reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Mam siostrę z zespołem Downa i w pierwszej ciąży wspominała mojemu lekarzowi o tym. Wiem że to nie jest choroba genetyczna ale myślałam że mnie wyśle na badania prenatalne ale okazuje się, że z tego co piszecie to on mi je robił i pewnie nie stwierdził nieprawidłowości. Chodzę prywatnie i mój ginekolog ma bardzo dobry sprzęt, kiedy zaczynałam z nim przygodę to akurat zmieniał go na nowszy i się bawił przy pomiarach. Myślałam że każdy lekarz robi te badania. Dziękuję za uświadomienie. Weszłam na stronę mojego gin i faktycznie jest napisane jakie badania przysługują przy jego opiece na ciężarną i są te o których Wy piszecie, czyli ok.

reklama
Mam siostrę z zespołem Downa i w pierwszej ciąży wspominała mojemu lekarzowi o tym. Wiem że to nie jest choroba genetyczna ale myślałam że mnie wyśle na badania prenatalne ale okazuje się, że z tego co piszecie to on mi je robił i pewnie nie stwierdził nieprawidłowości. Chodzę prywatnie i mój ginekolog ma bardzo dobry sprzęt, kiedy zaczynałam z nim przygodę to akurat zmieniał go na nowszy i się bawił przy pomiarach. Myślałam że każdy lekarz robi te badania. Dziękuję za uświadomienie. Weszłam na stronę mojego gin i faktycznie jest napisane jakie badania przysługują przy jego opiece na ciężarną i są te o których Wy piszecie, czyli ok.
Jeżeli ma dobry sprzęt i zrobi wymiary u siebie i uzna,że jest ok to nie ma potrzeby :) na NFZ takich sprzętów nie mają i wysyłają na prenatalne..u mnie one też kosztują 400zł. Mój ginekolog robi takie pomiary, więc się nie martwię - również chodzę prywatnie.

@nknatalia W którym jesteś tygodniu? wiesz co, wydaje mi się, że jakby robił Ci te badania to raczej byś o tym wiedziała - to badanie trwa dłużej niż zwykłe USG, a poza tym jest droższe, więc gdybyś je miała to raczej byś o tym wiedziała...

Czy Twój gin jest na tej liście? Link do: The Fetal Medicine Foundation
Trwa dłużej. Ale to chyba jeszcze za wcześnie na takie badanie. A na pewno Cię poinformuje tak jak mówi @mono

ale Wam zazdroszczę tych wizyt, ja dopiero 6 listopada idę..
Ja mam 7 listopada ale też zależy jak wyniki mi jutro wyjdą pewnie.
Witajcie kochane [emoji8] ja wlasnie czekam w kolejce do ginekologa. Stresik mały jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Powodzenia [emoji4]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

ja miałam dopiero jedną wizytę ;) czułam się dobrze, przyjaciółka mi tak radziła, że mniej stresu, więc poszłam dopiero na wizytę serduszkową ;)
I prawidłowo :) ja dowiedziałam się z beta w 3cim tygodniu i od razu poleciałam do gina to potwierdzić , dlatego taka częstotliwość moich wizyt :)

@nknatalia W którym jesteś tygodniu? wiesz co, wydaje mi się, że jakby robił Ci te badania to raczej byś o tym wiedziała - to badanie trwa dłużej niż zwykłe USG, a poza tym jest droższe, więc gdybyś je miała to raczej byś o tym wiedziała...

Czy Twój gin jest na tej liście? Link do: The Fetal Medicine Foundation
Właśnie sprawdziłam ze lekarz do którego chce iść na to usg jest na tej liście na szczęście [emoji4]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

reklama
A mo diabetolog kazala mierzyc godzine id zakonczenia. A jak za wysoki cukier to sprobiowac dluzej i powoli jesc a obiad dzielic na dwa dania jedzone z odstepem pol godIny w jedzeniu. Co lekarz to inaczej.

Do góry