reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja odpoczywam sobie po wczorajszym wyjeździe - jutro znów jadę.
Po południu jadę do wice-dyrektora powiedzieć o ciąży - wiem że wcześnie i wcale mi się to nie podoba ale teraz jest moment jeszcze korygowania planów na rok i potem będzie trudniej coś poustawiać.

Ja się na prenatalne raczej nie wybieram choć lekarka mi proponuje skierowanie na NFZ (w sumie nie wiem czemu ale nieistotne) - wystarczy mi dokładniejsze USG z pomiarem więc jeśli powie że takie zrobi to się nie wybieram.

@tysia123 po prostu godzinę od rozpoczęcia posiłku jest najwyższy wyrzut cukru, można to łatwo sprawdzić mierząc sobie te dwa razy w ramach testu. W każdym razie, w np. moim przypadku to bardzo istotne i każde opóźnienienie zmniejsza mi poziom cukru.

Mi wyszła glukoza na czczo 86, myślicie, że to ok? niby zakres referencyjny jest 70-99, ale zdaje się, że dla kobiet w ciąży inaczej się na to patrzy? :eek:
to wszystko dla mnie czarna magia, ja w ogóle nie choruję praktycznie, mam 33 lata a NIGDY nie byłam na L4, a teraz nagle po lekarzach latam i krew sprawdzam milion x jak emerytki :laugh2:

@wjolek ja ide do dr. golonko w swissmedzie
@nknatalia ja ide dzis na usg to tzn pierwszego trymestru gdzie badaja przeziernosc karkowa itd Alr ide ze wzgledu na zeszla ciaze ktora byla pusta. Gin mowil ze on i tak bedzie robil Ale lepiej isc do osoby ktora sie na tym zna dokladniej.

Hej dziewczyny powiem wam tak u nas w Irlandii wszyscy mają usg genetyczne plus tego samego dnia testy z krwi pappa, zespół Downa,Edwardsa,Patau, zawsze podają jakie jest ryzyko wieku i ryzyko jakie wyszlo w badaniu ale jeżeli u was musicie płacić tyle kasy to ja bym zrobiła same usg przyziernosci jeżeli wyjdzie ok to ja bym już tych z krwi nie robiła ale to już każdego indywidualny wybór ;-) ;)

reklama
Mi wyszła glukoza na czczo 86, myślicie, że to ok? niby zakres referencyjny jest 70-99, ale zdaje się, że dla kobiet w ciąży inaczej się na to patrzy? :eek:
to wszystko dla mnie czarna magia, ja w ogóle nie choruję praktycznie, mam 33 lata a NIGDY nie byłam na L4, a teraz nagle po lekarzach latam i krew sprawdzam milion x jak emerytki :laugh2:
Ja też mam 86 na czczo i gin powiedział że ok

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry