reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A z tym klociem to tez podobno norma. Mnie jak zaczęło to chodziłam w pół zgięta.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja tak mialam. Caly czas mnie lekko mdlilo i w sumie nie utrudniało to funkcjonowania. Kilka dni pozniej zaczelo mnie wymiotować. Ale jak juz zaczęło to przez 3 dni pod rząd i znowu spokój az do dzis. Wczoraj super sie czulam a dzis masakra.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Uhh musiałam wyjść że spotkania w pracy i siedzieć w toalecie przez pół godziny. A już myślałam że przechodzę ciążę bezstresowo..

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeetka no nie byłam, dzisiaj zamierzam się umówić do jakiegoś bo z takim bólem to chyba zacznę po ścianach chodzić haha. Ojej biedactwo, to szybkiego powrotu do zdrówka Wam!! ;)

34bwskjox0d43lis.png

A bylas u dentysty czy coś? Oj bol zeba jest najgorszy... ;\ dzieki mam nadzieje ze przejdzie raz dwa bo syn ma 3latka i katar jest masakra :(

No jeszcze nie, dzisiaj się będę umiawiać bo z tego bólu to po ścianach zacznę chodzić jak mnie znów dopadnie haha.
Ojejku biedactwo, no to szybkiego powrotu do zdrówka Wam! ;)

34bwskjox0d43lis.png

Ojj:\ lepiej idz bo bedzie coraz gorzej.. Moze cos poradza bo znieczulenia Ci raczej nie dadza.. Nie lubie dentystów:) wole zeby cos innego bolaly ale nie zeby:) a jak juz bola i ide do dentysty to nagle przestaje ząb bolec hehe:)

Ojj:\ lepiej idz bo bedzie coraz gorzej.. Moze cos poradza bo znieczulenia Ci raczej nie dadza.. Nie lubie dentystów:) wole zeby cos innego bolaly ale nie zeby:) a jak juz bola i ide do dentysty to nagle przestaje ząb bolec hehe:)

Oj uwierz, że dla mnie pójście do dentysty równa się z tym jakbym szła na ścięcie głowy haha ale jak już idę to robię co trzeba i mam spokój :p Także teraz mnie już nie ominie, jak mus to mus :D

34bwskjox0d43lis.png

@Jetkaa, zdrówka dla was ! [emoji6] u mnie syn kaszle ale z tatą nie chce być tylko mnie woła, więc tylko czekać aż mnie zarazi..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mi od dziecka towarzyszy zwierzak z partnerem chcielismy psa a kot to przypadek znajda mala i szkoda nam sie go zrobilo i jest

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie było podobnie, chciałam psa, ale jakoś tak się zbierałam zbierałam, aż trafiła mi się znajda kocia ;) a co najlepsze narzeczony jak się do mnie wprowadzał to że on nie lubi kotów, po pół roku namawiał mnie żebyśmy przygarnęli drugiego ;)
Ja kiedyś też miałam kotki, ale niestety zaginęły gdzieś - były kochane, ale jednak wolę psa - łatwiej upilnować no i więcej emocji pokazuje :)
Teraz kotków unikam bo nie przechodziłam jeszcze toksoplazmozy i muszę uważać :)

W pracy u mnie niestety już wszyscy wiedzą, bo lekarz od razu wysłał mnie na zwolnienie, a tak to na razie staram się utrzymać ciążę w tajemnicy - wie najbliższa rodzina i tylko paru znajomych, bo się wydało jak nie piłam alkoholu na jakiejś imprezie ;)
yh z tą toksoplazmozą to bez przesady, żeby się nią zarazić od kota musiałabyś skrajnie nie przestrzegać higieny, wyciągać kupę z kuwety ręką zamiast łopatką, a potem bez umycia rąk iść sobie zrobić kanapkę ;) ja mam koty od 7 lat, od 2 jestem wolontariuszem w schronisku, a toksoplazmozę mam ujemną, ludzie zarażają się toksoplazmozą przez jedzenie surowego mięsa a nie od kotów :)

My mamy kota, na psa warunków brak, ja psów nie lubię i nie miałby kto go wyprowadzać. I jeszcze akwarium. Dzieci się super wychowują że zwierzakami i do tego zdrowo
właśnie gdzieś czytałam ostatnio, że jak dziecko jest ze zwierzakami wychowywane to mniejsze szanse na alergie itp, a już najlepiej kiedy zwierzaki są w domu już podczas ciąży :)

reklama
A bierzesz jakieś witaminki czy cos?:) moj to jest syneczek tatusia:) jak krzykne czy cos to jestem bee hehe:)
3jgxhqvk0aa9pnee.png

Wiesz co narazie tylko witaminy dla kobiet w ciąży - Femibion i magnez. Jak czuje, że coś mnie zbiera to czosnek, miód, syrop z cebuli [emoji6] najgorsze, że koleżanka z którą pracuje przyszła do pracy z gardłem całym w ropie więc extra.. U nas jest wręcz odwrotnie. Mój 4 latek to synuś mamusi [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dskwa1kwc.png

Do góry