reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzien dobry.
Paula, a mierzysz cisnienie? Jak masz cisnieniomierz w domu sprobuj mierzyc przez jakis czas codziennie I wtedy kiedy poczujesz sie zle.

reklama
U mnie wieczorem znów pojawilo się plamienie :(

3jgxskjosc311c31.png

Dziewczyny, przydarzyła mi się dzisiaj taka sytuacja. Po zajęciach z dziećmi wsiadłam do auta i strasznie rozbolała mnie głowa, jak już daaaawno nie bolała. Miałam też problemy ze wzrokiem. Jak wróciłam do domu, głowa bolała dalej, ale już widziałam normalnie. Wtedy zaczęła mi drętwieć prawa ręka. Czułam jakby nie była moja. I tak przez 15 min. Po tym czasie minęło, ale zaczął mi drętwieć język. Po kilku minutach minęło razem z bólem głowy. Nie mam pojęcia co o tym myśleć i czy się martwić i lecieć do lekarza czy odpuścić... Może któraś z was się z czymś podobnym spotkała...?

oar8csqv8p6zj994.png
Ciśnieniomierz- kup jeśli nie masz i mierz ciśnienie regularnie i dodatkowo, gdy się źle czujesz. Zrób sobie badania w kierunku tężyczki- to głównie zawartość jonów w moczu i krwi

Paula nie ignoruj tego.
Siedzę przed laboratorium, zaraz zejdę jestem tak głodna a tu 5 osób przede mną:-(

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Paula, tak jak dziewczyny pisza koniecznie monitoruj cisnienie. A jesli sie powtorzy, to zglosilabym sie do gin, ktory prowadzi ciaze, zeby pokierowal co dalej.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

@Paula1207 moim zdaniem idź do neurologa koniecznie. nie wygląda to jak jakiś objaw ciążowy, ale jak neurologiczny jak najbardziej. Weź ze sobą ostatnie wyniki krwi jakie miałaś, może np masz za mało sodu/potasu i jakiś problem z przekazywaniem między synapsami.. może to być nic [i oby tak było!] ale takie nagle pojawiające się i ustępujące objawy warto jednak skonsultować z lekarzem - i to nawet gdybyś nie była w ciąży, a teraz to już szczególnie [zwłaszcza, że to jednak niebezpieczne dla Ciebie i dzieci - co by np. było jakby ta ręka tak Ci zdrętwiała bez kontroli nad nią podczas prowadzenia samochodu...].

@Gosika88 poczekaj na obchód i postaraj się nie denerwować [tak wiem, że łatwo się mówi...]

reklama
Dzięki dziewczyny za porady. Idę zaraz do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do neurologa i zobaczymy co dalej. Na pewno będę walczyła o prawo do wizyty w ciągu 7 dni. Z ciśnieniem nie miałam nigdy wcześniej problemów, chociaż faktycznie od początku ciąży pomiary są tak na granicy. Skocze dzisiaj kupić ciśnieniomierz, żeby móc badać to regularnej. Czy któraś z was ma w domu i może jakiś polecić bo ja jestem totalnym laikiem...

oar8csqv8p6zj994.png

Do góry