo 86, myślicie, że to ok? niby zakres referencyjny jest 70-99, ale zdaje się, że dla kobiet w ciąży inaczej się na to patrzy? :eek:
to wszystko dla mnie czarna magia, ja w ogóle nie choruję praktycznie, mam 33 lata a NIGDY nie byłam na L4, a teraz nagle po lekarzach latam i krew sprawdzam milion x jak emerytki :laugh2:
U kobiet w ciąży glukoza powinna być mniejsza niż 92. Czyli u Ciebie jest ok :)

Powodzenia na wizytach dziewczyny !!!

@mono twoja glukoza na czczo Ok

tez mierze cukier na godz od rozpoczęcia i dzisiaj miałam wyrzut na 159 zmieniłam chleb na żytni i od razu wracam na IG

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Kasiales też mam problem z cukrem po śniadaniu, u mnie dobrze sprawdza się jedzenie na śniadanie sałatki bez chleba i jest ok. Chleb dopiero na drugie śniadanie gdy metabolizm jest rozkręcony.

reklama
Do góry