reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dzięki dziewczyny za porady. Idę zaraz do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do neurologa i zobaczymy co dalej. Na pewno będę walczyła o prawo do wizyty w ciągu 7 dni. Z ciśnieniem nie miałam nigdy wcześniej problemów, chociaż faktycznie od początku ciąży pomiary są tak na granicy. Skocze dzisiaj kupić ciśnieniomierz, żeby móc badać to regularnej. Czy któraś z was ma w domu i może jakiś polecić bo ja jestem totalnym laikiem...

oar8csqv8p6zj994.png
I bardzo dobrze! Na pewno ciśnieniomierz naramienny wybierz, firma chyba mniej istotna, ale mam Omron tyle lat i działa bez zarzutu.

reklama
Ja założyłam dziś moje stare dżinsy i cóż mogę powiedzieć. ... są za ciasne a kiedyś spadały mi z pupy [emoji4] trzymają się na brzuszku [emoji4] zjadłam juz kanapkę i wracam do domu. Byłam w pepco i nic nie kupiłam [emoji4] twarda jestem [emoji4]

Ja założyłam dziś moje stare dżinsy i cóż mogę powiedzieć. ... są za ciasne a kiedyś spadały mi z pupy [emoji4] trzymają się na brzuszku [emoji4] zjadłam juz kanapkę i wracam do domu. Byłam w pepco i nic nie kupiłam [emoji4] twarda jestem [emoji4]

Heheh ja dresy i leginsy na przemian nosze:) reszty juz nawet nie próbuje!:) a co do zakupów to tez mam ten sam problem.. :/ a PEPCO uwielbiam:D

Heheh ja dresy i leginsy na przemian nosze:) reszty juz nawet nie próbuje!:) a co do zakupów to tez mam ten sam problem.. :/ a PEPCO uwielbiam:D
No ja pierwsze zakupy juz zrobiłam po wizycie serduszkowej. Teraz kolejne 7 listopada. Leginsy mnie cisną i mam 1 spodnie z gumka na brzuch ale dziś wylądowały w praniu [emoji38]

Dzień dobry, ile wy potraficie naprodukować od rana stron :p

Ja dziś byłam na badaniach - ale tylko morfologia, mocz, tsh, ft4 - już jestem o 75zł lżejsza, a południa jeszcze nie ma :p W pt mam usg - w końcu po 3 tyg...

@Gosika88 mam nadzieję, że to plamienie w końcu ustanie :(

@Paula1207 dobrze, że poszłaś do lekarza - jak masz zaburzenia wizji to nieciekawie :( Trzymam kciuki za szybkie dostanie się do specjalisty!

Ja na zakupy na razie się nie wybieram - czekam cierpliwie do prenatalnych... Dziś się ważyłam, nic jeszcze nie przytyłam :D Byłam wczoraj na ćwiczeniach i mam zakwasy ech :p

dzien dobry
jak sie dzis czujecie?

@Gosika88 wspolczuje, wstajesz cos ? czy lezysz caly czas?

@klaslaw1987 podziwiam ze nic nie kupilas :) ja na razie nic nie kupilam dla dziecka- czekam...

strasznie sie boje tego tygodnia, poprzednie 2 ciaze poronilam wlasnie w 12 tygodniu ;( staram sie nie ruszac ale sie nie daje, bo meza nie ma....

@natkape czy te zajecia sa tak intensywne ze masz zakwasy ???
:)
za tydzien jade na kilka dni na Patio Rozy - jak bedziesz chciala sie spotkac to zapraszam na kawe

wczorajsze spotkanie z diabetologiem OK , wyniki tez OK :) uffff

Czesc dziewczyny;) ja od 6tej walcze z mdlosciami wiem ze jak wstane polece do wc:\ zastanawiam sie jak dlugo wytrzymam trzymając to w sobie:\ dobrze ze syn madry i grzeczny;p ja na zakupy sie nie wybieram jeszcze bo jak narazie trace kg.
A co do tych badan pogadam z gin o przeziernosci;) usg robi:) ale innych badan napewno nie zleci bo u nas nie ma wskazan. Ale dziękuję bo bede miec na uwadze dodatkowe badania;)

dzien dobry
jak sie dzis czujecie?

@Gosika88 wspolczuje, wstajesz cos ? czy lezysz caly czas?

@klaslaw1987 podziwiam ze nic nie kupilas :) ja na razie nic nie kupilam dla dziecka- czekam...

strasznie sie boje tego tygodnia, poprzednie 2 ciaze poronilam wlasnie w 12 tygodniu ;( staram sie nie ruszac ale sie nie daje, bo meza nie ma....

@natkape czy te zajecia sa tak intensywne ze masz zakwasy ???
:)
za tydzien jade na kilka dni na Patio Rozy - jak bedziesz chciala sie spotkac to zapraszam na kawe

wczorajsze spotkanie z diabetologiem OK , wyniki tez OK :) uffff
Ja raz kupiłam kilka rzeczy i teraz twarda jestem [emoji4]
Jeszcze 20 dni do usg [emoji22]

Czesc dziewczyny;) ja od 6tej walcze z mdlosciami wiem ze jak wstane polece do wc:\ zastanawiam sie jak dlugo wytrzymam trzymając to w sobie:\ dobrze ze syn madry i grzeczny;p ja na zakupy sie nie wybieram jeszcze bo jak narazie trace kg.
A co do tych badan pogadam z gin o przeziernosci;) usg robi:) ale innych badan napewno nie zleci bo u nas nie ma wskazan. Ale dziękuję bo bede miec na uwadze dodatkowe badania;)
Sucharki kup i zjedz przed wstaniem z łóżka. Tak słyszałam.

reklama
Z tym ze na jedzenie wogole nie moge patrzeć z rana.. Nie jem sniadan ani czuc zapachu nie moge jak narzyczony robi synowi sniadanie:\

Do góry