reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Hej.
Mi też dopiero wczoraj lekarz założył kartę 11t2d ale wpisał pierwszą wizytę 6t.
Z dzidzią wszystko ok, wszystkie pomiary w normie, fajnie machała rączkami i nóżkami. Termin wyznaczony na 28.05.
Wyznaczony wg USG bo wiem kiedy doszło do zapłodnienia i wg tego terminu odpowiada wielkość dziecka. Mam długie cykle miesiączkowe bo aż 38dniowe i to dlatego. Według miesiączki to powinnam tydzień do przodu być.
A pytanie dziewczyny z innej beczki niektóre z Was mają dzieci, co myślicie o posyłaniu dziecka w wieku 3lat do przedszkola?
Co rano moje dziecko płacze potem jest ok i jest tylko do 12:30 ale idzie tam jak za karę a że jestem teraz w domu mam wyrzuty sumienia że ją tam zostawiam i jestem rozdarta.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Moja poszla do przedszkola jak miala niecale 3 lata. To bylo dobre posuniecie. Kolejne tez tak pojda. Dziewczyny idealnie opisaly wszystkie pozytywne aspekty I ja sie pod nimi podpisuje. Ewentualnie upewnilabym sie dlaczego placze. Czy nie chce mamy zostawiac czy.np ktos go bije albo nie dogaduje sie z pania, dziecmi czy cos innego.

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

Milego dnia.

Hej.
Mi też dopiero wczoraj lekarz założył kartę 11t2d ale wpisał pierwszą wizytę 6t.
Z dzidzią wszystko ok, wszystkie pomiary w normie, fajnie machała rączkami i nóżkami. Termin wyznaczony na 28.05.
Wyznaczony wg USG bo wiem kiedy doszło do zapłodnienia i wg tego terminu odpowiada wielkość dziecka. Mam długie cykle miesiączkowe bo aż 38dniowe i to dlatego. Według miesiączki to powinnam tydzień do przodu być.
A pytanie dziewczyny z innej beczki niektóre z Was mają dzieci, co myślicie o posyłaniu dziecka w wieku 3lat do przedszkola?
Co rano moje dziecko płacze potem jest ok i jest tylko do 12:30 ale idzie tam jak za karę a że jestem teraz w domu mam wyrzuty sumienia że ją tam zostawiam i jestem rozdarta.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam syna 3 letniego tez go zapisalam juz pomimo ze ja bede w domu chce go dac na pare h zeby mial kontakt z dziecmi zeby uczyl się bo no niestety ze mna się tsk nie pobawi jak z dziećmi.. A po za tym za pare mies bede miec 2 i chce zeby Syn byl byl w przedszkolu mi będzie łatwiej.. Poczatki takie sa moim zdaniem powinnas przetrzymać to jakos moze to minie.. Na spokojnie. A wyrzytow nie powinnas miec :)

Dzien dobry dziewczyny ja jeszcze w łóżku nie mam sily sie podniesc głowa mi peka i mdlosci wruciły pogoda nie pomaga.

Zajady tez miewalam smarowalam je tylko wazelina zeby nawilzyc skore i jadlam dodatkowo rutinoscorbin i same przeszly

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

dzien dobry
@klaslaw1987 zycze powodzenia i oby ci sie lepiej zrobilo. Moze woda z imbirem? ja sie z nia nie rozstaje :)

@nknatalia bedzie dobrze i zycze aby niebawem w podskokach corka chodzila :) ja to jestem matka pozbawiona wyrzutow ;)- w pewnym momencie nie jestesmy w stanie zaproponowac takiej dawki nauki, zabawy jak w przedszkolu.

ja juz po spacerze - zimno dzisiaj i wietrznie, ale nie pada!! ;)

@Kasiales to było dziś drugi raz w ciąży. Pierwszy raz miałam jak tabletki na czczo wzięłam a dziś otworzyłam lodówkę żeby zrobić kanapki do szkoły i do pracy i jak się podnioslam to zdążyłam tylko otworzyć drzwi do łazienki...

U mnie zaczyna kropic deszcz właśnie...

@Kasiales to było dziś drugi raz w ciąży. Pierwszy raz miałam jak tabletki na czczo wzięłam a dziś otworzyłam lodówkę żeby zrobić kanapki do szkoły i do pracy i jak się podnioslam to zdążyłam tylko otworzyć drzwi do łazienki...

U mnie zaczyna kropic deszcz właśnie...

Moj wczoraj smazył wiłowine o rany nie moglam wyrobic [emoji31]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

Dzisiaj na badaniach dowiedziałam się, że mój gin odszedł, zastąpi go inny no i muszę pomyśleć co dalej :no:

W kwestii przedszkola chyba jednak warto podejść do dziecka indywidualnie. Dzieci są różne i różnie sobie radzą. Znam też takie, które nie odnalazły się w grupie i trzeba było je zabrać.

Moja starsza poszła do przedszkola jako 5 - latka, nigdy nie uroniła łezki. Ja nie chodziłam bo urodził się mój brat i mama była w domu. Byłam kilka miesięcy zanim się urodził i powiem Wam, że do dziś pamiętam niektóre sytuacje i to, jak bardzo było mi tam źle. Mój TZ też nie chodził, był z młodszym bratem i mamą w domu.

Młodsza córka poszła do przedszkola gdy miała trzy lata. Chorowała tak bardzo, że od września do grudnia łącznie była w przedszkolu... tydzień. Stwierdziliśmy razem z pediatrą, że nie ma to sensu, jest zbyt niebezpieczne i wypisaliśmy ją. Do teraz zmagamy się z powikłaniami. W przyszłym roku idzie do szkoły w normalnym trybie. Nie tak planowaliśmy te lata, ale nie wszystko da się zaplanować. Gdyby młodsza miała trzy latka i urodziłabym kolejne dziecko, zostałaby w domu z nami. Czasem pytałam córkę, czy chce wrócić do przedszkola i zawsze, stanowczo odpowiadała NIE ;)

reklama
@LilithGoth32 co u Ciebie?

3jgxskjosc311c31.png

Do góry