reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A nad oddaniem komuś się nie zastanawiałam.

A mój czkawki póki co nie miał. Dziewczynki miały często. Wtedy dziecko nie kopie tylko tak jakby regularnie podskakuje. Śmieszne uczucie jak dla mnie.

reklama
A ja wlasnie chce komus oddac , bo wiem ze oddanie komus nic nie kosztuje a zostawienie dla siebie w banku juz tak :)

Witam drogie mamusie majowe, mogę jeszcze do Was dołączyc, bo w grupie zawsze razniej a nie ma czasami kogo popytać, z kim pogadac o tym cudownym stanie w jakim jestesmy.W skrócie to moja druga ciaza termin z om na 8 maj, bedzie chlopak, dziewczynke juz mamy 2,5 latke, wiec bedzie parka:), ja juz po czesciowym polowkowym, ale nie wszystko bylo jeszcze dobrze widac, wiec wiecej pomiarow za miesiac, narazie waga szkrabka 630g.

Witam drogie mamusie majowe, mogę jeszcze do Was dołączyc, bo w grupie zawsze razniej a nie ma czasami kogo popytać, z kim pogadac o tym cudownym stanie w jakim jestesmy.W skrócie to moja druga ciaza termin z om na 8 maj, bedzie chlopak, dziewczynke juz mamy 2,5 latke, wiec bedzie parka:), ja juz po czesciowym polowkowym, ale nie wszystko bylo jeszcze dobrze widac, wiec wiecej pomiarow za miesiac, narazie waga szkrabka 630g.
Hej! :)
Pewnie ze mozesz w grupie razniej:) im więcej tym lepiej:)
To moja 3 ciaza , 1poronienie w 12tyg:\ 2 ciaza zdrowy synek 3latka i teraz 3 ciaza na 22maj z Om ale Cc bedzie 15/16maj :)
Gratuluje parki:) a skad jestes?:)

Moja 5 ciaza po 3 poronieniach ale jest coraz lepiej, coreczka tez zdrowa a urodzona cc po wczesniejszych przezyciach, ale teraz probuje naturalnie narazie:) takie postanowienie:), jestem z Podkarpacia okolice rzeszowa, w tym roku 30 na karku:)

Hej! :)
Pewnie ze mozesz w grupie razniej:) im więcej tym lepiej:)
To moja 3 ciaza , 1poronienie w 12tyg:\ 2 ciaza zdrowy synek 3latka i teraz 3 ciaza na 22maj z Om ale Cc bedzie 15/16maj :)
Gratuluje parki:) a skad jestes?:)
A u ciebie wiadomo juz czy chlopczyk czy dziewczynka, termin cc bardzo wczesnie ustalony są jakies powody?

Rozmiawialam z moim D i myślimy oddac krew pepowinowa co o tym myślicie ?:)
Czytałam, że dzieci za szybko odcina się od pepowiny. Maluszek powinien jak najwięcej krwi otrzymać po urodzeniu. Przy chęci oddania krwi pepowinowej na pewno odetna jak najszybciej, żeby krwi w pepowinie było jak najwięcej. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić, mówię tylko to co przeczytałam.

Ostatnia edycja:
Ja na przeziębienie niezawodny sposób. Gorące (ale nie wrzącej) mleko z miodem i czosnkiem. Mleko powinno mieć nie więcej niż 40 stopni do tego wycisnąć dwa duże ząbki czosnku i łyżkę miodu. Ja piję wieczorem i pod kocyk. Jest wstrętne ale mnie pomogło. Dwa dni kuracji i po przeziębienie :)

reklama
Moja 5 ciaza po 3 poronieniach ale jest coraz lepiej, coreczka tez zdrowa a urodzona cc po wczesniejszych przezyciach, ale teraz probuje naturalnie narazie:) takie postanowienie:), jestem z Podkarpacia okolice rzeszowa, w tym roku 30 na karku:)
Witaj :) rozgość się.
U mnie podobnie, 6ciąża, mam córkę, w lipcu 4lata, a w brzuchu syn. Córka też CC, teraz nie ma na razie przeciwwskazań do sn. Sama jeszcze nie wiem, bo jestem pro-sn, ale boję się po CC trochę, zwłaszcza że po trudach dnia, może i tak być finał CC.

Do góry