reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Mój mąż był przy pierwszym porodzie i cieszę się że był gdyby nie jego wsparcie.... Ale bardzo to przeżył i po tym ma duży szacunek do kobiet że tyle muszą wycierpieć, także przydała mu się ta lekcja.
Nie odciął niestety pępowiny bo mała była nią zawinięta i straciła tylko na szczęście na chwilę bezdech. A wyprosili go w momencie gdy mnie szyli a małą ważyli i mierzyli itp.
Potem znowu mógł być przy mnie.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dla mnie do Gdyni kawałek drogi boję się że mogę mieć problem z dojechaniem nigdy nie wiadomo jak przebiegnie akcja pomyślę pewnie o tym troszkę później.a o szkole dziś właśnie myślałam.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

A to skąd dokładnie jesteś? Ja Gdynia Mały Kack.
Więc do szpitala mam max 5 km.

No właśnie jak szkoła rodzenia to chyba od 18-20 tc, prawda? Ostatnio czytałam i jakoś tak stwierdziłam, że się skuszę tylko właśnie nie wiem gdzie. Może któraś z mam poleci jeśli była?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Hope, mój został wyproszony bo pewnie jeszcze 5 min i zamiast mną to musieliby się zajmować nim [emoji23]
Mój poród trwał 5,5h i M był ze mną cały czas : pod prysznicem mi pomagał, plecy masował, skakał ze mną na piłce ale jak juz doszło do partych to stanął za mną i po prostu zrobił się blado-siny i lekarz powiedział, że lepiej będzie jak wyjdzie [emoji12] M nie protestował a ja tym bardziej bo wolałam skupić się na parciu niż na reanimacji męża [emoji23]
Ból jak dla mnie do wytrzymania. Ja miałam niestety problemy zaraz po porodzie bo zrobił mi się krwiak po szyciu i musiałam mieć operacje w pełnym znieczuleniu także ja nie mogę siè pochwalić, że zaraz skoczyłam pod prysznic i czułam się jak nowo narodzona.. u mnie niestety były problemy i w szpitalu spędziłam tydzień. Mam nadzieje, że tym razie to się nie zdarzy..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mój mąż był przy pierwszym porodzie i cieszę się że był gdyby nie jego wsparcie.... Ale bardzo to przeżył i po tym ma duży szacunek do kobiet że tyle muszą wycierpieć, także przydała mu się ta lekcja.
Nie odciął niestety pępowiny bo mała była nią zawinięta i straciła tylko na szczęście na chwilę bezdech. A wyprosili go w momencie gdy mnie szyli a małą ważyli i mierzyli itp.
Potem znowu mógł być przy mnie.

Też uważam że każdy facet powinien zobaczyć ile musimy znieść i zwykle faceci są poruszenie a niektórzy nie mogą patrzeć na cierpienie ukochanej.w szkole rodzenia każdego tatusia powinni podłączyć do maszyny która imituje skurcze żeby poczuli jak to bolu

A to skąd dokładnie jesteś? Ja Gdynia Mały Kack.
Więc do szpitala mam max 5 km.

No właśnie jak szkoła rodzenia to chyba od 18-20 tc, prawda? Ostatnio czytałam i jakoś tak stwierdziłam, że się skuszę tylko właśnie nie wiem gdzie. Może któraś z mam poleci jeśli była?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z Gdańska więc mam daleko.
Jakoś pod wieczór są szkoły jak ktoś był niech coś poleci

Co do szkoły rodzenia bardzo mnie rozczarowała położna która to prowadziła była przemiła i fajnie mówiła o pielęgnacji a potem mieliśmy ćwiczenia z fizjoterapeutką i to mi najbardziej przypasował o. Śmiechu było co nie miara i dwie osoby spotkałam na porodówce. Ale samo przygotowanie do porodu bez żadnych istotnych wskazówek i właśnie trochę żałuję że nie oglądałam w tv porodów. Druga kwestia ta sama położna trafiła mi się w szpitalu i wszystko to co mówiła robiła w szpitalu dokładnie odwrotnie i uważała się za eksperta i każdemu odpowiadała na pytanie z wyższością. Bardzo mnie rozczarowała. W ogóle co położna to były inne rady, masakra, czułam się rozbita i nie do informowana.

A co do bólu ja miałam straszne bóle krzyżowe co 5min i co 3 min od piątku godziny 14:00 do soboty do ok. 22 nie mogłam spać byłam wykończona ani tens a nie gaz rozweselający i leki przeciwbólowe nie działały na to ból w skali od 1 do 10 to 20 taki przeszywające bóle, straszne a sam poród to ból już był mało dla mnie wyczuwalny nawet masowanie szyjki i szycia nie czułam to już był pikuś.

Ja jestem z Gdyni ale myślałam o Klinicznej zobacze jeszcze troche czasu do namysłu;) a prof planuje wspólny z moim M

Dzień dobry dziewczyny pogoda się poprawia nawet słonko świeci.ja wczoraj wieczorem zygalam jak kot aż mi nosem poszło przez co całą noc bolało mnie gardło i szczypal nos masakra a już myślałam że mam to za sobą.udanego dnia

Ja dzisiaj miałam pierwszą taką akcję od początku ciąży... Też aż nosem poszło, fatalnie się potem czułam, ale musiał jechać na uczelnię...

oar8csqvs04uqtsh.png

reklama
Do góry