reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

@Angela3aa ja miałam pobraną krew, po pobraniu wypiłam glukozę 75g. Po godzinie miałam pobraną drugi raz i po dwóch godzinach trzecie pobieranie :)
Dla mnie było ok. Czułam się super :) Wyniki też rewelacja! :)

@basia89 współczuję zgagi...

Mam wilczy apetyt. Codziennie jem banana i kiwi :) tak mi się załączyło ;)

Ja tez muszę mieć swoją glukozę ale lekarz mi dał skierowanie na glukozę ale zwykła a nie np żeby mi za godzinę pobrali . Zobaczę jutro rano bo chyba zle zaznaczył

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Angela ja glukozę mam często robiona, a ta pobierana 3x tylko jeden raz w całej ciąży i to w określonych tc więc może jeszcze masz czas na to obciążenie glukoza, ale podpytać nie zaszkodzi ... Idę myć głowę ...musze synka do żłobka zaprowadzić :/ ... A tak bym pospala [emoji13]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry
@aniolek678 termin mam na 25.05

Trochę się martwię bo od przedwczoraj wieczorem dzidzia tak malutko się rusza a wcześniej tak szalała, mój M się pyta czy chce iść wcześniej do lekarza a ja mowie ze raczej nie bo cos tam troszkę czuć ale to martwi jednak☹

@paaulaa90 tez miałam taki jeden dzień ale przespałam się i wszystko było okey :)

Ja siedzę na poczekalni i zaraz na badania :) zaraz się okaze jak z ta glukoza :) maluszek wariuje od samego rana i chyba w końcu się przesunął bo plecy mnie nie bolą !! :)) za to nerka coś rwie :( jak nie urok to ... :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie trzeba mieć swoją glukozę do wypicia.

Ja mam najwięcej ubranek na 62 i troszkę na 56.

@paaulaa90 gondola nie jest może taka mega obszerna jak w niektórych modelach, ale na 6 miesięcy na pewno starczy :) Potem przechodzimy na spacerówkę :)

Blondynka w grudniu będziecie się do spacerówki przesiadać ? Ja planuję wytrwać chociaż do marca/kwietnia [emoji13] a ta gondola w mutsy jakaś wielka nie jest [emoji33] w porównaniu z poprzednim wózkiem jest węższa i bardziej płytka ale wyjdzie w praniu [emoji6]

Ja wizytuje jutro [emoji5]️ już się stęskniłam za widokiem maluszka [emoji5]️

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry kobietki :)

Moja Zuza od rana wariuje [emoji3] Aż rękę podbija [emoji39] Chyba zasmakowało jej śniadanko (kanapki z malinowymi powidłami). [emoji2]
@paaulaa90 nie martw się - czasami tak jest, że dzidzia mniej się rusza. Albo! -rusza się tak samo tylko jest odwrócona i tego nie czujesz aż tak bardzo[emoji13] Termin masz podobnie do mnie - ja mam 23 - i moja młoda czasami też ma taki leniwy dzień, że muszę ją aż podrażnić by się uspokoić - zjedz słodkie, połóż się i poczekaj [emoji38]

Wy wiecie, że ja jeszcze nie wybrałam się na tę glukozę? Nie mam jakoś ochoty ani siły tak iść i czekać. Ale może w tym tygodniu to ogarnę. Do 11.02 muszę mieć wyniki, więc chwila czasu jeszcze jest.

A co do ciuszków to skupie się na 62 - 56 to dosłownie kilka sztuk kupię. W razie czego mam od mojej kuzynki kilka sztuk body z rozm. 50, więc jak w kwietniu poznamy mniej więcej wymiary dzidzi to dokupię gdyby była mniejsza jakieś półspiochy. [emoji6] Dzisiaj zrobię może w końcu listę - i jak zrobię to wrzucę, może coś mi mamusie z doświadczeniem podpowiedzą. [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@kamilaasami jak będzie gondola za mała to spacerówka pójdzie w ruch. Są specjalne śpiworki itp.
Z resztą zimą nie sądzę żebym nie wiadomo ile i gdzie wózkiem jeździła...
Jak zima będzie jak tegoroczna, to jak nie zima. A w tym wozku jest w spacerówce taka buda, że dziecko i tak będzie chronione super. Z resztą gondola nic nie da, jeśli dziecko nie będzie chciało w niej leżeć.

Do góry