reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mam siostrę z zespołem Downa i w pierwszej ciąży wspominała mojemu lekarzowi o tym. Wiem że to nie jest choroba genetyczna ale myślałam że mnie wyśle na badania prenatalne ale okazuje się, że z tego co piszecie to on mi je robił i pewnie nie stwierdził nieprawidłowości. Chodzę prywatnie i mój ginekolog ma bardzo dobry sprzęt, kiedy zaczynałam z nim przygodę to akurat zmieniał go na nowszy i się bawił przy pomiarach. Myślałam że każdy lekarz robi te badania. Dziękuję za uświadomienie. Weszłam na stronę mojego gin i faktycznie jest napisane jakie badania przysługują przy jego opiece na ciężarną i są te o których Wy piszecie, czyli ok.

reklama
Mam siostrę z zespołem Downa i w pierwszej ciąży wspominała mojemu lekarzowi o tym. Wiem że to nie jest choroba genetyczna ale myślałam że mnie wyśle na badania prenatalne ale okazuje się, że z tego co piszecie to on mi je robił i pewnie nie stwierdził nieprawidłowości. Chodzę prywatnie i mój ginekolog ma bardzo dobry sprzęt, kiedy zaczynałam z nim przygodę to akurat zmieniał go na nowszy i się bawił przy pomiarach. Myślałam że każdy lekarz robi te badania. Dziękuję za uświadomienie. Weszłam na stronę mojego gin i faktycznie jest napisane jakie badania przysługują przy jego opiece na ciężarną i są te o których Wy piszecie, czyli ok.
Jeżeli ma dobry sprzęt i zrobi wymiary u siebie i uzna,że jest ok to nie ma potrzeby :) na NFZ takich sprzętów nie mają i wysyłają na prenatalne..u mnie one też kosztują 400zł. Mój ginekolog robi takie pomiary, więc się nie martwię - również chodzę prywatnie.

@nknatalia W którym jesteś tygodniu? wiesz co, wydaje mi się, że jakby robił Ci te badania to raczej byś o tym wiedziała - to badanie trwa dłużej niż zwykłe USG, a poza tym jest droższe, więc gdybyś je miała to raczej byś o tym wiedziała...

Czy Twój gin jest na tej liście? Link do: The Fetal Medicine Foundation
Trwa dłużej. Ale to chyba jeszcze za wcześnie na takie badanie. A na pewno Cię poinformuje tak jak mówi @mono

ale Wam zazdroszczę tych wizyt, ja dopiero 6 listopada idę..
Ja mam 7 listopada ale też zależy jak wyniki mi jutro wyjdą pewnie.
Witajcie kochane [emoji8] ja wlasnie czekam w kolejce do ginekologa. Stresik mały jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Powodzenia [emoji4]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

ja miałam dopiero jedną wizytę ;) czułam się dobrze, przyjaciółka mi tak radziła, że mniej stresu, więc poszłam dopiero na wizytę serduszkową ;)
I prawidłowo :) ja dowiedziałam się z beta w 3cim tygodniu i od razu poleciałam do gina to potwierdzić , dlatego taka częstotliwość moich wizyt :)

@nknatalia W którym jesteś tygodniu? wiesz co, wydaje mi się, że jakby robił Ci te badania to raczej byś o tym wiedziała - to badanie trwa dłużej niż zwykłe USG, a poza tym jest droższe, więc gdybyś je miała to raczej byś o tym wiedziała...

Czy Twój gin jest na tej liście? Link do: The Fetal Medicine Foundation
Właśnie sprawdziłam ze lekarz do którego chce iść na to usg jest na tej liście na szczęście [emoji4]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

reklama
A mo diabetolog kazala mierzyc godzine id zakonczenia. A jak za wysoki cukier to sprobiowac dluzej i powoli jesc a obiad dzielic na dwa dania jedzone z odstepem pol godIny w jedzeniu. Co lekarz to inaczej.

Do góry