reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@marta89 super, że wizyta udana! Zdjęcie synka cudowne [emoji3]

Ja ruchy czuje różnie - przeważnie 3/4 cm poniżej pępka po lewej stronie. Chociaż od wczoraj wieczora tak jakby mi się przełożyła i bardziej czuje na lini majtek[emoji6] Jedno jest pewne - rozbrykała się nam kluseczka[emoji4].

Wierzycie, że jesteśmy już na półmetku? Mi dzisiaj kalendarz wybił początek 21 tc i zdałam sobie sprawę jak ten czas leci. [emoji28]

Piękne ciuszki macie dla swoich pociech dziewczyny. Aż mnie korci by już kupować - ale najpierw musimy kupić szafę bo się nie pomieszczę z wszystkim

Na sylwestra przyjeżdzają do nas znajomi. Nie mam pojęcia co gotować.. co szykować ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja robię takie zawijane tortille. Kupuję gotowe placki, smaruję serkiem kremowym i daję co lubię: rukolę, suszone pomidory, wędzonego łososia lub szynkę szwardzwaldzką. Zwijam i tnę po skosie.
Bagietka pocięta i na tym mini kanapki: mozarella/pleśniaki/szynki/ryby wędzone, pomidorki koktajlowe, oliwki, listki bazylii
Jakaś sałatka lekka z winegretem i jakaś zapychająca na makaronie.
Ewentualnie na szybko kurczak z piekarnika bo sam się robi

reklama
Ja robię takie zawijane tortille. Kupuję gotowe placki, smaruję serkiem kremowym i daję co lubię: rukolę, suszone pomidory, wędzonego łososia lub szynkę szwardzwaldzką. Zwijam i tnę po skosie.
Bagietka pocięta i na tym mini kanapki: mozarella/pleśniaki/szynki/ryby wędzone, pomidorki koktajlowe, oliwki, listki bazylii
Jakaś sałatka lekka z winegretem i jakaś zapychająca na makaronie.
Ewentualnie na szybko kurczak z piekarnika bo sam się robi

Extra [emoji3] Coś na bank wykorzystam.
Mój mi ułatwił zadanie i zamówił ogromny zestaw sushi [emoji3] Do tego zrobię jakieś koreczki na przegryzkę dla pijących i pewnie jakąś sałatkę.

My już dzisiaj wychodzimy na domówkę i jestem przerażona bo dużo snu potrzebuje i przeważnie 22/23 już idę spać, więc jak wytrzymam te dwie noce to ja nie wiem ‍♀️♀️♀️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My na sylwestra idziemy do kuzyna [emoji6] ma dwójkę dzieci z czego syn jest w wieku mojego Kuby + przychodzi kuzynka z 3 córek także zabawa na całego z 6 dzieci [emoji23] kupiliśmy im stroje, stroimy pokój także oni w jednym pokoju zabawa, a my przed telewizorem [emoji12] ale ja lubię takie domówki [emoji6] @caltha, robię coś podobnego ale z ciasta francuskiego. Smaruje serkiem topionym, na to pokrojona szynka, cebula, pietruszka, na gore żółty ser i zawijam w ślimaczki [emoji6] do piekarnika i szybko gotowe danie. Kuzynka zrobi sałatki i kiełbaski i mamy imprezę [emoji23]

A ja już wiem :

Zrobię z przekąsek:
- paterę serów i wędlin (mam pyszną kiełbaskę z dzika)
- koreczki klasyczne
- mini tortille (dzięki @caltha za podpowiedź)
- ogóreczki konserwowe mini
- śledzik w oleju

Jako główne dania:
- nóżki w rekawie zapiekane w piekarniku
- frytki lub bagietka czosnkowa do wyboru
- sałatka z avocado i orzechami nerkowca w sosie miodowo- musztardowym
- sałatka gyros
- sushi (zamówione już) [emoji3]

Co myślicie? [emoji5] Aż ślinka mi cieknie [emoji28]

Mała kopie, że hej - dzisiaj perfidnie na samym środku pomiędzy pępkiem a linią majtek [emoji16]

Widziałam dzisiaj jak kobitka spacerowała z białym wózkiem [emoji173]️ Kupuje biały bez dwóch zdań[emoji3] Któraś z Was miała? Bardzo się brudzi? [emoji18]

A ja już wiem :

Zrobię z przekąsek:
- paterę serów i wędlin (mam pyszną kiełbaskę z dzika)
- koreczki klasyczne
- mini tortille (dzięki @caltha za podpowiedź)
- ogóreczki konserwowe mini
- śledzik w oleju

Jako główne dania:
- nóżki w rekawie zapiekane w piekarniku
- frytki lub bagietka czosnkowa do wyboru
- sałatka z avocado i orzechami nerkowca w sosie miodowo- musztardowym
- sałatka gyros
- sushi (zamówione już) [emoji3]

Co myślicie? [emoji5] Aż ślinka mi cieknie [emoji28]

Mała kopie, że hej - dzisiaj perfidnie na samym środku pomiędzy pępkiem a linią majtek [emoji16]

Widziałam dzisiaj jak kobitka spacerowała z białym wózkiem [emoji173]️ Kupuje biały bez dwóch zdań[emoji3] Któraś z Was miała? Bardzo się brudzi? [emoji18]

Ja miałam waniliowy, z ecoskory żeby się lepiej czyściło i i tak była masakra, bo nie wszystko schodziło.

Jeszcze tak myślę zależy ile gondoli będziesz używać. Bo jak tylko spacer to ok. Ale jak będziesz ją wozić w aucie, używać w domu itp to będzie się bardzo brudzić. Środek da się wyprać a zewnętrzne obicie t gąbka tylko chyba. Przynajmniej ja się nie spotkałam e zdejmowanym obiciem gondoli.

No właśnie ja będę jej dużo używać - do samochodu, w domku pewnie też od czasu do czasu.
Właśnie to mnie przeraża - niby eco skóra ale nie wszystko może schodzić [emoji849]

Podczytywałam was regularnie, ale nie miałam serca do pisania ;) W święta leń się ze mnie robi jeszcze większy niż zwykle :D

@MB91, jeju, ależ wykwintna uczta się u was szykuje! Takie rzeczy sama bym zjadła, no może poza sushi ;) A co do białego wózka to chyba bym się nie odważyła, choć z drugiej strony miałam jasno morski i chyba nie był zbytnio upaprany, ale mogę się mylić, bo na kolorze zdecydowanie mniej widać niż na bieli... Jak mój młody był mały, to od kuzynki ze Stanów odkupiłam za bezcen kombinezon Moncler - nowe kosztują chyba coś koło 2000zł, ja dałam chyba 350zł ale w tym była już wysyłka no i jak za puchowy kombinezon to w sumie nic, a piszę o tym, bo był kremowy ;) I bardzo bałam się jak to dwulatek będzie ciągle brudny, a tu zaskoczenie - aż tak się nie brudził :) Więc może z wózkiem tez tak będzie :D

@basia89, zazdroszczę takiej imprezy pod kątem dzieciaków! My w tym roku u moich rodziców - z teściami i wujkami - będziemy i będzie super, ale młody nie będzie miał innych dzieci - może fajerwerki mu to wynagrodzą ;) Plus miejsce tak wypasione, że widać 3 miasteczka z niego, więc jak pogoda dopisze to będzie pięknie widać - ale jak już mówiłam, minusem tego przedsięwzięcia będzie brak rówieśników...

@Maartaa89, wooow, ale piękne zdjęcie! I zazdroszczę, że chłopak - u mnie dopiero się okaże 4 grudnia, bo na badaniu genetycznym było że raczej chłopak, potem na kolejnej wizycie że raczej dziewczynka, a ja już zdążyłam się nastawić na drugiego chłopaka. Ostatecznie dowiemy sie juz wkrótce ;)

@caltha, nie jadłam takich zawijańców z tortilli, muszę spróbować!

reklama
Zawijane tortille polecam. Warto dać więcej serka albo sosu wtedy ładnie się trzyma i nie jest suche. My w domu przed tv siedzimy ale 1 mamy gości.

Wózek może beżowy albo jasnoszary. Bardziej taktyczny a też mega elegancko wygląda.

Do góry