klaslaw1987
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiarygodniejszy z USG niż z om. Z om zakłada owu w środku cyklu, a to różnie bywa, plus zapłodnienie różnie wypada od stosunku.Dziewczyny a ktory wiek ciazy jest wiarygodniejszy?
Z ostatniej miesiaczki czy z usg? Mam tydzien roznicy i slyszalam ze z usg jest wiarygodniejszy
Zobaczymy jak się u mnie jutro zmieni termin i wielkość malucha.@klaslaw1987 u nas becikowe przyznają na podstawie zaświadczenia od ginekologa po porodzie. Też mam kartę ciąży założoną w 12 tygodniu, wbrew pozorom to nie jest taka rzadka praktyka. Nie martw się.
Poród liczy się od USG genetycznego, z powodów które podała Caltha. Ginowie standardowo liczą cykl 28-dniowy a wiadomo, że to tylko średnia.