reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny mam pytanie. Gin założył mi karte ciąży dopiero dzisiaj. Co z becikowym? Wystarczy zaświadczenie od lekarza ze byłam pod opieką lekarza od 6tc?

reklama
Dziewczyny a ktory wiek ciazy jest wiarygodniejszy?
Z ostatniej miesiaczki czy z usg? Mam tydzien roznicy i slyszalam ze z usg jest wiarygodniejszy
Wiarygodniejszy z USG niż z om. Z om zakłada owu w środku cyklu, a to różnie bywa, plus zapłodnienie różnie wypada od stosunku.
W zdrowej ciąży nie ma znaczenia, ale już ma jak dziecko rośnie za mało lub za dużo- ważne to wtedy dla określenia czy jest hipotrofia lub hipertrofia- wtedy tydzień różnicy ma duże znaczenie dla diagnozy

@klaslaw1987 u nas becikowe przyznają na podstawie zaświadczenia od ginekologa po porodzie. Też mam kartę ciąży założoną w 12 tygodniu, wbrew pozorom to nie jest taka rzadka praktyka. Nie martw się.

Poród liczy się od USG genetycznego, z powodów które podała Caltha. Ginowie standardowo liczą cykl 28-dniowy a wiadomo, że to tylko średnia.

@klaslaw1987 u nas becikowe przyznają na podstawie zaświadczenia od ginekologa po porodzie. Też mam kartę ciąży założoną w 12 tygodniu, wbrew pozorom to nie jest taka rzadka praktyka. Nie martw się.

Poród liczy się od USG genetycznego, z powodów które podała Caltha. Ginowie standardowo liczą cykl 28-dniowy a wiadomo, że to tylko średnia.
Zobaczymy jak się u mnie jutro zmieni termin i wielkość malucha.
Dziś mimo wszystko szłam tam na luzie.
Zobaczymy jak jutro będzie.
Dobrze ze nie jadę sama bo mi się ręce będą trzesly na pewno i nie wiem czy bym tam trafiła sama w nerwach [emoji4]

Hej.
Mi też dopiero wczoraj lekarz założył kartę 11t2d ale wpisał pierwszą wizytę 6t.
Z dzidzią wszystko ok, wszystkie pomiary w normie, fajnie machała rączkami i nóżkami. Termin wyznaczony na 28.05.
Wyznaczony wg USG bo wiem kiedy doszło do zapłodnienia i wg tego terminu odpowiada wielkość dziecka. Mam długie cykle miesiączkowe bo aż 38dniowe i to dlatego. Według miesiączki to powinnam tydzień do przodu być.
A pytanie dziewczyny z innej beczki niektóre z Was mają dzieci, co myślicie o posyłaniu dziecka w wieku 3lat do przedszkola?
Co rano moje dziecko płacze potem jest ok i jest tylko do 12:30 ale idzie tam jak za karę a że jestem teraz w domu mam wyrzuty sumienia że ją tam zostawiam i jestem rozdarta.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry. Mnie 14tc powitał wymiotami z samego rana przy robieniu kawy i herbaty...
Porazka...
Zero sił na cokolwiek a dziś prenatalne...

Do góry