reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jeny, jak czytam ilescie czasu rodzily to mi sie kiszki skracają

zem3j44j4b8qvg9a.png

reklama
Na mnie nie patrz :-) :) bo mieszkam za granicą w Polsce już dawno by mi zrobili cesarke , chociaż przy pierwszym porodzie dali mi znieczulenie 10 godzin przed porodem więc było nawet ok a przy drugim porodzie poprosiłam o znieczulenie o 7 a po 10 już urodziłam i to na dodatek nic nie peklam więc miło wspominam :-D o ile poród można miło wspominac :errr:

U nas klada duży nacisk na poród siłami natury nie słyszałam żeby ktoś miał skierowanie na cc jeżeli w czasie porodu są mocne komplikacje i grozi śmierć dziecka to wtedy robią cc tak to wygląda :rolleyes2:

U nas klada duży nacisk na poród siłami natury nie słyszałam żeby ktoś miał skierowanie na cc jeżeli w czasie porodu są mocne komplikacje i grozi śmierć dziecka to wtedy robią cc tak to wygląda :rolleyes2:
Mysza mój poród to było śmiechu warte... Interweniowali w my przez polska ambasadę jak byłam w ciazy. Bo cyrk ze glowa mala. Położna mnie wy pisała ze szpitala w 37 tc a potem wydzwaniala do mojej rodziny ze mnie ze szpitala uprowadzili. [emoji23] [emoji23] [emoji23] . 9 listopada zaczeli mi wywoływać poród w 41tc.. Zelem. Nic nie dało. Meczyli mnie caly piątek i sobotę. Skorcze miałam mocne od krzyża ale rozwarcia 0! Nawet 0.5cm zeby przebić worek z wodami. W niedziele mi odpuścili żel i w poniedziałek miałam cesarke. U mnie robili wszystko żeby pominąć cesarke bo po operacji na wyrostek miałam straszne komplikacje - organizm nie tolerował szwów. I bali sie ciąć. Ale nie było wyjścia. Cala reszta po interwencji wspominam rewelacyjnie. Położne wspaniale. Jedzenie super. Po poronieniu tez musiałem zostać w szpitalu bo byl straszny krwotok.. Miałam izolatke z dala od ciężarnych opiekę psychologa. Nawet jak wyszlam ze szpitala co kilka dni pani psycholog do mnie dzwoniła na krótka rozmowę. Takze naprawdę opiekę wspominam super.
To macie wesołą gromadke :)
A jak wspomnienia z porodu ? Ja pierwszy 50 godzin a drugi już szybko w miarę jakieś 10 godzin

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Mysza mój poród to było śmiechu warte... Interweniowali w my przez polska ambasadę jak byłam w ciazy. Bo cyrk ze glowa mala. Położna mnie wy pisała ze szpitala w 37 tc a potem wydzwaniala do mojej rodziny ze mnie ze szpitala uprowadzili. [emoji23] [emoji23] [emoji23] . 9 listopada zaczeli mi wywoływać poród w 41tc.. Zelem. Nic nie dało. Meczyli mnie caly piątek i sobotę. Skorcze miałam mocne od krzyża ale rozwarcia 0! Nawet 0.5cm zeby przebić worek z wodami. W niedziele mi odpuścili żel i w poniedziałek miałam cesarke. U mnie robili wszystko żeby pominąć cesarke bo po operacji na wyrostek miałam straszne komplikacje - organizm nie tolerował szwów. I bali sie ciąć. Ale nie było wyjścia. Cala reszta po interwencji wspominam rewelacyjnie. Położne wspaniale. Jedzenie super. Po poronieniu tez musiałem zostać w szpitalu bo byl straszny krwotok.. Miałam izolatke z dala od ciężarnych opiekę psychologa. Nawet jak wyszlam ze szpitala co kilka dni pani psycholog do mnie dzwoniła na krótka rozmowę. Takze naprawdę opiekę wspominam super.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
To też się nameczylas, ja też opieke w szpitalu wspominam bardzo dobrze

witajcie :) jestem tu nowa i zielona z tematem. To moja pierwsza ciąża i totalne zaskoczenie bo mam dopiero 20 lat. Ja dziś właśnie upewniłam się,że będę mamą <3 planowo będzie to 10 maj, 12-tego maja miałam brać ślub, trochę się wszystko skomplikowało, trzeba ślub przenieś, teraz muszę przyzwyczaić się do nowej roli.. <3
ps. wybaczcie jeśli czasem zapytam o rzeczy oczywiste,ale chce się upewnić :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry