reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Byłam u Czajkowskiego tylko raz w drugiej ciąży też szybko mi powiedział że będzie córka bo w 12tc ...
Ja wybrałam uzara ze względu na 4 ciążę i 4 CC wiadomo macica już słabsza więc wolę mieć lekarza który będzie na każdy telefon i który zrobi mi CC i będzie do mnie doglądał po cc.

reklama
dr Czajkowski naprawdę potrafi wcześnie rozpoznać płeć. W poprzednich ciążach robiłam u niego USG, myślę, że w tej ciąży również się wybiorę. Aczkolwiek przysługuje mi chyba usg genetyczne na pomorzanach, ponieważ mój młodszy syn urodził się z wadą wrodzoną.

Byłam u Czajkowskiego tylko raz w drugiej ciąży też szybko mi powiedział że będzie córka bo w 12tc ...
Ja wybrałam uzara ze względu na 4 ciążę i 4 CC wiadomo macica już słabsza więc wolę mieć lekarza który będzie na każdy telefon i który zrobi mi CC i będzie do mnie doglądał po cc.

Racja, Czajkowski nie prowadzi ciąż. Mi też w 12 tygodniu bezbłędnie podał płeć, ale nie po to do niego jadę. Bardzo skrupulatnie zbadał płód i na tym mi zależy. 4 cc to już duże wyzwanie. A jeszcze chorujesz to już w ogóle.
@Locja, wiedziałaś o wadzie przed porodem?

reklama
Jestem po. Ciąża wczesna więc nie ma jeszcze serduszka jest pęcherzyk żółty i wygląda że jest narazie ok. Teraz wizyta dopiero 27.10. wtedy powinniśmy wiedzieć więcej.
u mnie tez jeszcze serduszka nie było 6t2d ale tez lekarka mi nie powiedziła czy ciałko żółte jest czy nie i wielkości tez nie powiedziała, Powiedziała ze jest dobrze jak na ten wiek ciązy.
a jakiej wielkości pęcherzyk?

Do góry