reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny skoro mówicie, że w ciąży można pić kawę to właśnie ja sobie zrobiłam i o matko jaka pyszna, delektuje się nią ;p naprawdę mi je brakowało przez te ostatnie tygodnie

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc.jeśli chodzi o kawe, to ja pije jedna ale w sumie dlatego, żeby głowa nie bolala, bo specjalnie na nia ochoty nie mam, przed ciaza piłam duuuuzo kawy, czarnej
Teraz pije duuuuzo widy bo mnie ciągle suszy...
A pachwiny tez mnie pobolewaja...

Też jestem nerwowa, w ogóle mam jakieś wahania nastroju, dziś np przeglądałam sobie allegro z ubraniami ciążowymi i zachciało mi się płakać hehe

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny uzupelniacie jakos dodatkowo magnez? jesli tak to jaki lykacie? ja przed ciaza pilam czysty magnez bo mam wieczne niedobory ( stres + kawa w itrach) Teraz nie moge nawet powachac tej zawiesiny a co dopiero wypic.
na kazdych tabletkach jest napis zeby nie brac w ciazy i podczas karmienia.
Robie kapiel stop z magnezem ale to niewielka skutecznosc...

wjolek - mi ten tapar z imiru nic nie pomaga, jedynie ciezko mi wypic, a jak do przyrzadzasz?

dziewczyny uzupelniacie jakos dodatkowo magnez? jesli tak to jaki lykacie? ja przed ciaza pilam czysty magnez bo mam wieczne niedobory ( stres + kawa w itrach) Teraz nie moge nawet powachac tej zawiesiny a co dopiero wypic.
na kazdych tabletkach jest napis zeby nie brac w ciazy i podczas karmienia.
Robie kapiel stop z magnezem ale to niewielka skutecznosc...

wjolek - mi ten tapar z imiru nic nie pomaga, jedynie ciezko mi wypic, a jak do przyrzadzasz?
możesz pic też wodę mineralna z magnezem

Co do imbiru, to ja ścieram na tarce niewielką ilość do kubka, zalewam gorącą wodą, przykrywam na jakieś 20 minut i później dodaję małą łyżeczkę miodu. Piję małymi łyczkami i mi pomaga :)

reklama
Kasiales, biore magne b6 max. Pierwsze slysze zeby w ciazy magnez byl zabroniony. Wprost przecownie. Poprzednia ciaze bralam nawet 4 tabl dziennie zeby zapobiec skurczom. Jak trafilam do szpitala to tez kroplowke z magnezem w konskich dawkach mi podlaczyli.

Do góry