reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Hejka dziewczyny
Ja dzis po raz pierwszy od poczatku ciazy odwiedziłam MacDonald. Nie bylam w stanie na mieso patrzec a dzis prosze :) tak juz mam ze jak ktoras z Was cos napisze ze sobie je to ja tez zaraz mam ochote :D
Jeszcze ten budyn waniliowy za mna chodzi :( Kupilam tez pierwsze ubranko dla dzidzi. Moze za szybko, jednak chcieliśmy uczcić prenatalne.
Dzis ubralam tez sukienke bo tak to chodzialm w luznych rzeczach i tu prosze taki wielki brzuch mam :)
@Jetkaa prosze nam sie tu oszczędzać :p chociaz wiem ze latwo sie mowi.
@Gosika88 ja nie wiem co z tymi lekami sie dzieje. Co ide do apteki to wydaje wiecej :( a od kiedy jestem w ciazy to w ogole[emoji20]
A jeszczs takie pytanie czy ktoras z Was bierze falvit mama?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hejka dziewczyny
Ja dzis po raz pierwszy od poczatku ciazy odwiedziłam MacDonald. Nie bylam w stanie na mieso patrzec a dzis prosze :) tak juz mam ze jak ktoras z Was cos napisze ze sobie je to ja tez zaraz mam ochote :D
Jeszcze ten budyn waniliowy za mna chodzi :( Kupilam tez pierwsze ubranko dla dzidzi. Moze za szybko, jednak chcieliśmy uczcić prenatalne.
Dzis ubralam tez sukienke bo tak to chodzialm w luznych rzeczach i tu prosze taki wielki brzuch mam :)
@Jetkaa prosze nam sie tu oszczędzać :p chociaz wiem ze latwo sie mowi.
@Gosika88 ja nie wiem co z tymi lekami sie dzieje. Co ide do apteki to wydaje wiecej :( a od kiedy jestem w ciazy to w ogole[emoji20]
A jeszczs takie pytanie czy ktoras z Was bierze falvit mama?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Pochwal sie co kupilas?:) sama bym pojechala na MC! :) no trudno lezec gdy mdlosci i senność sie skonczyly ale juz dam sobie siana:)

Ach jak ja kocham recepty od prywatnych lekarzy ;) 214 ,zł nie moje a to jeszcze nie wszystkie leki. W dodatku w aptece i hurtowni nie ma clexane więc wzięłam neoparin ale nie mogę dodzwonic się do gina czy oby na pewno mogę go stosować. Niby kiedyś rozmawialiśmy o tym, że ciężko z clexane to powiedział, że zastąpimy neoparinem. Ale mimo wszystko wolę się upewnić.

3jgxskjosc311c31.png
Można, bo to zamiennik z dokładnie taką samą formą heparyny co clexane. I jak masz receptę na jedno, to możesz dostać drugie. Ogromna różnica w cenie jest. Ja za 3opakowania clexane płacę jakieś 120zl, a za neoparin 10zl niecałe. Tylko strasznie cieknie ten neoparin :/ clexane nie ciekło, fraxyparyna też nie

Można, bo to zamiennik z dokładnie taką samą formą heparyny co clexane. I jak masz receptę na jedno, to możesz dostać drugie. Ogromna różnica w cenie jest. Ja za 3opakowania clexane płacę jakieś 120zl, a za neoparin 10zl niecałe. Tylko strasznie cieknie ten neoparin :/ clexane nie ciekło, fraxyparyna też nie
Mi się wydaje, że ma grubsza igłę [emoji14]

3jgxskjosc311c31.png

Nie wiem, ale się wkurzyłam jak wczoraj pierwszy raz robiłam neoparin to chyba z 5kropel wyleciało jak zdejmowalam gumę z igły, więc jakaś porażka totalna. Już wiadomo skąd cena korzystna.
Z clexane zawsze wylatywało mi kilka kropel, z neoparin chyba też coś popłynęło, no ale trudno, chyba aż takiego wielkiego znaczenie to nie ma. Za 2 opakowania neoparin dałam 160 zł super po prostu.

3jgxskjosc311c31.png

Hej fajnie ze na waszych wizytach wszystko ok i dzieciatka rosna;)
Ja we wtorek sie wybieram. Zjadlam czekolade i siedze jak slonica jakas mam straszny brzuch a gdzie to do konca?:rofl2:

reklama
Do góry