reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dokładnie. Ja mam tylko nadzieje, że już nie zaszkodziłam dzidzi, bo jakoś na samym początku (wg. obliczeń jakieś 6 dni po zapłodnieniu) byłam na imprezie i zaszalałam ... Mam tylko nadzieje, że na tamtym etapie nic się nie przydarzyło dzidziusiowi złego ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Do 2 tygodni po zapłodnieniu, czyli właściwie do terminu miesiączki, kiedy kobieta się dowiaduje najczęściej, że jest w ciąży nie wpływami niczym co robimy na dziecko. Pisała o tym mamaginekolog kiedyś. Zasada wszystko albo nic. Natura fajne sobie to wymyśliła - skoro jeszcze nie wiesz, to nie możesz nieświadomie zaszkodzić [emoji6]

oar8csqvjm4amsig.png

reklama
Dokładnie. Ja mam tylko nadzieje, że już nie zaszkodziłam dzidzi, bo jakoś na samym początku (wg. obliczeń jakieś 6 dni po zapłodnieniu) byłam na imprezie i zaszalałam ... Mam tylko nadzieje, że na tamtym etapie nic się nie przydarzyło dzidziusiowi złego ;)

z tego co ja czytalam to nie, bo tez sie dosc zastanawialam nad tym. ale podobno natura ma to jakos tak wymyslone, ze dopoki kobieta nie wie jeszcze ze jest w ciazy to zarodek jest w miare chroniony przed czynnikami zewnetrznymi. tzn te 2-3 tygodnie od zaplodnienia, zanim nie dostaniesz kolejnej miesiaczki

Musi być. Tym bardziej ze mój zapytał czy może jechać ze mną na prenatalne...

Ooo to miło z jego strony [emoji3] Mój D od samego początku jeździ na wizyty ze mną, bo nie chce nic przegapić. Tak się cieszy [emoji4]

A ja Wam powiem, że jeszcze nie zdecydowałam się na badania prenatalne ... i nie wiem czy będę je robić. Mam cały czas dylemat.

Do terminu @ dziecko jest chronione, tak naprawdę swoim zachowaniem szkodzimy dopiero poważnie, jak się wykształcić łożysko, bo przez nie następuje kontakt matka-dziecko.

Mi z USG już 3razy wychodzi termin 6dni szybciej- z10.05 na 4.05 i po prenatalnych już bierzemy pod uwagę ten z USG, a nie om- czyli na 4.05

Dzień dobry w deszczowy poranek. Nie wyspałam się, pierw długo nie mogłam zasnąć a jak zasnęłam to budziłam się co chwile. W dodatku śniły mi się jakieś głupoty np. 2 dziadków i babcia w żółtym maluchu wjechali mi w tył auta lub chinczycy w obozach koncentracyjnych z laptopami... ja nie wiem skąd to się bierze....

3jgxskjosc311c31.png

Dzirn dobry.

Ja tez ywazam ze w ciazy zero alkoholu. A co do pierwszych tyg ciazy to ja w pierwszej ciazy zanim sie o niej dowiedzialam pilam I robilamprzeswietlenir klatki piersiowej. Dziecko zdrowe. Lekarz tez powiedIal ze jakby cis zaszkodzilo zarodek przestalby sie rozwijac.
W drugiej ciazy zlapalam wirusa kolo 8 tc I balam sie czy nie wplynie jakos na plod, nie uszkodzi go. Lekarka powiedziala ze irganizm w stosunku do tak mlodej ciazy dziala zerojedynkowo. Jak jest cos nie tak nastepuje poronienie.

Do 2 tygodni po zapłodnieniu, czyli właściwie do terminu miesiączki, kiedy kobieta się dowiaduje najczęściej, że jest w ciąży nie wpływami niczym co robimy na dziecko. Pisała o tym mamaginekolog kiedyś. Zasada wszystko albo nic. Natura fajne sobie to wymyśliła - skoro jeszcze nie wiesz, to nie możesz nieświadomie zaszkodzić [emoji6]

oar8csqvjm4amsig.png
No to jestem pocieszona [emoji3] Faktycznie fajnie to jest wszystko wymyślone[emoji16]

Dzień dobry w deszczowy poranek. Nie wyspałam się, pierw długo nie mogłam zasnąć a jak zasnęłam to budziłam się co chwile. W dodatku śniły mi się jakieś głupoty np. 2 dziadków i babcia w żółtym maluchu wjechali mi w tył auta lub chinczycy w obozach koncentracyjnych z laptopami... ja nie wiem skąd to się bierze....

3jgxskjosc311c31.png
Ahahaha ja tez sny mam glupie *-*

bl9ce6ydcoz8yhcb.png

34bwyx8d10x9fm03.png

Do terminu @ dziecko jest chronione, tak naprawdę swoim zachowaniem szkodzimy dopiero poważnie, jak się wykształcić łożysko, bo przez nie następuje kontakt matka-dziecko.

Mi z USG już 3razy wychodzi termin 6dni szybciej- z10.05 na 4.05 i po prenatalnych już bierzemy pod uwagę ten z USG, a nie om- czyli na 4.05

Mi też wychodzi inaczej i się zmienia, obecnie jest:
Wg. Om to 23.05.2018r.
Wg. Usg to 29.05.2018r.
A wcześniej to w ogóle było jakoś na początku czerwca z usg.

reklama
Do góry