reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Tak czytam o waszych objawach, u mnie troche gorzej mimo ze to 5 tydzien ,w nocy sie budzę,apetyt mały,rano wciskam śniadanie ..:( i te pieczenie w w żoładku-które podejrzewam ze jest spowodowane moimi nadżerkami (cale szczęście jeszcze nie wrzodami) 10lat 3zmianowej pracy w biegu rozwaliło żołądek , dlatego tez lekarka dała l4,na początku, 7 lat temu fasolka nie doczekala nawet 7 tyg:( teraz nie chce ryzykować

Dzien dobry ;)
A poco do pielęgniarki?

Ponieważ mieszkam w Irlandii tu prowadzenie ciąży wygląda inaczej. ;) pierwsze sie chodzi do pielęgniarki. Ona potwierdza ciaze i bada mocz. I wysyła list do szpitala. Potem mam na zmianę wizyty u lekarza rodzinnego i w szpitalu który wybralam u ginekologa.

Dzis zaraz z rana po szlam wiec do pielęgniarki. Oczywiście potwierdziła ciaze ;) termin wyliczyła miedzy 27.04 a 1.05. Wysla list do szpitala ;) teraz muszę czekać na wizyte około 11-13 tyg. Ale tez se wzgledu na historie poronna wyśle fax do szpitala na specjalny oddział wczesnej ciąży i jak bym sie zle czuła mogę tam jechać. Ale ustalilismy z mężem ze nawet jeśli bede sie dobrze czula to w przyszłym tygodniu lub są 2 tyg pojedziemy tam żeby zrobili USG czy wszytko w porzadku ;) .

reklama
O matko lekarka powiedziala ze bede miala 2 szczescia a nie jedno a ja jej na to ze nie jestem przygotowana na to .Ale pozniej lekarka mowi ze nie jest pewna czy to drugie to zarodek czy krwiak wiec musze zrobic bete i ja powtórzyć. Nie wyobrazam sobie siebie z blizniakami .Przeciez rady
Napewno dasz radę z dwójeczka! Gratulacje !! [emoji3]

A czy z beta nie jest tak że może być wyższa przy ciazy mnogiej?
Tak wlasnie jest [emoji6]
Hej to znowu ja ,byłam juz na wizycie potwierdzajacej ciaze(3 testy pozytywne-wiec to raczej była formalność) 5 tygodni 5 dni ma fasolka...cos co jeszcze odkryto to torbiel :( na zaświadczeniu nazwany dermoidalnym:( czy któraś z was miała z takim stworem do czynienia? Lekarka powiedziala ze na razie do obserwacji, zapisała Prenatal uno do 12 tyg po 12 tyg Prenatal Duo , nastepnie Duphaston(progesteron), jedynie co mnie martwi, lekarka jest w trakcie specjalizacji... ogólnie super miła ,młodziutka,usmiechnieta ,wygadana..ale nie ma jezscze specjalizacji czytałam ze tylko lekarze bed acy na 2 roku specjalizacji zostaja dopuszczeni do mozliwosci udzielania konsultacji, czyli moze nie jest tak zle...zastanawiam sie nad konsultacja z innym lekarzem i zapewne to zrobie bo ten torbiel mnie przerazil, na 15 wrzesnia mam ponowne USG , i wtedy mamy zobaczyc serduszko...albo usłyszec raczej....:) chcę podpytac jeszcze o ten torbiel co jak, czym grozi itp.... co o tym sądzicie? Chcialabym poznac wasze zdanie ,co zrobilybyscie w podobnej sytuacji?
Gratuluje udanej wizyty a krwiakiem sie nie przejmuj [emoji6]

Hej, ja właśnie się umówiłam na wizytę na 14.09, myślę, że powinno już być widać serduszko. Jutro jeszcze powtórzę betę i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze :) siedzę teraz jak na szpilkach i coś czuję, że najbliższy tydzień będzie trwał baaaardzo długo...
Ja tez mam wizytę 14.09 i ciągnie się strasznie.. a na kiedy wypada Ci termin ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry