reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mono oj szał zakupów to Cię jeszcze dopadnie [emoji23] jasne, ze mam torbę i milion innych „potrzebnych” rzeczy. A czym macierzyński trwa dłużej tym wymyślanki coraz lepsze [emoji87]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja uważam że jeśli z ciążą wszystko jest ok to ZUS jak najbardziej powinien cofać takie zwolnienia. Bo kobiety które od początku ida na l4 bo mają taka ochotę działają na naszą niekorzyść bo w dużej mierze takie osoby pracują na to, że kobiety w wieku rozrodczym są niechętnie zatrudnianie. Sama wolałabym zatrudnić panią z wyklarowana sytuacja rodzinną albo faceta niż np świeża mężatka, w którą zainwestuje a ta np. Po 3 miesiącach pracy spierdzieli na 2 lata.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwsza część tak, jak najbardziej, druga już nie bardzo. Nie ma czegoś takiego jak wyklarowana sytuacja rodzinna ;) Dziś w ciążę zachodzą kobiety na każdym etapie życia i to coraz później. Btw. taka postawa to już dyskryminacja. Jeśli zbuduje się zespół współpracowników a nie zespół zdesperowanych niewolników, ciąża i dziecko nie stanowią problemu. Inna rzecz, że kapitalizm zbudowali mężczyźni i nie było w nim miejsca dla pań, dlatego kobietom tak ciężko dziś pogodzić rolę matki i pracownika. Każdy kij ma dwa końce. Współczuję kobietom, które uciekają z pracy, bo ta praca zwykle zatruwa życie.

Torba to wózka super sprawa. Tylko, czy to jest ta sama torba dla mam?

Mono, ja mam torbke w komplecie z wozkiem. Nie wyobrazam sobie nie miec takiej torby... caly czas jej uzywamy, bardzo duzo rzeczy sie dla dziecka nosi.

Nknatalia, dokladnie;) ja sobie zreszta nie wyobrazam, ze bedac teraz w ciazy i majac roczne dziecko w domu, wracam do roboty... czyli (zakladajac optymistycznie) o 7 wychodze z domu, od 8 do 16 w pracy, o 17 w domu i zajmowanie sie dzieckiem (i domem) do wieczora. Moj maz jest poza domem 4 dni w tygodniu, zatem nie wyobrazam sobie takiego funkcjonowania;)
Nie zycze tego nikomu, ale pamietam jak na wrzesniowkowym forum dziewczyny sie zapieraly, ze beda pracowac jak najdluzej sie da i dla killku sie to tak sobie skonczylo. Koniec koncow chyba zadna nie pracowala dluzej niz do 5-6 miesiaca. Tysia popraw mnie, jesli sie myle;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja juz po wizycie. Wszystko ok :) wyslala mnie na usg genetyczne co mnie troche dziwi bo jestem przed 30. *-*

1508252228-aaaaaa.jpeg

bl9ce6ydcoz8yhcb.png

34bwyx8d10x9fm03.png

reklama
Do góry