reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny ... A po pierwszym CC drugie nie jest na własną odpowiedzialność ? Tzn mi lekarz zasugerował że lepiej jeśli nie będę się upierać na sn

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ... A po pierwszym CC drugie nie jest na własną odpowiedzialność ? Tzn mi lekarz zasugerował że lepiej jeśli nie będę się upierać na sn

Jeśli nie ma przeciwwskazań do sn innych, blizny po CC na macicy są ok, to poród sn jest najlepszym wyborem. Najzdrowszym dla dziecka i mamy.

Witaj :) rozgość się.
U mnie podobnie, 6ciąża, mam córkę, w lipcu 4lata, a w brzuchu syn. Córka też CC, teraz nie ma na razie przeciwwskazań do sn. Sama jeszcze nie wiem, bo jestem pro-sn, ale boję się po CC trochę, zwłaszcza że po trudach dnia, może i tak być finał CC.
Czasem te miewam obawy, ale lekarz mnie uspokaja i mowi ze jak najbardziej moge probowac zawsze w trakcie mam wybor i podczas ostatniego porodu tez mialam, teraz poprostu chcialabym szybciej dojsc do siebie, dla siebie i dla dwojki maluszków, no i sproboeac kazdy porod inny a moze mi sie poszczesci i bedzie szybko, zobaczymy...

Zależy tez od czasu, który upłynął od ostatniego porodu, a jeszcze mamy chwile czasu do porodu i wiele sie moze wydarzyc, czasami ułozenie dziecka nie pozwoli ale wszystko w miare czasu wyjdzie, ja jak narazie jestem dobrej mysli:)"

Mamusie pewnie to pytanie pohawialo sie juz wiele razy, ale ja dalej nie wiem. Jakim terminem porodu sie sugetujecie, z om czy z usg ( jaki tydzien)?

Mamusie pewnie to pytanie pohawialo sie juz wiele razy, ale ja dalej nie wiem. Jakim terminem porodu sie sugetujecie, z om czy z usg ( jaki tydzien)?
Jeśli termin z om i USG różni się o około tygodnia, to wiążący jest termin z pierwszych USG. Ja tam mam, z om 10.05, z USG 4.05 i pod uwagę brany jest z USG. To ważne w kontekście hipotrofii, hipertrofii i przenoszenia

reklama
Jeśli termin z om i USG różni się o około tygodnia, to wiążący jest termin z pierwszych USG. Ja tam mam, z om 10.05, z USG 4.05 i pod uwagę brany jest z USG. To ważne w kontekście hipotrofii, hipertrofii i przenoszenia
Dziękuje za miła wiadomosc, a z ktorego tygodnia najlepiej , sl y szalam cos o 12? Musze swoje usg zweryfikowac, czyli bedzie pewnie wczesniej:)

Do góry