reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

No i nie wiem co mam robić :(
Lekarz napisał mi że mam zgłosić się na IP z moimi ciśnieniami ...teraz sobie zmierzyłam 144/91 niech to szlag wszystko trafi tylko nie szpital

Moja gin juz dawno by Cie wyslala z komentarzem, ze nawet jak to sa okazjonalne skoki, to sa niebezpieczne... - i 140/90 (ponad) to nie tak nisko.
w szpitalu zaleca Ci leki i powinno sie unormowac.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

reklama
Lekarz napisał mi że mam zgłosić się na IP z moimi ciśnieniami ...teraz sobie zmierzyłam 144/91 niech to szlag wszystko trafi tylko nie szpital

Nie rozumiem czemu wysyła do szpitala, a nie spróbuje włączyć dopegytu. Dziwna lekarka i chyba bym ją zmieniła. Bo szpital to dopiero jak nie da rady dopegytem ustabilizować ciśnienia lub pojawiają się inne objawy.

Hej dziewczyny [emoji16] W Gdyni również pięknie i słonecznie - chcemy jechać na jakiś spacerek na bulwar później :)

Ja swoją dzidzię widziałam niespodziewanie przedwczoraj w nocy w szpitalu ale na całe szczęście wszystko jest ok[emoji6] a stracha się najadłam [emoji30]

Miłej soboty laski [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Co się dzialo?\

Bo acard to profilaktyka nadciśnienia w ciąży, jak już masz takie ciśnienie to Ci to dużo nie pomoże. Ja bym skonsultowała z innym ginekologiem skoro nie potrafi sama odpowiednio zareagować.

Moze lepiej idz niech Ci unormuja to cisnienie:\ tam napewno Ci cos przepisza jak nie bedzie podstaw zeby zostać w szpitalu...trzymam kciuki ;*

Z problemami z tarczyca czy cukrem gin tez kieruje na podstawie wynikow do specjalisty, a nie leczy sam. Tym bardziej jesli jest historia zwiazana z nadcisnieniem.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

No u mnie to już chyba norma z tymi ciśnieniami w ciąży w pierwszej miałam rzucawke w drugiej stan przedrzucawkowy w trzeciej nic mi nie było a teraz znowu się zaczyna ... Chyba pojadę najwyżej lekarz przepisze dophegyt i wyśle do domku ... Teraz jestem kłębkiem nerwow ręce mi się trzęsą na samą myśl o szpitalu że mogą mnie zatrzymać ...nie żebym się szpitala bala ale bardziej chodzi o to że będę daleko od dzieci

Z problemami z tarczyca czy cukrem gin tez kieruje na podstawie wynikow do specjalisty, a nie leczy sam. Tym bardziej jesli jest historia zwiazana z nadcisnieniem.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
wszystkie koleżanki z nadciśnieniem indukowanym ciążą i mnie leczył ginekolog, na patologii ciąży leczenie nadciśnienia indukowanego ciążą także leczą i diagnozują ginekolodzy. Co innego jeśli nadciśnienie jest już przed ciążą, ale to wymaga już wcześniej konsultacji i leczenia kardiologa

reklama
No u mnie to już chyba norma z tymi ciśnieniami w ciąży w pierwszej miałam rzucawke w drugiej stan przedrzucawkowy w trzeciej nic mi nie było a teraz znowu się zaczyna ... Chyba pojadę najwyżej lekarz przepisze dophegyt i wyśle do domku ... Teraz jestem kłębkiem nerwow ręce mi się trzęsą na samą myśl o szpitalu że mogą mnie zatrzymać ...nie żebym się szpitala bala ale bardziej chodzi o to że będę daleko od dzieci

Tak czytam i u Ciebie to chyba głębsza sprawa, bo nadciśnienie na początku ciąży jest traktowane jako nadciśnienie przewlekłe, czyli takie jakbyś je miała i przed ciążą. Pod to przewlekłe podpada też takie które pojawia się później, ale nie mija po porodzie

Do góry