reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Wkurza mnie to czekanie i chciałbym mieć w ramionach w tą małą kruszynkę. Pierwsza ciąża to takie nieznane że się czeka a ja już nie chce. Nie chce tyć, rodzić itp. Chciałabym być po:-( a tu tyle jeszcze miesięcy. Chandra mnie chyba złapała. Gdzie ta Polska złota jesień?????

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Wkurza mnie to czekanie i chciałbym mieć w ramionach w tą małą kruszynkę. Pierwsza ciąża to takie nieznane że się czeka a ja już nie chce. Nie chce tyć, rodzić itp. Chciałabym być po:-( a tu tyle jeszcze miesięcy. Chandra mnie chyba złapała. Gdzie ta Polska złota jesień?????

Mój mąż się tak nie mógł doczekać na koniec- powiedział mi rano, że już by chciał, a po 12 już dzwoniłam, że za dzień cc- miesiąc przed czasem. :p

a u mnie tez pierwsza ciąża, ale mnie właśnie ciekawi i cieszy też ten stan, nie mogę się najbardziej doczekać aż będzie już brzuszek i poczuję ruchy maluszka :) mąż już się w ogóle przygotował i naznosił pełno płyt Mozarta i innych klasycznych żeby brzuchowi puszczać :D

Spokojnie Kobitki jeszcze będziecie miały dość nieprzespanych nocy [emoji23] cieszcie się tym stanem bo później będzie coraz ciężej... juz niedługo poczujecie ruchy, być może już czujecie ale jeszcze nie wiecie że to jest to...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

Ja też już bym chciała maj, już wiem jak to wygląda, ciąża, poród, super, cudownie to teraz niech będzie po wszystkim :laugh2: Już bym chciała mieć ludzika przy sobie.

Co do jedzenia, też jem prawie wszystko. Oprócz tatara, dosłownie surowego mięsa i niedosmażonego nie tykam, nie lubię. Jem salami, pasztet, kaszankę, sery feta, pleśniowe, jadłam też co ciążę śledzie (jak nie jeść w Święta), teraz zajadam się jajkami na miękko. Z prostej przyczyny - to co kupujemy w sklepach nie jest tym za co to mamy. Np. wszystkie sery robione są z mleka pasteryzowanego. Kupiłam gorgonzolę z Włoch i ona też była z takiego mleka. Salami nie jest z surowego osła tylko z wieprzowiny (świnki w niewielkim procencie zarażone są toxo). Wczoraj pożarłam bezę z serkiem mascarpone. Jaja są badane pod kątem salmonelli. Nie kupuję świeżych owoców morza tylko dlatego, że zatrucia nimi są wybitnie paskudne, pocieszam się mrożonymi. Ale we wszystkich krajach pochodzenia tych produktów jedzą je kobiety w ciąży, niemowlęta i starcy ;-) ;)

Zgłodniałam :laugh2:

a u mnie tez pierwsza ciąża, ale mnie właśnie ciekawi i cieszy też ten stan, nie mogę się najbardziej doczekać aż będzie już brzuszek i poczuję ruchy maluszka :) mąż już się w ogóle przygotował i naznosił pełno płyt Mozarta i innych klasycznych żeby brzuchowi puszczać :D
Moja właśnie druga ciąża i wiem co mnie czeka dlatego chcę już być po:-) z muzyką klasyczną też próbowaliśmy ale po tym jak obejrzałam jakiś dokument w którym mitem jest że wpływa to na rozwój dziecka to się rozczarowałam ale nadal sobie puszczałam bo działało to na uspokajająco i wyciszajaco.

reklama
Do góry