reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Tylko pamiętajcie o tym, że wiek kobiety podczas zapłodnienia musi być skończony. Czyli jak skończycie np 30 lat w maju a do zapłodnienia doszło w kwietniu to patrzymy na wiek : 29 lat

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny [emoji6]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i witam nowe majóweczki [emoji3]
Tak pół żartem ale ciekawi mnie to: sprawdzałyście czy płeć pokrywa wam się z chińskim kalendarzem płci? U mnie w pierwszej ciąży się zgadzało[emoji6] teraz wychodzi według tego kalendarza, że będzie drugi chłopak. Sama jestem ciekawa [emoji6]

@basia89 mi się zgadza ze chłopak z tym ze strony co się tylko wpisywało daty online. Jak robiłam sama wyliczenia to wyszła dziewczyna[emoji55].

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rozgość się. Jesteś już po prenatalnych?
Tak, prenatalne miałam 6listopada :) Dzidzia zdrowa, ruchliwa strasznie, duża juz bo miala 5cm wtedy. Według badania wszystko w jak najlepszym porządku, ryzyko chorób bardzo małe. Teraz czekam na wizytę u gina 16.11 :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

@natkape co poza tsh, morfologia i mocz zawsze robisz przed wizyta ??bo mi zapomniał wypisać skierowanie Wiec sama sie skieruje

Hej dziewczyny, źle ostatnio sypiam, nie mogę zasnąć a jak żadne to ciągle się budzę. Chyba przejmuje się tym, że ruchy młodego są słabe albo w ogóle nie wyczuwalne. Czasem coś zabulgocze ale nie mam pewności, że to on . Wiem, że na tym etapie ruchy mogą wychuc kobiety szczupłe albo w kolejnych ciążach, no ja do szczupłych to raczej nie należę zwłaszcza, że brzuch wywaliło mi praktycznie od razu. Nie wiem co o tym myśleć.

3jgxskjosc311c31.png

Hej dziewczyny, źle ostatnio sypiam, nie mogę zasnąć a jak żadne to ciągle się budzę. Chyba przejmuje się tym, że ruchy młodego są słabe albo w ogóle nie wyczuwalne. Czasem coś zabulgocze ale nie mam pewności, że to on . Wiem, że na tym etapie ruchy mogą wychuc kobiety szczupłe albo w kolejnych ciążach, no ja do szczupłych to raczej nie należę zwłaszcza, że brzuch wywaliło mi praktycznie od razu. Nie wiem co o tym myśleć.

3jgxskjosc311c31.png
Jeśli na usg wszystko jest w porządku, to nie martwiłabym się tak bardzo, maluszek ma jeszcze czas.

Dzien dobry mamusie standardowo trzymam kciuki za wizyty same dobre wiesci tu slychac oby tak dalej widze ze sie rozrastamy nie tylko w brzuszkach ale grupa wieksza [emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

3jgxskjosc311c31.png

Ja czulam ruchy jakos w 20 tyg dopiero. Mysle, ze te wczesniejsze ‘ruchy’ to raczej zoladek niz dziecko... a nawet jesli nie, to sa dzieci mniej i bardziej ruchliwe. Moja Zosia byla dosc niemrawa w brzuchu, pozno zaczela i owszem, dawala o sobie codziennie znac, ale na pewno to nie bylo 10 ruchow na godzine, raczej 10 na dobe.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Do góry