reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny odnośnie bio oil w ciąży .

Witamina A znajduje się w centrum uwagi jako potencjalne zagrożenie dla zdrowia płodu jeśli jest spożywana doustnie w bardzo dużych ilościach przez matkę. Ponieważ jest to niezwykle trudne, żeby wysokie stężenie witaminy A wniknęło do organizmu przez skórę, miejscowe stosowanie witaminy A (i jego pochodne) jest mniej ważne. Poziom witaminy A (palmitynian Retinolu na etykiecie) w Bio-Oil jest bezpieczny dla zdrowia, a jego stężenie zbyt niskie by stosowane miejscowo mogło przynieść jakiekolwiek zagrożenie.

Rozmaryn
W ostatnich latach nastąpił wielki rozgłos wokół bezpieczeństwa nadmiernego stosowania oleju Rosemary w czasie ciąży. Jednak zawarty w oleju Bio-Oil rozmaryn (Rosemarinus Officinalis na etykiecie) nie ma większego znaczenia, ponieważ trudno uzyskać jego wysokie stężenie gdy jest stosowany miejscowo w czasie aplikacji kosmetyku. Dlatego też poziom Rosemary w Bio-Oil jest zbyt niski, żeby mógł przynieść jakiekolwiek zagrożenie.
Używalam w obu ciażach od drugiego trymestru i dzieci są zdrowe lekarz też nie widział przeciwwskazań.

reklama
Dziewczyny też się tak czujecie okropnie :frown: poszłam z rodziną do kościoła weszłam do środka i mi się słabo zrobiło więc zdjelam kurtkę dostałam jakiś dziwnych gorących potow myślałam że się przewroce dopiero po 20 minutach trochę zrobiło mi się lepiej :hmm: wczoraj pojechałam do supermarketu i ledwo z niego wyszłam mało co nie zemdlalam :crazy:

Co u was dziś na obiad? U mnie barszcz czerwony, mąż robi :) wczoraj zażyczyłam sobie pieczonego kurczaka, ah te zachcianki.

3jgxskjosc311c31.png

Uważajcie albo poczytajcie o bio oil słyszałam że mam w składzie zakazany składnik w ciąży ale nie sprawdzałam tego. Po dokonaniu małej przepytki i rozpoznaniu składu to ja wybrałam mamamil czy jakoś tak, właśnie przed weekendem zamówiłam. Zobaczymy, w pierwszej ciąży używałam pharmaceris ale drogie strasznie i mało wydajne, zrobił mi się jeden rozstęp ale to z braku systematyczności. Natomiast Oliwka mnie uczuliła. Też jestem zdania że to kwestia genetyczna ale trzeba czymś nawilżać bo skóra swędzi jak się rozciąga. W czwartek mam wizytę, któraś z Was też pisała muszę się cofnąć bo nie pamiętam która. Ja mam o 13:15 nie mogę się doczekać a zarazem jestem przerażona.
Ja tez mam w czwartek na 12.40 [emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@klaslaw1987 to pierwsza wizyta? Na kiedy masz termin?
Też miałam rosołek ale na indyku, wczoraj już sobie zribiłam i szczerze się nie najadłam, dlatego na 17 zarezerwowaliśmy stolik w restauracji bo nie ma ochoty i siły nic robic po 3h spacerze w lesie ale w końcu mam jakieś grzyby.

U mnie zapiekanka z kaszy jaglanej z warzywami i piersią kurczaka. Taka sobie wyszła ale chociaż się najadlam, zobaczę jak długo wytrzymam bez uczucia głodu bo od rana mnie ciągle ssie! :crazy:

reklama
Do góry