reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

My idziemy na sylwka do sąsiadów ;)
Robię przekąski z ciasta francuskiego, serka topionego i wędliny.

Tak Was podczytuję i chcę spytać czy naprawdę takie rzeczy będziecie jadły typu: kiełbasa z dzika, wędzony łosoś, sery pleśniowe? ;) póki co wymieniacie składniki które mi diabetolog zabroniła ze względu na ciążę. Nie wiem ile w tym prawdy ale mówiła, że dziczyzny nie wolno, sery pleśniowe należy odstawić a wędzony łosoś jest niewskazany dla kobiet w ciąży ze względu na zawarte w nim pierwiastki, które dla kobiet w ciąży nie oznaczają nic dobrego ;)

reklama
Witam Was dziewczyny sylwestrowo!! Już za kilkanascie godzin będzie rok w którym urodze się nasze malenstwa[emoji173][emoji169][emoji171]
Ja czasem jem ser pleśniowy, pije codziennie po 1 szklance kawy i myślę że wszystko dla ludzi...Z umiarem. A wczoraj się zaskoczyłam bo przeczytałam na anglojęzycznej stronce że miód jest szkodliwy dla dziecka !!!! Szok!!! Ma jakiś pierwiastek szkodliwy.
Miłego dnia, my zostajemy w domu.zrobię jakieś dobre jedzonko i tyle.. Damy radę!:D

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

My idziemy na sylwka do sąsiadów ;)
Robię przekąski z ciasta francuskiego, serka topionego i wędliny.

Tak Was podczytuję i chcę spytać czy naprawdę takie rzeczy będziecie jadły typu: kiełbasa z dzika, wędzony łosoś, sery pleśniowe? ;) póki co wymieniacie składniki które mi diabetolog zabroniła ze względu na ciążę. Nie wiem ile w tym prawdy ale mówiła, że dziczyzny nie wolno, sery pleśniowe należy odstawić a wędzony łosoś jest niewskazany dla kobiet w ciąży ze względu na zawarte w nim pierwiastki, które dla kobiet w ciąży nie oznaczają nic dobrego ;)
Ser pleśniowy jakby był z mleka niepasteryzowanego to nie, ale u nas takich w zwykłym markecie nie kupisz, dziczyzna jest ok, jeśli dobrze przebadana, a łosoś atlantycki nie jest tak skażony jak norweski i wędzony na ciepło a nie zimno jest ok.
Z resztą wiele zaleceń jest sprzed lat, kiedy normy żywności nie były tak restrykcyjnie przestrzegane jak dziś

Uff padam na pysk . Wróciłam z Lidla kupiłam maluchowi misia chusteczkę, pieluchy new Born i sobie rajstopy ciążowe + plus reszta zakupów.

3jgxskjosc311c31.png

Ja - póki żyłam w nieświadomości - to jadałam różne "zakazane" rzeczy i pierwszą ciążę przeżyłam bezproblemowo a i syn urodził się zdrowiuteńki :) Nigdy nie jadam surowych i wędzonych na zimno mięs, ale żeby wylizać miskę po cieście - a tam są surowe jajka - to oporów nie miałam ;) Sery pleśniowe nadal jadam, są bezpieczne. Gorzej np. z oscypkiem bo z mleka niepasteryzowanego i kilka w tej ciąży zjadłam zanim się zorientowałam, ale nie przejmuję się bo w sumie przecież wiele kobiet to jada ;)

A miód dla dziecka do 1r jest niebezpieczny bo może zawierać przetrwalniki Clostridium botulinum - pałeczka jadu kiełbasianego - i tak jak dorosłego przewód pokarmowy sobie z tym poradzi to malucha nie. To już na szczęście wiedziałam jak młody był mały ;)

A teraz zbieramy się już na Sylwestra - także wszystkiego co najlepsze w Nowym roku życzę! I super imprez sylwestrowych gdzie by one nie były! ;)

reklama
Do góry