reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Caltha a te oleje to wsmarowujesz dziecku w skore czy dodajesz troszke do kapieli?, po pierwsxym dziecku kiedy uzywalam naprawde rzadko oliwki na ubraniach po kilku prabiack pozostawaly plamy trudbe juz potem do sprania a jak jest z olejem kokosowym i migdalowym tez po j amims czasie wychodza plamy?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Można do wody, ale dziecko może się wyślizgnąć z rąk, więc nie polecam. Ja na ciało, one się super wchłaniają, trzeba ciut tylko dać żeby pięknie nawilżyły.

reklama
A z tymi zabawkami to jak jest? Bo nie wiem czy już coś kupować czy później.
Moja mama kupiła 300 sztuka pieluch 2. Będzie wesoło jak okaże się, że młody jest na nie uczulony.
Wykupiłam dziś leki i gdyby nie refundacja zapłaciłabym 400 zł. Jakaś masakra

3jgxskjosc311c31.png
Tysia ma rację, każdy kupuje zabawki lub ubranka bo pieluchy głupio (choć to najlepszy prezent). Z resztą pierwsze 3mce to dziecko nie chwyta świadomie, mało co widzi, a już przez pierwszy miesiąc całkiem.
A do tego może się trafić egzemplarz jak mój- żadne karuzele, pałąki, sortery, stoliczki interaktywne, kostki "edukacyjne" i ten cały syf świecąco-grający. Nie interesowało ją, chwała Bogu hihi
Ale polecam książeczki czarno białe i tworzyć na zaś biblioteczkę, płyty CD z kołysankami i audiobookami. Nawet na przyszłość, bo to kosztuje, nie zajmuje dużo miejsca.
A zamiast na start inwestować w zabawki i gadżety lepiej tą kasę odłożyć na:
- konsultację rehabilitanta bobath- sprawdzi rozwój, napięcie mięśniowe, pokaże jak prawidłowo nosić, ubierać, przewijać, kąpać
-ewentualnie konsultacje doradcy laktacyjnego z certyfikatem
-ewentualnie na konsultację z chustonoszenia i chustę

To są warte każdych pieniędzy rzeczy, które procentują na długo i mogą ratować życie i zdrowie Wasze i dziecka ;) także psychiczne hihi

Hej dziewczyny
Ja bylam dzis u lekarza rodzinnego dostalam duomox na infekcje w moczu nie ma jakiejs tragedii ale nie mozna tego zaniedbac. A czym chcecie nawilzac skore malenstwa?

Nivea nie stosowałam wiec nie pomogę. Dla maleg miałam jedną grzechotkę na początku i jak zaczął przejawiać zainteresowanie, wodził wzrokiem itd to już szalałam [emoji39] najfajniejsza była mata edukacyjna ... Szelesci, gra, świeci itd ... Mlody jak zahipnotyzowany. U mnie pytali co się przyda i bez ogródek mówiłam że pampersy, kto chciał to coś dorzucil.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wybrałam hipp tym razem [emoji6] warto poczytać blog srokao.pl
Co do zabawek to wiem, że nie ma co kupować ale mimo wszystko mam dwie upatrzone [emoji12] pierwsza to owieczka- projektor z chicco, gdzie można nagrać głos mamy i reaguje na płacz dziecka, a druga to effik - króliczek z wyszytym imieniem dziecka [emoji7] zakochałam się w nich hihi. Siostrze kupuje za to lalkę metoo bo spodziewa się córeczki [emoji173]️ takie moje ciążowe widzimisie [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry