reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@MegiKM gratuluję ;)

@klaslaw1987 gdzie w końcu robisz prenatalne? u jakiego lekarza? :)

Mi test Pappa w poprzedniej ciąży zasugerował chorobę, której nie było - on podaje tylko ryzyko, więc raczej nie ma 90 czy tam 95% pewności - usg genetyczne jest bardziej wiarygodne, ale jak coś jest nie tak według lekarza to i tak dostaniecie skierowanie do genetyka i pewnie na amniopunkcje, która dopiero Wam stwierdzi prawidłową diagnozę...

Mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie musiała zajść tak daleko ;) Choć ja wiem, że amniopunkcję w tej ciąży będę musiała zrobić...

Hej dziewczyny, dzisiaj po pracy ma wizyte,bedzie sprawdzane serduszko.Kurcze tak sie denerwuje,ze szok,zapewne przez te wszystkie leki na podtrzymanie ciazy +metformine.
Jakos zawsze mialam w glowie ze w ciazy leki sa zlem,ktorego nalezy unikac a tym razem przyjmuje ich masę.
Świruje w tej ciąży normalnie :) w poprzedniej ciazy bylam duzo bardziej spokojna niz teraz.Bylam na zwolnieniu od samego pocztaku,bylam 6 lat mlodsza.A teraz nie dosc ze stara to jeszcze panikara [emoji14]

@MegiKM gratuluję ;)

@klaslaw1987 gdzie w końcu robisz prenatalne? u jakiego lekarza? :)

Mi test Pappa w poprzedniej ciąży zasugerował chorobę, której nie było - on podaje tylko ryzyko, więc raczej nie ma 90 czy tam 95% pewności - usg genetyczne jest bardziej wiarygodne, ale jak coś jest nie tak według lekarza to i tak dostaniecie skierowanie do genetyka i pewnie na amniopunkcje, która dopiero Wam stwierdzi prawidłową diagnozę...

Mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie musiała zajść tak daleko ;) Choć ja wiem, że amniopunkcję w tej ciąży będę musiała zrobić...
W Rumii u Chmielewskiego tylko musze się umówić konkretnie [emoji4]
Dlaczego będziesz miała robiona amniopunkcje?

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

U mnie nawet zytni chleb nie przechodzil przy cukrzycy. Po posilkach mam ladny cukier za to na czczo dzis 97..... w poprzedniej ciazy tez mialam problem z tym cukrem rano. No nic, pomierze do wizyty i zobaczyny. Mam juz doswiadczenie, wiem co moge jesc wiec mam nadzieje ze dieta wustarcY.

@chouette82 to chyba kwestia lat, im mamy więcej tym bardziej się martwimy. Nie martw się, dla pocieszenia napiszę Tobie, że mam to samo :D.

Sama w ostatniej ciąży byłam ponad 8 lat temu, to jakby lata świetlne stąd...

reklama
@mono w pierwszej ciąży miałam te dokładne USG i przezierność i przepływy i różne takie. Wiem, że teraz jeszcze za wcześnie bo wg zapłodnienia to u mnie dopiero 6t 5d a może nawet wcześniejsza ciąża bo w zeszły czwartek był tylko pęcherzyk i żółtko. Wg miesiączki to już powinnam w 10 t być, mam długie i nieregularne cykle i to dlatego. Dopiero 27.10 kolejna wizyta i się dowiem jaki mam termin.

Do góry