reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mi dzis babcia zrobila rybe po grecku, a ja zrobilam chlebek bananowy;)

Jetkaa, popieram Tysie w 100%!
Gosika, ciesze sie:) a jakie zalecenia? Dalej lezysz plackiem?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Przez tydzień mam jeszcze lezec, poNiej tydzień "kanapowo-fotelowy" i na kolejnej wizycie zobaczymy co dalej.

3jgxskjosc311c31.png

reklama
@Gosika jak po wizycie? wspolczuje wymiotow... jak sie teraz czujesz?

@Jetkaa nie przesadzaj z tym wysilkiem

@Oolcia jak zakupy ??

wrocilam z delikatesow rybnych! juz zjadlam kilka ryb :) od razu lepszy nastroj. dzisiaj plan zrobic dorsza w galarecie
Musze tez sie do rybnego wybrac bo mam ochote i na rybe po grecku i wiele innych mmm az slinka cieknie na sama mysl

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Uf ja już po badaniu. Z młodym wszystko ok ma 10 cm z USG wychodzi mu 16 tydzień ;) łożysko na tylnej ścianie ale już się troszkę odsunęło od ujścia do szyjki. Ah i mam zapalenie pochwy, w sumie dopiero na badaniu poczułam, że mnie piecze. Gin przepisał mi glubulki, spasmoline, clexane 0,4 i coś znowu na mocz. W sumie to najbardziej się cieszę, że z maluchem wszystko dobrze, fikał i się wdzięczył do "kamery" :)

3jgxskjosc311c31.png

Cały dzień czekam na wiadomość o Twojej wizycie [emoji6] super wieści ! A tak się martwiłaś! [emoji3] i co z tym Twoim krwiakiem, którego przeczuwałaś? Pewnie go nie ma co? [emoji6] oby tak dalej !!

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8d5e1p2n4i.png

Cały dzień czekam na wiadomość o Twojej wizycie [emoji6] super wieści ! A tak się martwiłaś! [emoji3] i co z tym Twoim krwiakiem, którego przeczuwałaś? Pewnie go nie ma co? [emoji6] oby tak dalej !!

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8d5e1p2n4i.png
Wspomniałam o tym niby krwiaku ale nie bardzo umiał stwierdzić co mnie boli, bo na USG żadnego krwiaka nie było [emoji14] powiedział tylko, że był czy jest (nie pamiętam dokładnie z wrażenia) mięśniak

3jgxskjosc311c31.png

Jetkaaa przy plamieniach to sie lezy I odpoczywa a nie szaleje ze sprzataniem. Dla mnie jakos wytlumaczenie ze uplawy w kolorze brazowej krwi to z infekcji jest malo przekonywujace..... mialas jakies badania ze to stwierdzili? Uwazaj prosze na siebie.

Gosika, organizm zbuntiwal sie na wysilek. Daj znac po wizycie.
Tak badanie dna ale to wczesniej, w szpitalu mi ocenila szyjke macicy i usg ... I stwierdzila ze nie ma zagrozenia.. Nic mnie nie boli ani nic.. Raz juz mialam plamienia na weselu.. A to juz kolejny raz.. Juz mi plaminia sie koncza... Czyli co myślisz ze to cos powazniejszego?:\
Czytalam gdzies na forum ginekologiczne ze wlasnie brozowe plamienia moga świadczyć o *poronieniu co wykluczyla * o nadrzerce (mam nadrzerke) i jakims krwiaku a tego nie mam... A ginekologa mam za 3 tyg Dopiero:(( macie racje nie ma co się wysilac.. Poleze dopoki nie przestane plamic..

Ostatnia edycja:
Jetkaa, panikowac nie ma co, ale lez jak najwiecej, unikaj wysilku. Ja plamilam czerwona krwia na poczatku poprzedniej ciazy i tez nikt mi nie powiedzial dlaczego. Raczej, ze tak sie zdarza. Moze jakis wysylek, moze stres, moze stosunek... Nie mialam zadnego krwiaka, problemow z lozyskiem etc. Dostalam luteine i kazano mi prowadzic oszczedny tryb zycia (ale nie lezenie plackiem). Takze lezec trzeba ile sie da, tym bardziej jak do konca nie wiadomo skad te plamienia.

Jetkaa, panikowac nie ma co, ale lez jak najwiecej, unikaj wysilku. Ja plamilam czerwona krwia na poczatku poprzedniej ciazy i tez nikt mi nie powiedzial dlaczego. Raczej, ze tak sie zdarza. Moze jakis wysylek, moze stres, moze stosunek... Nie mialam zadnego krwiaka, problemow z lozyskiem etc. Dostalam luteine i kazano mi prowadzic oszczedny tryb zycia (ale nie lezenie plackiem). Takze lezec trzeba ile sie da, tym bardziej jak do konca nie wiadomo skad te plamienia.

Ale wszysyko sie skonczylo dobrze tak? Ok dzieki zaczne się oszczedzac... Szkoda ze mi lekarze nie zalecili niczego a ja wogole o tym nie pomyślałam...

Ach jak ja kocham recepty od prywatnych lekarzy ;) 214 ,zł nie moje a to jeszcze nie wszystkie leki. W dodatku w aptece i hurtowni nie ma clexane więc wzięłam neoparin ale nie mogę dodzwonic się do gina czy oby na pewno mogę go stosować. Niby kiedyś rozmawialiśmy o tym, że ciężko z clexane to powiedział, że zastąpimy neoparinem. Ale mimo wszystko wolę się upewnić.

3jgxskjosc311c31.png

Ale wszysyko sie skonczylo dobrze tak? Ok dzieki zaczne się oszczedzac... Szkoda ze mi lekarze nie zalecili niczego a ja wogole o tym nie pomyślałam...

Tak, plamienia sie szybko skonczyly. Luteine bralam do konca 17 tyg. Nie lezalam caly czas, ale malo chodzilam, nie sprzatalam, nie dzwigalam itd.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

reklama
@Gosika jak po wizycie? wspolczuje wymiotow... jak sie teraz czujesz?

@Jetkaa nie przesadzaj z tym wysilkiem

@Oolcia jak zakupy ??

wrocilam z delikatesow rybnych! juz zjadlam kilka ryb :) od razu lepszy nastroj. dzisiaj plan zrobic dorsza w galarecie
Narazie zła.. jade do Alfy bo Galeria Baltycka to jakaś wielka pomyłka! Nic noe maja zero rozmiarówek:[ i w galeri niw ma C&A... ale w Alfie jest Takze nie wszystko stracone;)

Do góry