reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

A z tym klociem to tez podobno norma. Mnie jak zaczęło to chodziłam w pół zgięta.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja tak mialam. Caly czas mnie lekko mdlilo i w sumie nie utrudniało to funkcjonowania. Kilka dni pozniej zaczelo mnie wymiotować. Ale jak juz zaczęło to przez 3 dni pod rząd i znowu spokój az do dzis. Wczoraj super sie czulam a dzis masakra.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Uhh musiałam wyjść że spotkania w pracy i siedzieć w toalecie przez pół godziny. A już myślałam że przechodzę ciążę bezstresowo..

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeetka no nie byłam, dzisiaj zamierzam się umówić do jakiegoś bo z takim bólem to chyba zacznę po ścianach chodzić haha. Ojej biedactwo, to szybkiego powrotu do zdrówka Wam!! ;)

34bwskjox0d43lis.png

A bylas u dentysty czy coś? Oj bol zeba jest najgorszy... ;\ dzieki mam nadzieje ze przejdzie raz dwa bo syn ma 3latka i katar jest masakra :(

No jeszcze nie, dzisiaj się będę umiawiać bo z tego bólu to po ścianach zacznę chodzić jak mnie znów dopadnie haha.
Ojejku biedactwo, no to szybkiego powrotu do zdrówka Wam! ;)

34bwskjox0d43lis.png

Ojj:\ lepiej idz bo bedzie coraz gorzej.. Moze cos poradza bo znieczulenia Ci raczej nie dadza.. Nie lubie dentystów:) wole zeby cos innego bolaly ale nie zeby:) a jak juz bola i ide do dentysty to nagle przestaje ząb bolec hehe:)

Ojj:\ lepiej idz bo bedzie coraz gorzej.. Moze cos poradza bo znieczulenia Ci raczej nie dadza.. Nie lubie dentystów:) wole zeby cos innego bolaly ale nie zeby:) a jak juz bola i ide do dentysty to nagle przestaje ząb bolec hehe:)

Oj uwierz, że dla mnie pójście do dentysty równa się z tym jakbym szła na ścięcie głowy haha ale jak już idę to robię co trzeba i mam spokój :p Także teraz mnie już nie ominie, jak mus to mus :D

34bwskjox0d43lis.png

@Jetkaa, zdrówka dla was ! [emoji6] u mnie syn kaszle ale z tatą nie chce być tylko mnie woła, więc tylko czekać aż mnie zarazi..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mi od dziecka towarzyszy zwierzak z partnerem chcielismy psa a kot to przypadek znajda mala i szkoda nam sie go zrobilo i jest

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie było podobnie, chciałam psa, ale jakoś tak się zbierałam zbierałam, aż trafiła mi się znajda kocia ;) a co najlepsze narzeczony jak się do mnie wprowadzał to że on nie lubi kotów, po pół roku namawiał mnie żebyśmy przygarnęli drugiego ;)
Ja kiedyś też miałam kotki, ale niestety zaginęły gdzieś - były kochane, ale jednak wolę psa - łatwiej upilnować no i więcej emocji pokazuje :)
Teraz kotków unikam bo nie przechodziłam jeszcze toksoplazmozy i muszę uważać :)

W pracy u mnie niestety już wszyscy wiedzą, bo lekarz od razu wysłał mnie na zwolnienie, a tak to na razie staram się utrzymać ciążę w tajemnicy - wie najbliższa rodzina i tylko paru znajomych, bo się wydało jak nie piłam alkoholu na jakiejś imprezie ;)
yh z tą toksoplazmozą to bez przesady, żeby się nią zarazić od kota musiałabyś skrajnie nie przestrzegać higieny, wyciągać kupę z kuwety ręką zamiast łopatką, a potem bez umycia rąk iść sobie zrobić kanapkę ;) ja mam koty od 7 lat, od 2 jestem wolontariuszem w schronisku, a toksoplazmozę mam ujemną, ludzie zarażają się toksoplazmozą przez jedzenie surowego mięsa a nie od kotów :)

My mamy kota, na psa warunków brak, ja psów nie lubię i nie miałby kto go wyprowadzać. I jeszcze akwarium. Dzieci się super wychowują że zwierzakami i do tego zdrowo
właśnie gdzieś czytałam ostatnio, że jak dziecko jest ze zwierzakami wychowywane to mniejsze szanse na alergie itp, a już najlepiej kiedy zwierzaki są w domu już podczas ciąży :)

reklama
A bierzesz jakieś witaminki czy cos?:) moj to jest syneczek tatusia:) jak krzykne czy cos to jestem bee hehe:)
3jgxhqvk0aa9pnee.png

Wiesz co narazie tylko witaminy dla kobiet w ciąży - Femibion i magnez. Jak czuje, że coś mnie zbiera to czosnek, miód, syrop z cebuli [emoji6] najgorsze, że koleżanka z którą pracuje przyszła do pracy z gardłem całym w ropie więc extra.. U nas jest wręcz odwrotnie. Mój 4 latek to synuś mamusi [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dskwa1kwc.png

Do góry