reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Hej.
Mi też dopiero wczoraj lekarz założył kartę 11t2d ale wpisał pierwszą wizytę 6t.
Z dzidzią wszystko ok, wszystkie pomiary w normie, fajnie machała rączkami i nóżkami. Termin wyznaczony na 28.05.
Wyznaczony wg USG bo wiem kiedy doszło do zapłodnienia i wg tego terminu odpowiada wielkość dziecka. Mam długie cykle miesiączkowe bo aż 38dniowe i to dlatego. Według miesiączki to powinnam tydzień do przodu być.
A pytanie dziewczyny z innej beczki niektóre z Was mają dzieci, co myślicie o posyłaniu dziecka w wieku 3lat do przedszkola?
Co rano moje dziecko płacze potem jest ok i jest tylko do 12:30 ale idzie tam jak za karę a że jestem teraz w domu mam wyrzuty sumienia że ją tam zostawiam i jestem rozdarta.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Moja poszla do przedszkola jak miala niecale 3 lata. To bylo dobre posuniecie. Kolejne tez tak pojda. Dziewczyny idealnie opisaly wszystkie pozytywne aspekty I ja sie pod nimi podpisuje. Ewentualnie upewnilabym sie dlaczego placze. Czy nie chce mamy zostawiac czy.np ktos go bije albo nie dogaduje sie z pania, dziecmi czy cos innego.

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

Milego dnia.

Hej.
Mi też dopiero wczoraj lekarz założył kartę 11t2d ale wpisał pierwszą wizytę 6t.
Z dzidzią wszystko ok, wszystkie pomiary w normie, fajnie machała rączkami i nóżkami. Termin wyznaczony na 28.05.
Wyznaczony wg USG bo wiem kiedy doszło do zapłodnienia i wg tego terminu odpowiada wielkość dziecka. Mam długie cykle miesiączkowe bo aż 38dniowe i to dlatego. Według miesiączki to powinnam tydzień do przodu być.
A pytanie dziewczyny z innej beczki niektóre z Was mają dzieci, co myślicie o posyłaniu dziecka w wieku 3lat do przedszkola?
Co rano moje dziecko płacze potem jest ok i jest tylko do 12:30 ale idzie tam jak za karę a że jestem teraz w domu mam wyrzuty sumienia że ją tam zostawiam i jestem rozdarta.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam syna 3 letniego tez go zapisalam juz pomimo ze ja bede w domu chce go dac na pare h zeby mial kontakt z dziecmi zeby uczyl się bo no niestety ze mna się tsk nie pobawi jak z dziećmi.. A po za tym za pare mies bede miec 2 i chce zeby Syn byl byl w przedszkolu mi będzie łatwiej.. Poczatki takie sa moim zdaniem powinnas przetrzymać to jakos moze to minie.. Na spokojnie. A wyrzytow nie powinnas miec :)

Dzien dobry dziewczyny ja jeszcze w łóżku nie mam sily sie podniesc głowa mi peka i mdlosci wruciły pogoda nie pomaga.

Zajady tez miewalam smarowalam je tylko wazelina zeby nawilzyc skore i jadlam dodatkowo rutinoscorbin i same przeszly

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

dzien dobry
@klaslaw1987 zycze powodzenia i oby ci sie lepiej zrobilo. Moze woda z imbirem? ja sie z nia nie rozstaje :)

@nknatalia bedzie dobrze i zycze aby niebawem w podskokach corka chodzila :) ja to jestem matka pozbawiona wyrzutow ;)- w pewnym momencie nie jestesmy w stanie zaproponowac takiej dawki nauki, zabawy jak w przedszkolu.

ja juz po spacerze - zimno dzisiaj i wietrznie, ale nie pada!! ;)

@Kasiales to było dziś drugi raz w ciąży. Pierwszy raz miałam jak tabletki na czczo wzięłam a dziś otworzyłam lodówkę żeby zrobić kanapki do szkoły i do pracy i jak się podnioslam to zdążyłam tylko otworzyć drzwi do łazienki...

U mnie zaczyna kropic deszcz właśnie...

@Kasiales to było dziś drugi raz w ciąży. Pierwszy raz miałam jak tabletki na czczo wzięłam a dziś otworzyłam lodówkę żeby zrobić kanapki do szkoły i do pracy i jak się podnioslam to zdążyłam tylko otworzyć drzwi do łazienki...

U mnie zaczyna kropic deszcz właśnie...

Moj wczoraj smazył wiłowine o rany nie moglam wyrobic [emoji31]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

Dzisiaj na badaniach dowiedziałam się, że mój gin odszedł, zastąpi go inny no i muszę pomyśleć co dalej :no:

W kwestii przedszkola chyba jednak warto podejść do dziecka indywidualnie. Dzieci są różne i różnie sobie radzą. Znam też takie, które nie odnalazły się w grupie i trzeba było je zabrać.

Moja starsza poszła do przedszkola jako 5 - latka, nigdy nie uroniła łezki. Ja nie chodziłam bo urodził się mój brat i mama była w domu. Byłam kilka miesięcy zanim się urodził i powiem Wam, że do dziś pamiętam niektóre sytuacje i to, jak bardzo było mi tam źle. Mój TZ też nie chodził, był z młodszym bratem i mamą w domu.

Młodsza córka poszła do przedszkola gdy miała trzy lata. Chorowała tak bardzo, że od września do grudnia łącznie była w przedszkolu... tydzień. Stwierdziliśmy razem z pediatrą, że nie ma to sensu, jest zbyt niebezpieczne i wypisaliśmy ją. Do teraz zmagamy się z powikłaniami. W przyszłym roku idzie do szkoły w normalnym trybie. Nie tak planowaliśmy te lata, ale nie wszystko da się zaplanować. Gdyby młodsza miała trzy latka i urodziłabym kolejne dziecko, zostałaby w domu z nami. Czasem pytałam córkę, czy chce wrócić do przedszkola i zawsze, stanowczo odpowiadała NIE ;)

reklama
@LilithGoth32 co u Ciebie?

3jgxskjosc311c31.png

Do góry