reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@Angela3aa ja miałam pobraną krew, po pobraniu wypiłam glukozę 75g. Po godzinie miałam pobraną drugi raz i po dwóch godzinach trzecie pobieranie :)
Dla mnie było ok. Czułam się super :) Wyniki też rewelacja! :)

@basia89 współczuję zgagi...

Mam wilczy apetyt. Codziennie jem banana i kiwi :) tak mi się załączyło ;)

Ja tez muszę mieć swoją glukozę ale lekarz mi dał skierowanie na glukozę ale zwykła a nie np żeby mi za godzinę pobrali . Zobaczę jutro rano bo chyba zle zaznaczył

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Angela ja glukozę mam często robiona, a ta pobierana 3x tylko jeden raz w całej ciąży i to w określonych tc więc może jeszcze masz czas na to obciążenie glukoza, ale podpytać nie zaszkodzi ... Idę myć głowę ...musze synka do żłobka zaprowadzić :/ ... A tak bym pospala [emoji13]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry
@aniolek678 termin mam na 25.05

Trochę się martwię bo od przedwczoraj wieczorem dzidzia tak malutko się rusza a wcześniej tak szalała, mój M się pyta czy chce iść wcześniej do lekarza a ja mowie ze raczej nie bo cos tam troszkę czuć ale to martwi jednak☹

@paaulaa90 tez miałam taki jeden dzień ale przespałam się i wszystko było okey :)

Ja siedzę na poczekalni i zaraz na badania :) zaraz się okaze jak z ta glukoza :) maluszek wariuje od samego rana i chyba w końcu się przesunął bo plecy mnie nie bolą !! :)) za to nerka coś rwie :( jak nie urok to ... :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie trzeba mieć swoją glukozę do wypicia.

Ja mam najwięcej ubranek na 62 i troszkę na 56.

@paaulaa90 gondola nie jest może taka mega obszerna jak w niektórych modelach, ale na 6 miesięcy na pewno starczy :) Potem przechodzimy na spacerówkę :)

Blondynka w grudniu będziecie się do spacerówki przesiadać ? Ja planuję wytrwać chociaż do marca/kwietnia [emoji13] a ta gondola w mutsy jakaś wielka nie jest [emoji33] w porównaniu z poprzednim wózkiem jest węższa i bardziej płytka ale wyjdzie w praniu [emoji6]

Ja wizytuje jutro [emoji5]️ już się stęskniłam za widokiem maluszka [emoji5]️

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry kobietki :)

Moja Zuza od rana wariuje [emoji3] Aż rękę podbija [emoji39] Chyba zasmakowało jej śniadanko (kanapki z malinowymi powidłami). [emoji2]
@paaulaa90 nie martw się - czasami tak jest, że dzidzia mniej się rusza. Albo! -rusza się tak samo tylko jest odwrócona i tego nie czujesz aż tak bardzo[emoji13] Termin masz podobnie do mnie - ja mam 23 - i moja młoda czasami też ma taki leniwy dzień, że muszę ją aż podrażnić by się uspokoić - zjedz słodkie, połóż się i poczekaj [emoji38]

Wy wiecie, że ja jeszcze nie wybrałam się na tę glukozę? Nie mam jakoś ochoty ani siły tak iść i czekać. Ale może w tym tygodniu to ogarnę. Do 11.02 muszę mieć wyniki, więc chwila czasu jeszcze jest.

A co do ciuszków to skupie się na 62 - 56 to dosłownie kilka sztuk kupię. W razie czego mam od mojej kuzynki kilka sztuk body z rozm. 50, więc jak w kwietniu poznamy mniej więcej wymiary dzidzi to dokupię gdyby była mniejsza jakieś półspiochy. [emoji6] Dzisiaj zrobię może w końcu listę - i jak zrobię to wrzucę, może coś mi mamusie z doświadczeniem podpowiedzą. [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@kamilaasami jak będzie gondola za mała to spacerówka pójdzie w ruch. Są specjalne śpiworki itp.
Z resztą zimą nie sądzę żebym nie wiadomo ile i gdzie wózkiem jeździła...
Jak zima będzie jak tegoroczna, to jak nie zima. A w tym wozku jest w spacerówce taka buda, że dziecko i tak będzie chronione super. Z resztą gondola nic nie da, jeśli dziecko nie będzie chciało w niej leżeć.

Do góry