reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Nast 95 nie wiem co mam powiedziec . bardzo mi przykro. Wiem ze w tej chwili pocieszanie niewiele pomoze tule cie poprostu mocno do serducha trzymaj sie mocno.

A co do porodow to mialam cesarke.dostalam wczesniej skierowanie na nia ale poszlam wczesniej bo mnie bole wziely i od razu mnie wzieli bo dziecko mialo 4.550 wiec kluske urodzilam porod wspominam w miare dobrze .

Ja zle porod wspominam.. Nie moglam miec synka obok :( i to byl najwiekszy bol. A potem powrot do domu bez dziecka i codzienne dojazdy do szpitala.
Ciezki okres to byl

Droga Kropeczko,

Zagłębiłam się w Waszą wcześniejszą korespondencję i widziałam, że wahasz się kiedy wybrać się do lekarza.

Chyba w dość zbliżonym terminie udało się Nam zaciążyć :) Ja ostatnią miesiączkę miałam 30.07
Jak zobaczyłam pozytywny test ciążowy czym prędzej zadzwoniłam do lekarza, że koniecznie muszę do niego przyjść, najlepiej to od razu. Lekarz sprowadził mnie na ziemie i powiedział, żebym przyszła dopiero 14.09. Wytłumaczył, że wcześniejsza wizyta nie ma sensu. No ale .. upragniona pierwsza ciąża, uparta Ola poszła do innego lekarza. I się rozczarowałam i bardzo zasmuciłam.
Na USG pęcherzyk jest,ale serducho nie bije bo jest za wcześnie ... Strasznie się zdenerwowałam..
podobno to jest normalne. Nie ma sensu iść wcześniej niż 6-7 tc.

Trzymam kciuki, że jak pójdziesz to już usłyszysz serducho!!!
Hej,no ja oczywiscie tez nie wytrzymalam:)
Widac Ole tak maja :laugh2:
Teraz byle do poniedzialku ,mam nadzieje ze zobacze pieknie bijace serduszko :)

reklama
Dziękuję za miłe przyjęcie :)

Jeny, jak czytam ilescie czasu rodzily to mi sie kiszki skracają

zem3j44j4b8qvg9a.png
o rany, mi też, na razie staram się nie myśleć o tym, w sensie skupiam się na tym co teraz ;)

@Fabimama mam wyniki.. Czerwone krwinki podwyższone. Ale to co zawsze bylo zle teraz jest ok.

W koncu pofarbowalam wlosy bo odrost juz razil
właśnie, jak to jest z farbowaniem w ciąży? bo ja chciałam farbować włosy po wakacjach [wypłowiały mi strasznie + odrost], ale właśnie te oto wakacje okazały się bardzo owocne ;) gdzieś przeczytałam, że niby w 1 trymestrze nie farbować i poczekać do drugiego, ale nie mogę już na siebie patrzeć...
Brak wzrostu pęcherzyka przez ten tydzień, w środku nadal pusty. Mam czekać do tygodnia, jak nie zacznę samoistnie ronić, to mam przyjść po skierowanie do szpitala. Szans pani doktor mi nie dała już do pozytywny rozwój sprawy :(

Powodzenia życzę Wam wszystkim i na tą chwilę żegnam się z Wami kochane.

przykro mi bardzo :( :( :(

Hej, mi też wychodzi termin na 15.05 :) ja mam wizytę teraz w czwartek

to może ja za długo czekam... termin wychodzi na 12.05, do lekarza chciałam iść w przyszłym tygodniu albo jeszcze następnym, tak żeby już na pewno było na co patrzeć :)

Pytanko - chodzicie do gina ze swoimi mężczyznami? Mój mąż bardzo by chciał iść nawet już na to pierwsze badanie, mimo, że mu mówię, że teraz to nic nie będzie widać [mści się teraz na mnie oglądanie z nim tych wszystkich amerykańskich komedii i seriali, gdzie idą na pierwsze badanie, patrzą romantycznie w ekran, w tle leci nastrojowa muzyka, a dziecko niemalże już do nich macha ;) ]

Do góry