reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@Gosiaczek1202 super fota i imponujące wymiary

Ja też chora. Najpierw córka cherlała, potem małż umierał a teraz ja. W nocy nie spałam, bo gardło spuchnięte a dziś strasznie drapie w środku, więc ciągle kaszlę, aż nie mogę nocy odespać :/
Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam sobie tylko sweter, a miałam garderobę uzupełnić- bida z nędzą. Wieczorem z Zalando zamówiłam, bo nie będę płacić 129zl za koszulę na 3mce, która wygląda jak piżama. Zwłaszcza, że to ostatnia ciąża.
rany, mi tak źle ubraniowo, że masakra. Najchętniej kupowałabym teraz torebki i buty tylko bo te ciążowe ubrania w ogóle mnie nie kuszą ;)
Witam drogie mamusie majowe, mogę jeszcze do Was dołączyc, bo w grupie zawsze razniej a nie ma czasami kogo popytać, z kim pogadac o tym cudownym stanie w jakim jestesmy.W skrócie to moja druga ciaza termin z om na 8 maj, bedzie chlopak, dziewczynke juz mamy 2,5 latke, wiec bedzie parka:), ja juz po czesciowym polowkowym, ale nie wszystko bylo jeszcze dobrze widac, wiec wiecej pomiarow za miesiac, narazie waga szkrabka 630g.
witaj :) w grupie raźniej :)
Ja mialam juz Cc i u nas w szpitalu masz wybor choc lekarze wola pn by oszczedzic kase na szczescie mam super gina ktory pracuje w tym szpitalu i mi zrobi Cc jak soe zdecyduje :) u nas podpisuje sie papier ze rodzi sie na wlasna odpowiedzialność po jednej Cc

Co do tej krwi pepowinowej wlasnie dlatego was zapytalam zeby uzyskac prawdziwe informacje takze dziekuje :)
To nie jest do końca tak - NFZ płaci szpitalowi więcej za poród cc, coraz więcej szpitali robi cc i to nawet kiedy niekoniecznie jest wskazanie.
Lekarze wolą pn bo jest lepszy dla matki i dziecka po prostu.

reklama
Też słyszałam że po CC nie można oxy podłączać bo są dużo silniejsze skurcze i większe ryzyko. No nic, pożyjemy zobaczymy. Siedzi mi gdzieś w głowie że będzie ułożenie pośladkowe i nie będzie dylematów....
Ja dlatego na razie nie myślę CC czy sn, bo duża szansa że okoliczności same zadecydują za mnie, jak za pierwszym razem, tylko wtedy chciałam sn

rany, mi tak źle ubraniowo, że masakra. Najchętniej kupowałabym teraz torebki i buty tylko bo te ciążowe ubrania w ogóle mnie nie kuszą ;)

witaj :) w grupie raźniej :)

To nie jest do końca tak - NFZ płaci szpitalowi więcej za poród cc, coraz więcej szpitali robi cc i to nawet kiedy niekoniecznie jest wskazanie.
Lekarze wolą pn bo jest lepszy dla matki i dziecka po prostu.
Masakra- albo trzeba wydać kupę kasy, żeby ciuchy były fajne albo nosić jakieś infantylne koszulki z bocianami i bobasami, jakby nie było widać że w ciąży jestem a mózg się dematerializował na rzecz rosnącej macicy

Do 12tc max u mnie w sumie od pierwszego USG w 6tc do 12tc był ten sam termin z USG. Popatrz na wszystkie które masz, ja bym brała między 10-12tc termin z usg
O to pozytywna dla mnie wiadomość bo w 10 tyg i 4d wypada termin na 2 maja, czyli tydzien do przodu:) dziękuje bardzo dziewczyny za rozwianie wątpliwości, czyli długi weekend szykuje się poza domem...

Dziewczyny, szukajcie ciuchów w normalnych sklepach q nie ciążowe. Te z napisem ciążowe są dwa razy droższe. Patrzcie na zwykłe tuniki, t- shirty dłuższe, swetry też są dłuższe w sklepach. Ja wysoką jestem to często sukienki jako tuniki noszę do legginsów.

Dziewczyny, szukajcie ciuchów w normalnych sklepach q nie ciążowe. Te z napisem ciążowe są dwa razy droższe. Patrzcie na zwykłe tuniki, t- shirty dłuższe, swetry też są dłuższe w sklepach. Ja wysoką jestem to często sukienki jako tuniki noszę do legginsów.
Robiłam tak w pierwszej ciąży, termin na sierpień to było łatwo. Zimą gorzej mi trochę, bo niestety jak mieszczę brzuch to w ramionach jest dużo za dużo. Latem nosiłam sukienki odcinane pod biustem właśnie.
Teraz udało mi się sweter kupić zwykły, ale na ciążę spoko. A bluzki na Zalando zamówiłam max za 59zl/sztuka ciążowe i zobaczymy co to przyjdzie

Ja normalnie jestem duża a w ciąży ogromna ... Na razie wchodzę w większość rzeczy z przed ciąży bo nie mam zadnego kg na plusie (co mnie ogromnie cieszy) ale pewnie ten błogostan się skończy w lutym/marcu i cos trzeba będzie kupić ... Oby nie kurtkę bo mi się nie uśmiecha na kilka tygodni nowa kurtkę kupować :/

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak robię plus na szczęście bardzo lubiłam swetry oversize jeszcze przed ciążą to się w nie mieszczę ze spokojem :)

Ja puki co kupiłam jedynie rajstopy ciążowe i staniki nowe - i wchodzę w większe / oversize’owe sukienki. Jeszcze! Bo tak szybko mi teraz brzuszek rośnie, że w sumie to za chwile będę zmuszona coś kupić. Biust jak mi się na chwile zatrzymał, to znowu teraz ruszył i już tutaj bardziej się mi opina wszystko.

W H&M znajoma mi doniosła, że są przeceny mega. Może wybiorę się w końcu na jakieś zakupy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja puki co kupiłam jedynie rajstopy ciążowe i staniki nowe - i wchodzę w większe / oversize’owe sukienki. Jeszcze! Bo tak szybko mi teraz brzuszek rośnie, że w sumie to za chwile będę zmuszona coś kupić. Biust jak mi się na chwile zatrzymał, to znowu teraz ruszył i już tutaj bardziej się mi opina wszystko.

W H&M znajoma mi doniosła, że są przeceny mega. Może wybiorę się w końcu na jakieś zakupy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Byłam w hm wczoraj i u nas bida z nędzą nawet na dziecięcym, choć dzieciom ciut kupiłam

Do góry