reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@Jetkaa super. Czekamy na dobre wieści od kardiologa.
Co do CC, to jeśli kardiolog zdecyduje, to będzie CC.
Dla lekarzy CC po CC jest wygodniejsze, bo przy vbac musi być stały monitoring i nie można stymulować skurczy sztucznie

reklama
@Gosika88 czasem robią też przez brzuch, mi robił między nogami :p Usg nie trwa aż tyle, choć jest bardzo dokładne - lekarz jeszcze z Tobą rozmawia, zbiera wywiad, musi wszystko opisać - opisanie trochę trwa bo tam wychodzi wszystkiego ze 3 str...

Dziewczyny, który dokładnie będziecie miały tydz na prenatalnych?
Ja początkowo byłam zapisana na 11,4 ale się bałam, że fasola będzie jeszcze za mała i przełożyłam o tydz na 12.4 i mam nadzieję, że dobrze zrobiłam... :)
Dobrze zrobilas ja dzisiaj jade na prenatalne i mam 12tc 2 dzien

Dziekuje bardzo:) jestem taka szczęśliwa:) będę spokojniejsza jak pewno kazda z nas jak skonczymy ten pierwszy trymestr:) kolejna wizyta za 2 tyg:)

A bo mi to się z moim terminem nie zgadza. Mam cykle 28-30 , termin 28.04-01.05 podobnie jak Ty a jestem w 11 tygodniu i 5 dniu a Ty w 13. Wczesna owulacja? Czy ja mam źle obliczone.

@mono teoretycznie mogę już, praktycznie mam jechać w środę ale mam teraz takiego nerwa że jadę chybaw poniedziałek. Chcę mieć to już z głowy bo mam już głupie myśli.

Na usg będę w 12 tygodniu i 2 dniu.
Wiesz co? nie wiem juz jak to jest dzisiaj jeszcze go popytam

Ja juz po wizycie u ginekologa:)) uff! Serduszko bije mocno:) mamy 1.5 cm :) oficjalny termin 22.maj i zalozona ksiazeczka:) pamiętacie te moje plamienia? On sprawdził to i mówi ze to była stara krew albo pelko mi naczynko albo miesiaczka stara.. Ciesze sie ze sprawdził wszystko:)) jestem szczwsliwa:) jeszcze tylko zaraz dowiem się co z sercem i na dziś koniec wrażeń:)

Bardzo się cieszę :D

Ja juz po wizycie u ginekologa:)) uff! Serduszko bije mocno:) mamy 1.5 cm :) oficjalny termin 22.maj i zalozona ksiazeczka:) pamiętacie te moje plamienia? On sprawdził to i mówi ze to była stara krew albo pelko mi naczynko albo miesiaczka stara.. Ciesze sie ze sprawdził wszystko:)) jestem szczwsliwa:) jeszcze tylko zaraz dowiem się co z sercem i na dziś koniec wrażeń:)
Super;):)

Właśnie chyba bym wolala urodzic przez Cc czula bym sie bezpieczniej
Po CC to jedyna sytuacja, w której pacjentka ma prawo wyboru co do sposobu porodu. Zgodnie z wytycznymi, mają obowiązek Cię spytać, jak chcesz, namawiać na śniadanie. Tu decydujesz i podpisujesz zgodę na określony typ porodu.

reklama
Współczuję wymiotów [emoji46]
Czekam na wieści z usg [emoji4]

Gratuluję cierpliwości i zręczności [emoji4]

Ja dzwoniłam do przychodni i wyniki będą jutro. Mam dzwonic ok 11 i jakby TSH było za duże czy coś nie tak to wizyta u gina będzie szybciej.
Czyli nerwy do jutra...

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018
ale nie denerwuj się przecież :)
ja dopóki nie wyszło nic złego staram się zakładać, że wszystko jest dobrze, żeby nie zwariować ;)
Dziękuję :) dziewczyny a jak w ogóle te badanie prenatalne przebiega? Naprawdę trwa do godziny i przez ten czas gin majstruje sonda między nogami? ;P

3jgxskjosc311c31.png
o dobre pytanie :)
@Gosika88 czasem robią też przez brzuch, mi robił między nogami :p Usg nie trwa aż tyle, choć jest bardzo dokładne - lekarz jeszcze z Tobą rozmawia, zbiera wywiad, musi wszystko opisać - opisanie trochę trwa bo tam wychodzi wszystkiego ze 3 str...

Dziewczyny, który dokładnie będziecie miały tydz na prenatalnych?
Ja początkowo byłam zapisana na 11,4 ale się bałam, że fasola będzie jeszcze za mała i przełożyłam o tydz na 12.4 i mam nadzieję, że dobrze zrobiłam... :)
u mnie będzie 13+2

Do góry