reklama
agatenka33
Fanka BB :)
Witam drogie mamusie majowe, mogę jeszcze do Was dołączyc, bo w grupie zawsze razniej a nie ma czasami kogo popytać, z kim pogadac o tym cudownym stanie w jakim jestesmy.W skrócie to moja druga ciaza termin z om na 8 maj, bedzie chlopak, dziewczynke juz mamy 2,5 latke, wiec bedzie parka, ja juz po czesciowym polowkowym, ale nie wszystko bylo jeszcze dobrze widac, wiec wiecej pomiarow za miesiac, narazie waga szkrabka 630g.
Jetkaa
Hej!Witam drogie mamusie majowe, mogę jeszcze do Was dołączyc, bo w grupie zawsze razniej a nie ma czasami kogo popytać, z kim pogadac o tym cudownym stanie w jakim jestesmy.W skrócie to moja druga ciaza termin z om na 8 maj, bedzie chlopak, dziewczynke juz mamy 2,5 latke, wiec bedzie parka, ja juz po czesciowym polowkowym, ale nie wszystko bylo jeszcze dobrze widac, wiec wiecej pomiarow za miesiac, narazie waga szkrabka 630g.
Pewnie ze mozesz w grupie razniej im więcej tym lepiej
To moja 3 ciaza , 1poronienie w 12tyg:\ 2 ciaza zdrowy synek 3latka i teraz 3 ciaza na 22maj z Om ale Cc bedzie 15/16maj
Gratuluje parki a skad jestes?
agatenka33
Moja 5 ciaza po 3 poronieniach ale jest coraz lepiej, coreczka tez zdrowa a urodzona cc po wczesniejszych przezyciach, ale teraz probuje naturalnie narazie takie postanowienie, jestem z Podkarpacia okolice rzeszowa, w tym roku 30 na karku
agatenka33
A u ciebie wiadomo juz czy chlopczyk czy dziewczynka, termin cc bardzo wczesnie ustalony są jakies powody?Hej!
Pewnie ze mozesz w grupie razniej im więcej tym lepiej
To moja 3 ciaza , 1poronienie w 12tyg:\ 2 ciaza zdrowy synek 3latka i teraz 3 ciaza na 22maj z Om ale Cc bedzie 15/16maj
Gratuluje parki a skad jestes?
Katherine zs
Czytałam, że dzieci za szybko odcina się od pepowiny. Maluszek powinien jak najwięcej krwi otrzymać po urodzeniu. Przy chęci oddania krwi pepowinowej na pewno odetna jak najszybciej, żeby krwi w pepowinie było jak najwięcej. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić, mówię tylko to co przeczytałam.Rozmiawialam z moim D i myślimy oddac krew pepowinowa co o tym myślicie ?
Ostatnia edycja:
tusiaczektuch
Początkująca w BB
Ja na przeziębienie niezawodny sposób. Gorące (ale nie wrzącej) mleko z miodem i czosnkiem. Mleko powinno mieć nie więcej niż 40 stopni do tego wycisnąć dwa duże ząbki czosnku i łyżkę miodu. Ja piję wieczorem i pod kocyk. Jest wstrętne ale mnie pomogło. Dwa dni kuracji i po przeziębienie
caltha
@Jetkaa nie opłaca się, w dzisiejszych czasach to naciągactwo z tym bankowaniem i mówię to z pełną odpowiedzialnością jako naukowiec.
Tu masz przystępnie napisane co i jak
Link do: To, czego żaden bank krwi pępowinowej wam nie powie.
Link do: Krew pępowinowa 6 prawd, o których nikt nie mówi. | Mama Lekarz
Także dużo więcej zyska dziecko, jeśli pępowina zostanie odcięta jak najpóźniej, niż z tego bankowania.
Tu masz przystępnie napisane co i jak
Link do: To, czego żaden bank krwi pępowinowej wam nie powie.
Link do: Krew pępowinowa 6 prawd, o których nikt nie mówi. | Mama Lekarz
Także dużo więcej zyska dziecko, jeśli pępowina zostanie odcięta jak najpóźniej, niż z tego bankowania.
reklama
caltha
Witaj rozgość się.Moja 5 ciaza po 3 poronieniach ale jest coraz lepiej, coreczka tez zdrowa a urodzona cc po wczesniejszych przezyciach, ale teraz probuje naturalnie narazie takie postanowienie, jestem z Podkarpacia okolice rzeszowa, w tym roku 30 na karku
U mnie podobnie, 6ciąża, mam córkę, w lipcu 4lata, a w brzuchu syn. Córka też CC, teraz nie ma na razie przeciwwskazań do sn. Sama jeszcze nie wiem, bo jestem pro-sn, ale boję się po CC trochę, zwłaszcza że po trudach dnia, może i tak być finał CC.