reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@MegiKM gratuluję ;)

@klaslaw1987 gdzie w końcu robisz prenatalne? u jakiego lekarza? :)

Mi test Pappa w poprzedniej ciąży zasugerował chorobę, której nie było - on podaje tylko ryzyko, więc raczej nie ma 90 czy tam 95% pewności - usg genetyczne jest bardziej wiarygodne, ale jak coś jest nie tak według lekarza to i tak dostaniecie skierowanie do genetyka i pewnie na amniopunkcje, która dopiero Wam stwierdzi prawidłową diagnozę...

Mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie musiała zajść tak daleko ;) Choć ja wiem, że amniopunkcję w tej ciąży będę musiała zrobić...

Hej dziewczyny, dzisiaj po pracy ma wizyte,bedzie sprawdzane serduszko.Kurcze tak sie denerwuje,ze szok,zapewne przez te wszystkie leki na podtrzymanie ciazy +metformine.
Jakos zawsze mialam w glowie ze w ciazy leki sa zlem,ktorego nalezy unikac a tym razem przyjmuje ich masę.
Świruje w tej ciąży normalnie :) w poprzedniej ciazy bylam duzo bardziej spokojna niz teraz.Bylam na zwolnieniu od samego pocztaku,bylam 6 lat mlodsza.A teraz nie dosc ze stara to jeszcze panikara [emoji14]

@MegiKM gratuluję ;)

@klaslaw1987 gdzie w końcu robisz prenatalne? u jakiego lekarza? :)

Mi test Pappa w poprzedniej ciąży zasugerował chorobę, której nie było - on podaje tylko ryzyko, więc raczej nie ma 90 czy tam 95% pewności - usg genetyczne jest bardziej wiarygodne, ale jak coś jest nie tak według lekarza to i tak dostaniecie skierowanie do genetyka i pewnie na amniopunkcje, która dopiero Wam stwierdzi prawidłową diagnozę...

Mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie musiała zajść tak daleko ;) Choć ja wiem, że amniopunkcję w tej ciąży będę musiała zrobić...
W Rumii u Chmielewskiego tylko musze się umówić konkretnie [emoji4]
Dlaczego będziesz miała robiona amniopunkcje?

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

U mnie nawet zytni chleb nie przechodzil przy cukrzycy. Po posilkach mam ladny cukier za to na czczo dzis 97..... w poprzedniej ciazy tez mialam problem z tym cukrem rano. No nic, pomierze do wizyty i zobaczyny. Mam juz doswiadczenie, wiem co moge jesc wiec mam nadzieje ze dieta wustarcY.

@chouette82 to chyba kwestia lat, im mamy więcej tym bardziej się martwimy. Nie martw się, dla pocieszenia napiszę Tobie, że mam to samo :D.

Sama w ostatniej ciąży byłam ponad 8 lat temu, to jakby lata świetlne stąd...

reklama
@mono w pierwszej ciąży miałam te dokładne USG i przezierność i przepływy i różne takie. Wiem, że teraz jeszcze za wcześnie bo wg zapłodnienia to u mnie dopiero 6t 5d a może nawet wcześniejsza ciąża bo w zeszły czwartek był tylko pęcherzyk i żółtko. Wg miesiączki to już powinnam w 10 t być, mam długie i nieregularne cykle i to dlatego. Dopiero 27.10 kolejna wizyta i się dowiem jaki mam termin.

Do góry