reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za badania !!
@Paula, masz u tego samego lekarza co ja?
@Oolcia, ja znowu nie czekania telefon bo lekarz powiedział, że jak będzie wszystko ok to nie będą dzwonić, a jak coś im się nie spodoba to zadzwonią.. dziś mija tydzień i narazie cisza..
Witajcie nowe majowe mamusie [emoji6]
Ja wczoraj zakupiłam legginsy i rajstopy ciążowe w H&M [emoji3]
Powiem wam, że z powodu mojego problemu z połykaniem tabletek strasznie się męczę z femibion 2 [emoji27] tabletki ok, ale kapsułki z dha to jakiś koszmar.. wczoraj przegryzłam i do nocy było mi niedobrze.. ohydny rybi smak!! Zastanawiam się, czy po prostu nie kupić tranu w syropie..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kurczę, teraz nie pamiętam u kogo byłaś, ale chyba mam u innego lekarza, bo to nazwisko co pisałaś nic mi nie mówiło

oar8csqvlz43cwmp.png

Nigdy. To nieodpowiedzialni lekarze. A potem FAS kto będzie leczył, rehabilitował i żył z?
Dokładnie. Pracuję z dziećmi z m.in. FAS. Jak widzę jak funkcjonują na codzień... Skutecznie mnie to wyleczyło z pomysłu wypicia choćby kropli alkoholu w ciąży, nawet gdybym usłyszała od najlepszego lekarza na świecie, że mogę...

oar8csqvlz43cwmp.png

Dzień dobry dziewczyny [emoji6]
Witam wszystkie nowe majowe mamusie!

Ja tyle co wstałam z bólem gardła niestety [emoji20] No ale nic - koniec leniuchowania i trzeba do pracy uciekać.
Wczoraj mój wrócił i do mnie, że brzuszek już widać ‍[emoji39]- nie uświadamiałam go, że to bardziej wzdęcia niż dzidzia [emoji23]

3mam kciuki za wszystkie wizyty i badania dzisiaj! Będzie dobrze [emoji1362][emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dokładnie. Pracuję z dziećmi z m.in. FAS. Jak widzę jak funkcjonują na codzień... Skutecznie mnie to wyleczyło z pomysłu wypicia choćby kropli alkoholu w ciąży, nawet gdybym usłyszała od najlepszego lekarza na świecie, że mogę...

oar8csqvlz43cwmp.png

No właśnie dlatego ja też odkąd wiem, że jestem w ciąży to ani kropelki.
Ja nie chce ryzykować, by potem w lustro nie móc spojrzeć.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie dlatego ja też odkąd wiem, że jestem w ciąży to ani kropelki.
Ja nie chce ryzykować, by potem w lustro nie móc spojrzeć.

Szczególnie że nikt nie wie jaka ilość alkoholu w którym momencie zaszkodziła. Znam dzieci chore, bo "matki" piły całą ciążę, a znam dzieci, których mama przez ciążę wypiła 3 kieliszki wina...

oar8csqvjm4amsig.png

Witam nowa majoweczke [emoji4]

Ja spać nie mogę bo wieje tak ze w domu się firanki ruszają. ..
Minusy mieszkania przy samych wydmach...
Spać od 4.30 nie mogę i się mecze...

Odliczam juz dni do wizyty i do prenatalnych. Jeszcze 8 i 9 dni. Teraz jakoś ogarnął mnie spokój ze wszystko będzie dobrze i tego się trzymam...

Bo będzie dobrze [emoji3] Takie podejście jest najważniejsze [emoji844]

Szczególnie że nikt nie wie jaka ilość alkoholu w którym momencie zaszkodziła. Znam dzieci chore, bo "matki" piły całą ciążę, a znam dzieci, których mama przez ciążę wypiła 3 kieliszki wina...

oar8csqvjm4amsig.png

Dokładnie. Ja mam tylko nadzieje, że już nie zaszkodziłam dzidzi, bo jakoś na samym początku (wg. obliczeń jakieś 6 dni po zapłodnieniu) byłam na imprezie i zaszalałam ... Mam tylko nadzieje, że na tamtym etapie nic się nie przydarzyło dzidziusiowi złego ;)

reklama
Witam nowe majoweczki:)
Ja to dzis zaszalalam az mi na sama mysl nie dobrze...śniadanie, obiad(schabowy ziemniaki surówka) ogorki kiszone, oscypki, truskawki, batonik goralki:) mmm:) moj sie śmieje a ja nadal mam ochote cos zjeść ale nie dam rade:\

o kurcze jak teraz pragne zezrec oscypka!!!!

Witam nowe majoweczki :)

Kciuki za dzisiejsze prenatalne i wyniki prenatalnych na ktore czekacie :)

Ja mam moje za tydzien i na chwile obecna jestem spokojna, ale u mnie to sinusoida dosc ;)
Rany, bylismy na weekend u moich rodzicow i mamusia kazdy posilek podawala mi trzy daniowy i do tego taki pyszny, ze wole nie stawac dzis na wadze :eek::p

plus taki, ze od piatku nie mam mdlosci, ale sie nie ciesze jeszcze, bo ostatnio mialam tak, ze mdlosci zniknely na tydzien, a potem wrocily ze zdwojona sila ;)

Do góry