reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Przed zajściem w ciążę moje ciśnienie najwyższe było 115/70

Wg klasyfikacji jest tak:
- n. Indukowane ciążą:
* po 20tc
- n. Przewlekłe:
* już przed ciążą lub
* przed ciążą ok, a nadciśnienie już w 1trymestrze (nie incydentalne)
* przed ciążą ok, a pojawia się w 1,2 lub 3trynesterze i utrzymuje się po 12tygodniu od porodu

-n. płucne- nie powinno się zachodzić w ciążę

Miałam bóle w podbrzuszu, które nie odpuszczały nawet po No-spie i dodatkowo drobne plamienia.
Strasznie się przestraszyliśmy [emoji29] Ale na całe szczęście okazało się, że to nic poważnego - z dzidzią wszystko ok. Natomiast w macicy mam jakieś tam zmiany i mam leżeć i się nie przemęczać przez kilka dni.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Lilith, ja tez sie dziwie ze tak dlugo nic z tym cisnieniem nie robi twoj lekarz. U nas moj dawni by mnie pilozyl w, szpitalu a tam ustawienie lekow w konsultacji z kardilogiem. Nie ma zartow.

teraz tak czytam o waszym wysokim cisnieniu i ja tez mam wysokie, tylko gin sprawdzil pozostale wyniki, pytal czy w poprzednich ciazach albo wczesniej mialam problemy z cisnieniem, powiedzialam ze nie to mowil ze tak to zostawiamy....
ja przed kazda wizyta sie mega stresuje wiec moze dlatego??

teraz tak czytam o waszym wysokim cisnieniu i ja tez mam wysokie, tylko gin sprawdzil pozostale wyniki, pytal czy w poprzednich ciazach albo wczesniej mialam problemy z cisnieniem, powiedzialam ze nie to mowil ze tak to zostawiamy....
ja przed kazda wizyta sie mega stresuje wiec moze dlatego??

U mnie przy pomiarze wysokim u lekarza kazal mi cisnienie mierzyc 3 razy dziennie I zapisywac wyniki. Potem jwszcze raz ze stresu u lekarza cisnienie bylo wysokie a wdomu pomiary zawsze idealne a mimo to prikaz mierzenia cisnienia mialam do konca ciazy. Z tym nie ma zartow.

reklama
Do góry