reklama
caltha
Fanka BB :)
Ciśnieniomierz- kup jeśli nie masz i mierz ciśnienie regularnie i dodatkowo, gdy się źle czujesz. Zrób sobie badania w kierunku tężyczki- to głównie zawartość jonów w moczu i krwiDziewczyny, przydarzyła mi się dzisiaj taka sytuacja. Po zajęciach z dziećmi wsiadłam do auta i strasznie rozbolała mnie głowa, jak już daaaawno nie bolała. Miałam też problemy ze wzrokiem. Jak wróciłam do domu, głowa bolała dalej, ale już widziałam normalnie. Wtedy zaczęła mi drętwieć prawa ręka. Czułam jakby nie była moja. I tak przez 15 min. Po tym czasie minęło, ale zaczął mi drętwieć język. Po kilku minutach minęło razem z bólem głowy. Nie mam pojęcia co o tym myśleć i czy się martwić i lecieć do lekarza czy odpuścić... Może któraś z was się z czymś podobnym spotkała...?
KasiaRo
U mnie wieczorem znów pojawilo się plamienie
i co lekarze na to?
Gosika88
Na razie mam leżeć zobaczymy co powiedzą na obchodziei co lekarze na to?
@Paula1207 moim zdaniem idź do neurologa koniecznie. nie wygląda to jak jakiś objaw ciążowy, ale jak neurologiczny jak najbardziej. Weź ze sobą ostatnie wyniki krwi jakie miałaś, może np masz za mało sodu/potasu i jakiś problem z przekazywaniem między synapsami.. może to być nic [i oby tak było!] ale takie nagle pojawiające się i ustępujące objawy warto jednak skonsultować z lekarzem - i to nawet gdybyś nie była w ciąży, a teraz to już szczególnie [zwłaszcza, że to jednak niebezpieczne dla Ciebie i dzieci - co by np. było jakby ta ręka tak Ci zdrętwiała bez kontroli nad nią podczas prowadzenia samochodu...].
@Gosika88 poczekaj na obchód i postaraj się nie denerwować [tak wiem, że łatwo się mówi...]
@Gosika88 poczekaj na obchód i postaraj się nie denerwować [tak wiem, że łatwo się mówi...]
reklama
Paula1207
Dzięki dziewczyny za porady. Idę zaraz do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do neurologa i zobaczymy co dalej. Na pewno będę walczyła o prawo do wizyty w ciągu 7 dni. Z ciśnieniem nie miałam nigdy wcześniej problemów, chociaż faktycznie od początku ciąży pomiary są tak na granicy. Skocze dzisiaj kupić ciśnieniomierz, żeby móc badać to regularnej. Czy któraś z was ma w domu i może jakiś polecić bo ja jestem totalnym laikiem...